Nieuw

Cynische Israëliërs beschamend onthuld in anti-Arabische tv-documentaireserie

De tv-serie Jerusalem District trakteert zijn kijkers op propaganda, nepnieuws en zionisme.

Het Israëlische tv-succes Jerusalem District is het schandaal van de week in het land. De propaganda documentaireserie over de “strijd van de politie tegen het Palestijnse terrorisme en de Palestijnse misdaad” werd gefabriceerd door middel van typisch misleidende en cynische methoden.

De Israëlische krant Ha’aretz heeft onthuld dat de Joodse filmmaatschappij Koda een geweer in de kelder van een Palestijns huis heeft geplaatst om een groter drama te creëren toen de Israëlische elitetroepen tijdens een televisieopname het Palestijnse huis bestormden.

Koda produceert het grote tv-succes van het door de staat gefinancierde Israëlische Kanaal 11. De serie moet zogenaamd een tv-documentaireserie voorstellen met de naam Jeruzalem District.

Nadat de bedrieglijke oplichterij was opgemerkt, voelt Kanaal 11 zich nu gedwongen om de serie terug te trekken. Ook de verkoop ervan aan andere landen is uitgesteld.

Het incident heeft er zelfs toe geleid dat de politie in Israël zich heeft verontschuldigd voor het feit dat door de documentaireserie gezagsgetrouwe burgers als terroristen werden afgeschilderd.

Zionistische Joden en hun meelopers houden van de tv-serie omdat Israëlische soldaten als dappere helden worden afgeschilderd. Maar de serie is ook populair bij critici van de Israëlische politiek omdat het laat zien dat het zogenaamd verenigde Jeruzalem een mythe is: De Arabische helft van Jeruzalem wordt bezet door de Joodse staat en de inwoners van de stad worden even hard behandeld als in de illegaal bezette Westelijke Jordaanoever.

Misleidende mix van fictie en realiteit
Sommigen vinden dat de tv-serie realiteit en fictie op een misleidende manier met elkaar vermengt. In de aflevering waarin de politie het huis van de familievader Samer Sleiman in Issawiya bestormt, toont de politie hem bijvoorbeeld een gefabriceerd vals gerechtelijk bevel dat de politie het recht geeft om zijn huis te doorzoeken.

Sleiman is hier zeer verbaasd over, evenals over het geweer dat de Joden in zijn kelder hebben geplant en dat door de politie “ontdekt” is. Ook werd Samer Sleiman er nooit van op de hoogte gebracht dat de situatie werd gefilmd als een TV-film en dat de filmmaatschappij hem ongewild had aangesteld om de rol van verdachte terrorist te spelen.

De eigen controle-eenheid van de Israëlische politie voor interne incidenten en verschillende politiejournalisten hebben verklaard dat ze nu gaan onderzoeken of er meer scènes zijn in de nu door schandalen getekende tv-serie die gefabriceerd zijn om onschuldige Arabieren als terroristen te af te schilderen.

Bron:
Israeliskt filmbolag planterade vapen hos palestinier
Dagens Nyheter

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8473 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Cynische Israëliërs beschamend onthuld in anti-Arabische tv-documentaireserie

 1. De Arabische helft van Jeruzalem wordt bezet door de Joodse staat…
  De Marokkaanse helft van Rotterdam wordt bezet door Nederland…
  Onlogisch hé .
  Beide landen hebben het recht om daar te zijn. Het is tenslotte hun en ons land.
  Dat Israel gezegd heeft: jongens jullie mogen daar wonen en wij dragen het gezag over aan hamas en PA, wil nog niet zeggen dat Israel de bezetter is.

  Like

 2. vonpuffelen // augustus 14, 2019 om 13:44 //

  Hamas = Mossad

  Like

 3. @Joke, het eerste kaartje kun je vergelijken met de de map van Nederland in de jaren 60, toen geluk nog heel gewoon was. Het laatste kaartje in de video wordt Nederland in de zeer nabije toekomst.
  Het laatste kaartje zegt natuurlijk niet dat de Islam de bezetter van Nederland wordt.

  Like

 4. Israel blocks entry to Reps. Ilhan Omar, Rashida Tlaib – 15/08/2019

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s