Nieuw

‘Nederlandse boeren hebben laagste milieu-impact ter wereld’

Die kunnen de klimaatfröbelaars in hun zak steken.

NOS:

De Nederlandse agrarische sector heeft relatief de laagste impact op het milieu van alle landen in de wereld. Dat zegt ABN Amro na onderzoek. Volgens de bank is per kilo landbouwproduct de gezamenlijke ‘voetafdruk’ van onder meer CO2, energie, pesticiden en antibiotica in Nederland het kleinst.

“Per hectare land produceren we hier meer dan andere landen”, zegt Jan de Ruyter, sectorbankier Agrarisch bij ABN Amro. “Op Wageningen University zitten studenten uit allerlei landen die willen leren hoe wij dat hier doen.”

Heb je een concurrentievoordeel, dan doet een of ander universiteit dat wel weer cadeau aan het buitenland. Op kosten van de belastingbetaler aan gratis hier studerende studenten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1357 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

10 Comments on ‘Nederlandse boeren hebben laagste milieu-impact ter wereld’

 1. Ze hebben het altijd geweldig gevonden dat hun terroristische hulptroepen driekwart van onze agrarische sector en die in de rest van Europa het land uit hebben gepest. De tuinders kweken nu hun rozen in Afrika, de nertsenfokkers en toeleeranciers zitten nu in de voormalige Oostbloklanden en China, runderen, schapen en varkens idem dito.

  Geen druif (met pit) meer te krijgen uit Italie of Spanje maar ze komen nu wel (zonder pit) uit Egypte of Kenia, lekker sappig door de DDT en andere zooi die ze daar mogen gebruiken…

  Like

 2. blackpeat // augustus 12, 2019 om 12:29 //

  Breinbrouwsels, vergeet ook niet te vermelden dat in landen als Kenia en Egypte mensen stront gebruikt word om te bemesten. Gevalletje biologische oorlogsvoering lijkt me?

  Liked by 1 persoon

 3. Ikzelf heb totaal geen vertrouwen in de ‘onafhankelijkheid’ van Universiteit Wageningen.
  De positieve rapportage aangaande de la(ag(st)e milieu impact vanuit het Nederlandse landbouwsysteem doet daaraan niets af.

  @blackpeat

  Menselijke ontlasting is inderdaad te gebruiken als meststof in de tuin- en landbouw.
  Mits deze een jaar heeft liggen rusten en daarna is ingewerkt in een composterend milieu.
  Daar is helemaal niets mis mee. Urine, mits vrij van ziekten, is sneller in te zetten door deze te mengen met compostthee van groene en bruine (vegetatieve) materialen en (regen)water.

  Like

 4. blackpeat augustus 12, 2019 om 12:29

  Ik heb ’t niet vermeld omdat ’t bijna etenstijd was. Het is niet alleen de stront en zeik van de afgelopen week wat daar in de grond zit en waar de plantjes op groeien maar van de afgelopen duizenden jaren. Vergeet ook niet die lekkere Rooibosthee die daar langs de kant van de weg in de openbare struiktoiletten groeit en die heerlijke Pangasiusvis die in meertjes gekweekt wordt waar ze al duizenden jaren in schijten. Inderdaan biologische oorlogsvoering.

  Ik koop en vreet alleen nog maar meuk dat groeit op die gezonde grond waar mijn voorouders miljoenen jaren op hebben geleefd, samen met onze varkens, waar ze op hebben gepoept en gemind en waar je hun beenderen en stoffelijke resten nog proeft in onze vaderlandse bloemkolen en varkenslapjes.

  Zouden die zandbakmensen echt alles wat ze vreten uit de varkensvrije gebieden importeren? Nu dan wens ik ze veel succes want dat hele continent is door ons via onze westerse onrein varkensvleesverslinende pedonarissen die in de kookpot voor de varkens, toen ze nog rein leken, terecht kwamen gecontamineerd. En nu zie je, de lokroep van een uitkering in Europa is sterker dan die van de Regels van Het Geloof.

