Nieuw

Tandenvondst in Eppelsheim: Stond de wieg van de mensheid echt in Afrika ?

mensachtige, reconstructie (wikipedia) - slechts ter illustratie

Moet de menselijke geschiedenis worden herschreven? Duitse archeologen ontdekten tijdens opgravingen in de sedimenten van de oer-Rijn tanden. Ze behoren tot geen enkele bekende hominide menselijke soort in Europa – maar ze zijn ouder dan vergelijkbare vondsten uit Afrika!

De wetenschappers ontdekten de tanden al in september 2016 in Eppelsheim, Rijn-Hessen. Het verrassende: Ze vertonen “verbazingwekkende morfologische gelijkenissen met geologisch jongere pre-mensen uit Afrika”, zoals het Natuurhistorisch Museum Mainz meldde.

De tanden lijken het meest op die van de vroege hominide skeletten van Lucy (Australopithecus afarensis) en Ardi (Ardipithecus ramidus). Wetenschappers ontdekten de twee overblijfselen in Ethiopië.

Ongelooflijke leeftijd
De nieuw ontdekte tanden uit Eppelsheim zijn 9,7 miljoen jaar oud, twee keer zo oud als die van de Afrikaanse skeletten.

“Het zijn duidelijk mensaap-tanden”, vertelde teambaas Herbert Lutz aan het lokale online magazine Merkurist. “Hun kenmerken zijn vergelijkbaar met Afrikaanse vondsten, die vier tot vijf miljoen jaar jonger zijn dan de fossielen die in Eppelsheim zijn opgegraven. Dit is een grote gelukstreffer, maar ook een groot mysterie”.

“De vraag rijst: zijn de dieren verwant aan elkaar? Of hebben ze zelfstandig soortgelijke hoektanden ontwikkeld? We staan nog steeds voor een mysterie”, zegt de wetenschapper.

“Ik wil het niet overdramatiseren, maar ik vermoed dat we vandaag moeten beginnen met het herschrijven van de geschiedenis van de mensheid.” Dit is hoe burgemeester Michael Ebling commentaar gaf op de sensationele ontdekking. De presentatie van de vondsten vond voor het eerst plaats in het Natuurhistorisch Museum in Mainz.

Experts zijn verbaasd
Volgens de Archeologie van het nieuwsnetwerk is de Rijnland-Paltsse staatsarcheoloog Axel von Berg er zeker van dat de vondsten veel aandacht zullen krijgen. “Er zal verbazing zijn van de experts,” zei hij. Deze fossielen zijn uniek in Europa. Volgens von Berg zijn de leeftijd en locatie van deze fossielen met zekerheid vastgesteld.

De wetenschappers vonden de fossielen toen ze door het grind en zand van de oorspronkelijke Rijnbodem werden gezeefd. Sinds 1820, toen de eerste vondsten werden gedaan, is het gebied een broedplaats voor fossiele resten. Sinds 2001 zijn er 25 nieuwe typen ontdekt.

De euforie is groot. Nu willen de archeologen het zand en grind verder zeven. Ze hopen meer tanden of andere delen van het skelet te vinden. Bij de twee tanden vonden ze ook de tand van een oerpaard. De paardentand hielp hen om de leeftijd van de fossielen te bepalen.

Tanden horen bij elkaar
De twee menselijke tanden werden op slechts 60 centimeter van elkaar gevonden, waardoor ze volgens Lutz zeker bij elkaar horen. De fossielen zijn in fantastische conditie – zelfs de groeistrepen in het tandglazuur zijn te zien.

Het eerste artikel over de ontdekking werd geüpload naar Researchgate. De tanden worden nog steeds door deskundigen onderzocht en worden volgens Die Welt tentoongesteld in het Natuurhistorisch Museum in Mainz.

Of de wieg van de mensheid werkelijk in Afrika ligt, wordt ook door andere vondsten betwijfeld.

Er zijn voetafdrukken gevonden op Kreta, die ongeveer 5,7 miljoen jaar oud zijn. Maar volgens de klassieke evolutietheorie leefden onze voorouders op dat moment uitsluitend in Afrika.

