Nieuw

Jordan B. Peterson – waardevolle bondgenoot tegen maatschappelijke degeneratie en radicaal feminisme, of een gnostische filosoof met een Messias-complex?

De Canadese persoonlijkheidspsycholoog, politicoloog, cultuurcriticus en filosoof Jordan Peterson is inmiddels bij vrijwel iedereen bekend. Het internet staat vol met video’s waarin hij, op effectieve wijze, linkse activisten, progressieve journalisten en opiniemakers, en sociale wetenschappers die pseudowetenschappelijke prietpraat aan de man brengen, de mond snoert.

Niet alleen dat, hij heeft ook nog eens ruim 300 uur aan door hem gegeven colleges op zijn Youtubekanaal, uiteenlopend van zaken als sekseverschillen in doorsnee persoonlijkheidskenmerken, verschillen in inkomen tussen man en vrouw, de psychologische achtergrond van politieke denkbeelden, een analyse van totalitaire regimes op zowel linker- als rechterzijde, en vrije meningsuiting.

Erkenbrand >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1357 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Jordan B. Peterson – waardevolle bondgenoot tegen maatschappelijke degeneratie en radicaal feminisme, of een gnostische filosoof met een Messias-complex?

 1. De heren van Erkenbrand slaan hier de spijker op de kop.

  ”Echter, hij keert zich tevens tegen elke vorm van identitair gedachtegoed, inclusief volksnationalisme. Hij verwerpt elke notie van collectivisme en het individu is voor hem heilig. Hij erkent niet het nut van het defensief gebruiken van identiteitspolitiek, ook niet door conservatieven en nationalisten die pogen om de balans, die door 50 jaar lange linkse infiltratie van onderwijs en ambtenarij, en 100 jaar existentialistische en postmodernistische filosofie, is verstoord, recht te zetten.”

  The following is strictly an effort on my part to document with appropriate links the fact that Jordan Peterson is an UN Globalist shill and is connected to George Soros and other Globalist figures.
  https://www.eurocanadian.ca/2018/05/jordan-peterson-is-globalist-shill.html

  Peterson’s double-speak:
  https://www.youtube.com/watch?v=JE5hXeJNRV4

  7 Times Jordan Peterson Went Unhinged Genius

  7. Peterson won’t say who killed Russian farmers in gulags, while insinuating that there was collective guilt on the side of both those farmers and the Ukrainians killed by Holodomor.

  6. Peterson advocates cutting funds for universities, which would open doors for total privatization of education, and we know by whom. Instead of fighting Marxism, he suggests fighting humanities, and advocates gender wars. Again, he won’t say who pushes Marxism, and who is in most danger of ethno-studies.

  5. Responsibility for thee, but not for me – his presumption can’t be more Jewish than that.

  4. Peterson is pushing Left-Right dialectics, like the typical controlled opposition. ‘The Germans apologized’, but the Zionists don’t have to – his message is clear here. Jewish intellectual writings reek of narcissism and desire for destruction, but Peterson accuses Goyim. Again, he won’t mention that Israelis call Palestinians the “cancer” on the planet, and who pushes the depopulation agenda.

  3. Peterson can’t be more vague about the court system, jurisprudence standards and a definition of sexual harassment. Again, he avoids saying who pushes pathological neo-Marxism through the media they own.

  2. Peterson is insulting workers and students. He suggests ‘transcending suffering’ like it doesn’t exist. He is deliberately muddying the water, and confusing his listeners about what Marxism is.

  1. Peterson sees an alliance between radical feminists and radical Islamists as a Freudian attraction. Again, his Freudian (dialectic) analysis fails to determine the root, i.e. who is behind both.
  Peterson claims that Jews “rightfully” hold the highest positions in academia, but fails to connect them to the Marxist propaganda at universities.

  “Starting around 2000, Peterson began collecting Soviet-era paintings.[16] The walls of his house are covered with this art, which he keeps as a reminder of the relationship between totalitarian propaganda and art, because how idealistic visions can become totalitarian oppression and horror.”

  On May 18th 2017 Jordan B. Peterson gave a speech in celebration of the 100th anniversary of the Rothschild banking family securing Palestine from the British at the ‘Canadians for Balfour 100’ Zionist celebration event, with his Jewish Zionist colleague Ezra Levant:
  (Helaas is de video verwijderd door JewTube)
  [Bron]
  http://www.renegadetribune.com/jordan-b-peterson-exposed-zionist/

  Tot slot,

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s