  Liked by 1 persoon

 5. Greengo, inderdaad geen vertrouwen daar in, mijn eerste reactie was gelijk van “oh ja?, lijkt me sterk dat ze het gaan winnen van zero till hierzo” . Het land wordt hier amper meer bewerkt. Bijna al het stro wordt gebruikt als bemesting en stro stoppel laat men staan om wind en water erosie tegen te gaan als mede een sneeuw deken te vangen voor extra vocht in voorjaar. Trouwens wat valt allemaal onder milieu impact? we weten wel hoe dat werd voorgeschoteld met die “schone” windmolens en electrische autos

  Like

 6. @skeeter,

  ‘Het land wordt hier amper meer bewerkt. Bijna al het stro wordt gebruikt als bemesting en stro stoppel laat men staan om wind en water erosie tegen te gaan als mede een sneeuw deken te vangen voor extra vocht in voorjaar.’

  Kijk, die snappen het !! Daar kan ik nou blij om zijn !! 🙂 🙂 🙂
  De sneeuwdeken overigens functioneert niet alleen om de bodem van vocht te voorzien en haar, met behulp van de stro-stoppels, af te schermen tegen erosie ( door wind, regen, hagel), maar ook om een warmer bodemklimaat te creëren waar het complexe bodemleven het goed op doet of beter gezegd levensvatbaar blijft.

  ‘Trouwens wat valt allemaal onder milieu impact? we weten wel hoe dat werd voorgeschoteld met die “schone” windmolens en elektrische auto’s.’

  Hier ook maak je een prima punt van aandacht !!

  Like

 7. Dus…. mogen we dan concluderen…. blanke intelligente aanpak?

  Ik denk het, en ik mag dat denken.
  Denken en dromen staat vrij .
  Vrij van onderdrukking, vrij van disciminatie, vrij van rascisme.

  Vrij van genocide op die mensen en die volkeren die vrij onafhankelijk kunnen denken.
  Vrijheid voor blanke kaukasiche mensen/ volken.
  De UN moet zich opwerpen als beschermer tegen genocide op de blanken.
  Een minderheid wereldwijd!!

  En wel per direkt.
  Indien de UN haar geloofwaardigheid wil behouden met name op het gebied van genocide op de blanke minderheid.
  Indien de UN dat niet doet is zij haar bestaansrecht onherroepelijk kwijt!!

  Like

 8. KLopt Greengo. zolang we de sneeuw krijgen dan werkt het als isolatie tegen vriezen, sommige winters bevriest het land amper ondanks -40 c temperaturen terwijl onder je driveway het 2 meter diep is bevroren

  Like

 9. blackpeat // augustus 13, 2019 om 00:22 //

  Greengo, je bewering dat het wel kan wordt blijkbaar ook gedeeld door Wageningen. Aldus dit artikeltje wat ik tegen kwam. https://www.hetkanwel.nl/2019/04/10/waarom-gebruiken-we-menselijke-poep-niet-als-mest/ (Bij deze alvast excuses als linkjes niet toegestaan zijn)
  Nu geef ik onmiddellijk toe totaal niet deskundig te zijn op dit gebied, weet alleen dat “onze” stront tot de meest smerigste van alle levensvormen op deze planeet behoort. Uit dat artikeltje maak ik op dat medicijnresten en bepaalde bacteriën toch een groot probleem blijven, wat er dus ook na een jaar nog lang niet uit is? Wie is er tegenwoordig niet aan de drugs of de medicijnen? Zeker in Afrika waar ze ook nog eens getrakteerd worden op allerlei “onnatuurlijke ziektes die per ongeluk uit een laboratorium ontsnapt zijn”. Plus dat ik er dan ook niet op vertrouw dat die Afrikanen en Aziaten hun stront (als het al van een goede kwaliteit zou zijn) een jaar lang laten “rusten”. Dus eerder zoals Breinbrouwsel het stelt, de stront en zeik van afgelopen week. Derhalve, ook ik vreet voor de zekerheid (nagenoeg) niets waar ik de oorsprong niet van ken.

  Like

 10. blackpeat, De huis tuin en keuken slurrie bevat nog wel eens zware metalen en andere ongein aangezien niet alleen poep het riool in gaat.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s