Bron:
Zahn-Fund aus Eppelsheim: Liegt die Wiege der Menschheit tatsächlich in Afrika?
Epoch Times

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1396 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

16 Comments on Tandenvondst in Eppelsheim: Stond de wieg van de mensheid echt in Afrika ?

 1. Mooi stukje, gooit echter vele mensen hun broodwinning in de war. Al die evolutie “experts” kunnen hun inkomrn uit boeken, lezingen en onderzoeks budgetten hiermee inleveren, de grond onder de omvolkings fanatici dat we allemaal uit Afrika komen en dus de deur en voorraadkast moeten openzetten valt ook in de poep.
  Dit gaatdus niet erkend worden maar de doofpot in, net als de Kreta vondsten, waar nu twee meter grind overheen is gestort zodat graven en verder onderzoek vrijwel onmogelijk is. Al in 2009 ontdekt….
  Net als de klimaat industrie is ook de evolutie theorie industrie niet van nieuwe ontdekkingen of waarheden gediend en de hoernalistiek werkt wel mee aan het ondercoveren….

  We leven in de eeuw van de leugen, doofpot decennia, geschiedvervalsing ten dienste van bankiers. Misschien is daar wel het probleem en de oplossing: niet meer meedoen met de geld wereld, gewoon nemen en gebruiken, niks meer produceren, niks meer betalen maar gewoon consumeren. Wie stopt de persoon die zijn maaltijd in de supermarkt nuttigd? Wat is er mis aan een proefrit met een nieuwe auto van een paar weken? Als er tien zwartrijders zijn in de trein, rijdt die dan nog wel? Wat zouhet de spoorwegen kosten? Trekt een winkel iemand “en plein publique” kleren uit als ze nog niet betaald zijn? Wat doe je tegen iemand die niets heeft behalve opsluiten a raison van 400 euro per dag?
  Als we allemaal het voorbeeld van de allachtonen volgen en non productief worden n alles nemen way we willen c.q. nodig hebben …..als we uitkeringen weigeren en huizen binnegaan om te slapen…..dan stopt de immigratie want niemand betaald nog rekeningen, en alles is immers gebaseerd op geld harken en burgers plukken….

  Het zou de ultieme “jodenstreek” zijn, de functie van geld en daarmee de macht van de “elite” buiten werking zetten.

  Liked by 3 people

 2. @duchesne.
  Mooie conclusie

  Liked by 1 persoon

 3. Republikein // augustus 13, 2019 om 04:23 //

  Probleem opgelost.

  Like

 4. Als ze hier over 10.000 jaar weer subsidie aan de opgraafindustrie geven zal vast komen te staan dat de nieuwe mens uit Afrika kwam en dat ze duidelijk waren te herkennen aan de nieuwe Nikes aan hun poten, enorme eeltligplekken op hun rug en de graaivormige klauwen. De uitgestorven oorspronkelijke oude bevolking kan men herkennen aan de grote neusgaten en het kleine pieleke door het ploeteren en zweten van het harde werken.

  Like

 5. vonpuffelen // augustus 13, 2019 om 10:03 //

  Van geschiedenis is 99.9% gelogen en van de rest klopt geen zak.
  Dit item had eigenlijk in de crypten van het Vaticaan of in het Smithsonian Institute achter slot en grendel moeten liggen.

  Liked by 1 persoon

 6. Ik heb altijd al geweten dat Europeanen genen hebben van de
  zwarte mens. Ook geschreven een aantal keren. Het klopt nu ook wetenschappelijk maar evhte bewijs wordt achtergehouden. Ik heb door rotblanke woning bedrijf aalleen maar zwarte en moslims terreur uilen buren al lang toen wist ik hun hebben dezelfde kanker genen van zwarten en van moslims. Rood blondharigen zeer ziekelijk gedrag terreur uilen buren
  van de rotwoning bedrijf gekregen. Allemaal oer dezelfde kanker rot genen.

  Like

 7. The Mysterious caves of Cales Lamanon France – Dating back to about 9-7 centuries B.C.

  Liked by 1 persoon

 8. Geloof al die onzin toch niet man. Er bestaat niet eens een ouderdoms bepaling boven 30 000 jaar want dan is radi carbon uitgewerkt. Deze “wetenschappers” gebruiken standaard fossielen. Zij denken te weten hoe oud een standaard fosiel is , en als die dan in dezelfde buurt wordt gevonden zeggen ze : net zo oud.

