Nieuw

Nedersaksen stelt de wet op onverdoofd slachten tijdelijk buiten werking voor het offerfeest

In Nederland verzint de politie ter plekke wetten om moslims straatverkoop van niet volgens de regels geslacht vlees toe te staan.

Lees ze zijn te bang om de wet te handhaven.

In de Duitse deelstaat Nedersaksen schort het parlement gewoon de wet een paar dagen op om grootschalige rellen te voorkomen en om te zorgen dat het al te duidelijk wordt voor het publiek dat ze de wet helemaal niet meer kunnen handhaven.

Die Welt:

Hannover (dpa/lni) – Nedersaksen heeft opnieuw een speciale vergunning verleend voor het onverdoofd slachten voor het islamitische offerfestival, nadat er vorig jaar een controversieel debat over was. De aan een slachthuis verleende toestemming geldt voor maximaal 200 schapen en geiten, aldus het ministerie van Landbouw van Hannover. Vorig jaar werd toestemming verleend voor het slachten van 202 dieren volgens islamitische riten.

In Duitsland is het slachten zonder voorafgaande bedwelming –  in het algemeen verboden. Voor de bescherming van dieren is verdoving nodig die het pijngevoel van de dieren op een veilige manier elimineert. Uitzonderingen zijn echter mogelijk om de vrijheid van godsdienst te waarborgen en tegelijkertijd de vrijheid van godsdienst met overeenkomstige religieuze voorschriften te waarborgen. De islamitische offerviering duurt dit jaar van 11 tot 14 augustus. In Duitsland is halal slachten zonder meer toegestaan, waarbij de islamitische regels in acht worden genomen, maar het dier is op voorhand wel degelijk verdoofd.

De AfD had vorig jaar om redenen van dierenbescherming geëist dat de vrijstelling in de Landtag zou worden ingetrokken, maar had geen meerderheid voor het initiatief gevonden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1357 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

6 Comments on Nedersaksen stelt de wet op onverdoofd slachten tijdelijk buiten werking voor het offerfeest

 1. Antiislam // augustus 12, 2019 om 20:22 //

  In Duitsland zijn ze jaren geleden al begonnen om standaard te slachten richting het oosten wie wil weten wat halal is kijk deze video.
  https://drive.google.com/file/d/1IMufUMvFqUuBIMp5jV5L1NFLmeXRtWCW/view?usp=drivesdk

  Like

 2. templars2017 // augustus 12, 2019 om 20:26 //

  waarom heb je een wet als je hem naar goeddunken ,van anderen, aan en uit schakelt?????

  Like

 3. Ophoepelen met je dubbele paspoort, en neem het halal slachten mee!!

  Like

 4. ….gelukkig is er nog DIE Huuuuuuuuuuuuuuumooooooooor…https://www.youtube.com/watch?v=ZZOZDrDYzTM

  We zien nu zo overduidelijk dat wetten naar willekeur worden gehandhaafd dat je jezelf mag afvragen of er nog sprake is van een rechtsstaat en niet van een gerechtsstaat, een waar rambo in uniform de rol van handhaver, wetten-maker, rechter en beul op zich neemt. Het begint erop te lijken dat politie los komt van de samenleving en dat rechtbanken ergens in een “cloud” fungeren. Voor de simpele burger zo als mijzelf is dit een totale opheffing van veiligheid en rechtvaardigheid, ik heb letterlijk mogen zien hoe vrijheid en gelijkheid naar het graf zijn gedragen, ongeveer alles ooit solide en betrouwbaar is ondertussen vijandig geworden….

  Dank God voor poesjes en porno…het enige stabiele door de eeuwen heen. Alhoewel, heeft u al gehoord van de gekke katten ziekte?

  Like

 5. Is de leiders van het volksverraad deze SPD man Stephan_Weil?

  Like

 6. Laf kut-volk inclusief de politieke bestuurders van de Nedersaksen.
  Enkelle vlucht uit Europa en droppen, zonder het vliegtuig te laten landen.
  Uit milieu oogpunt natuurlijk,
  landen en opstijgen kost extra brandstof.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s