Nieuw

Aantal asielzoekers in de EU neemt weer toe

Reeds in de eerste helft van 2019 hebben meer dan 305.000 asielzoekers een asielaanvraag in de EU ingediend. Duitsland blijft zoals voorheen met grote afstand ten opzichte van andere EU-landen het belangrijkste land van bestemming voor asielzoekers.

Het aantal asielzoekers in de EU is ook dit jaar weer toegenomen. Volgens cijfers van het EU-asielagentschap EASO hebben in de eerste helft van het jaar ongeveer 305.000 migranten asiel aangevraagd, een tiende meer dan van januari tot eind juni 2018. Inclusief de vervolgaanvragen waren dit er ongeveer 337.000. Ook dit jaar is Duitsland weer veruit het belangrijkste land van bestemming voor zogenaamde vluchtelingen. Volgens het Federaal Bureau voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF) waren eind juli in Duitsland 100.233 asielaanvragen ingediend, waarvan 86.350 initiële aanvragen. De belangrijkste landen van herkomst waren Syrië, Irak, Nigeria, Afghanistan en Turkije.

In de jaren 2015 en 2016 zorgde het opengrenzenbeleid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel ervoor dat meer migranten dan ooit tevoren illegaal naar Europa reisden. Volgens Eurostat, het bureau voor de statistiek van de EU, waren er in 2014 (563.000), 2015 (1.257.000), 2016 (1.206.000), 2017 (655.000) en 2018 (586.000) historische hoogten in asielaanvragen. Desondanks klagen linkse critici erover dat Europa zich afsluit van migranten, zodat bijna geen enkele vluchteling in de illegale migratie naar Europa slaagt.

Volgens de ‘Welt’ zijn asielaanvragen een goede maatstaf die de omvang van de illegale migratie weerspiegelt. De statistieken van Eurostat omvatten geen personen die illegaal binnenkomen en geen asiel aanvragen. Dit zijn onder meer migranten die proberen permanent onder de radar van de autoriteiten te blijven.

Ook heeft ongeveer de helft van de zogeheten onbegeleide minderjarigen (OM) geen asielaanvraag ingediend. Aan de andere kant komen sommige van de jaarlijkse asielzoekers legaal binnen via een toeristen- of werkvisum en vragen asiel aan nadat het visum is verlopen in plaats van te vertrekken; of ze komen uit een van de niet-Europese landen waarvan de burgers visumvrij zijn, zoals Venezuela.

Het erkenningspercentage van asielzoekers in de EU als geheel en in Duitsland ligt gewoonlijk tussen de 30 en 50 procent. Volgens de asielprocedures van de nationale migratie-instanties zijn de meeste asielzoekers geen vluchtelingen.

Bron:
Zahl der Asylbewerber in der EU steigt wieder an
Deutschland Kurier

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8473 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Aantal asielzoekers in de EU neemt weer toe

 1. Nou, ik ga m’n Europese vlaggetje maar buiten hangen, want hoera wat een feest.
  Allemaal hoeren! Of volgens ene ‘Adam’ die vandaag voorbij kwam op Fenixx, is het op die wijze benoemen van ‘bluffend opportunisme’, vergelijkbaar met een sissende moslim (en in context seksistisch bovendien). Onder andere de projectontwikkelaars in de bouwsector zullen ongetwijfeld in de handen wrijven.

  Paar dagen geleden belandde ik in een situatie waarin ik even verifieerde of het veilig was om te passeren. De twee en een halve kerel keken me gedrieën aan alsof ze water zagen branden. Ze verstonden (lees: begrepen) geen woord van hetgeen ik zei.

  Zo’n soort samenleving is hetgeen men voor ons in petto heeft.
  De toren van Babel – hedendaagse versie. Vindt men grappig.
  Taal. Alsof zoiets van geen belang is!

  Like

 2. @Greengo, als ik het goed begrijp vroeg je of je veilig kon passeren aan niet Nederlandse sprekende Verkeersregelaars?

  Like

 3. Als men weet waar ze illegaal binnenkomen regelmatig praktische oefenngen organiseren voor politiescholen en aspirant doaniers in verband met de immigratiewetgevingen ordehandhavngen andere verordeningen ,dat zal de toename drSTISCH VERLAGEN hET LEGER KAN OOK SCHIETOEFENINGEN HOUDEN HETGEEN WETTELIJK IS EN VOLKOMEN NORMAAL VERRECHTVAARDIGD IS.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s