  In dit geval gebruikte ze een ouwe paardekop, maar als je vraagt hoe oud is die paardekop dan zeggen ze 10 miljoen jaar oud, omdat we hem vonden vlakbij een tand van die leeftijd.

  Dit zijn precies dezelfde oplichters die de milieu kolder hebben uitgevonden

  Liked by 1 persoon

 9. Trouwens typisch dat ze altijd alle oer types met een apenneus afbeelden terwijl ze enkel voetafdrukken en tanden vinden. Niks geen kraakbeen….niks geen complete schedel of een in de klei versteende kop….

  Persoonlijk zou ik eerder een hele grote neus verwachten bij oermensen. simpelweg omdat ze als jager ontstaan zijn en dus reuk als een zeer belangrijk stukje gereedschap nodig hebben….die platte apen neuzen zal wel komen door die Africa theorie, straks zijn onze voorouders nog zwart geweest ook en was Bob de meest voorkomende voornaam en Marley de meest voorkomende achternaam….en was Luther een Moslim en Maria Magdala een negerin en de Ark des verbonds in Amerikaanse handen….

  Nee, expert, professoren en specialisten, ik heb er geen grote dunk meer van, mijn grote teen en een pot pindakaas met whisky daarentegen….en porno !!! Inspiratie, verlichting, helderheid….LIFE.

  Liked by 1 persoon

 10. Vraag aan de NPO: Was het de tand van een witte man of gewoon een man want anders is de kans natuurlijk nog steeds groot dat die man gewoon uit Afrika kwam.

  Like

 11. Maar waarom moesten die lui dan zo heel nodig uit Afrika vertrekken terwijl de uitkeringen nog niet waren uitgevonden? Of waren ze zichzelf er aan het #KickOutZwartePieten…

  Liked by 1 persoon

 12. Het wiskundige model en de ontwikkeling van het ultieme schuldgevoel der mensheid.

  ‘Herstel vogelstand Nieuw-Zeeland duurt minstens 50 miljoen jaar
  14-AUG-2019 – De komst van mensen naar Nieuw-Zeeland, zo’n 700 jaar geleden, zorgde voor een grote uitstervingsgolf onder de vogels. Ook nu is het voortbestaan van talloze soorten bedreigd. Onderzoekers hebben berekend dat er minstens 50 miljoen jaar evolutie nodig is om het verlies aan biodiversiteit te herstellen.

  Valente en zijn collega’s willen nu nog meer eilanden bestuderen (en uitsterving stimuleren), om zo meer te leren over de dynamiek van evolutie. ‘En deze methode zou ook bruikbaar kunnen zijn voor andere geïsoleerde ecosystemen, zoals bergen of meren.’

  https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=25401
  https://www.rug.nl/sciencelinx/nieuws/2019/08/20190805_valente

  Like

 13. Republikein // augustus 14, 2019 om 22:47 //

  Wat hebben we er aan @Greengo, als je niet in het hiernamaals gelooft.
  Na mij de zondvloed?

  Like

 14. All Truth, Republikein.

  Led Zeppelin – Stairway to Heaven Live

  Like

 15. Republikein // augustus 15, 2019 om 00:04 //

  Like

 16. @Republikein,
  Heb de animatie bekeken. Apart … herkenbaar.
  =========================================

  Blue Eyes – Maternal Haplogroup u5

  ‘Cheddar man was typical of Mesolithic European hunter-gatherers. His physical features and way of life resembled others who lived in Western and Central Europe from 14,000 to 6000 years ago. Geneticists call his race the Western Hunter Gatherers (WHG). The Mesolithic is characterised as the warm period following the ice-age. In this video I visit Cheddar gorge and the very cave in which Cheddar man was found. I look at some late stone age hunting tools such as microliths and I even describe what the Mesolithic religion was like based on the scarce evidence we have, from the caves of El Cogul to the Shigir idol of Russia. The main WHG samples I look at are Loschbour man, Cheddar man, La Brana man and Villabrunna man.’

  Cheddar man and Mesolithic Europeans – 14/09/2019

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s