Nieuw

Hongarije wil de vrijheid van meningsuiting op internet waarborgen door middel van EU-wetgeving

© European Council

In Hongarije worden nu stappen ondernomen om de vrijheid van meningsuiting op internet te waarborgen. Dit verklaart de minister van Justitie van het land, Judit Varga, in een bericht op Facebook.

In Zweden is er niet veel vrijheid van meningsuiting meer over. Elk jaar worden honderden mensen beschuldigd van de meningsmisdaad haatzaaien tegen een bevolkingsgroep omdat ze kritiek hebben geuit op de islam of het immigratiebeleid van het land. De Zweedse links-liberale regering oefent zelf druk uit op de internetgiganten om censuur op te leggen aan establishment-kritische stemmen. Politieke oppositiegroepen worden gedwongen te sluiten vanwege systematische intimidatie en geweld.

In Hongarije gaat men in de tegenovergestelde richting.

Daar wil men nu de mogelijk van Google en andere online-reuzen om de vrijheid van meningsuiting van Hongaarse burgers tot zwijgen te brengen met wetgeving elimineren.

Volgens de minister van Justitie van het land, Judit Varga, moeten er ook inspanningen worden geleverd om de vrijheid van meningsuiting op EU-niveau te waarborgen.

– We hebben een werkgroep binnen het ministerie van Justitie opgericht om de mogelijkheden te onderzoeken voor het creëren van een juridisch kader op nationaal en EU-niveau om de transparantie van aanbieders van sociale media te waarborgen. In de eerste plaats zou het niet hun taak moeten zijn om zich te mengen in sociale processen of keuzes door het censureren van commentaar op ideologische basis, maar nu ze dat eenmaal hebben gedaan, moeten ze de noodzaak van regelgeving accepteren. Ze moeten open zijn en zich houden aan de regels van de democratie, zegt ze op Facebook.

Volgens de voormalige Zweden Democraten-politica Erik Almqvist, die commentaar gaf op haar verklaring, zei de Hongaarse minister ook dat “de regelgeving voor grote bedrijven met grensoverschrijdende activiteiten buiten de EU moet worden herzien op EU- en nationaal niveau …”. De [multinationale ondernemingen] richten zich niet alleen op het verbeteren van de wereld, maar ook op het afdwingen van hun eigen wereldbeeld op gebruikers. Een voorbeeld hiervan is Facebook-censuur op nieuws over migratie”.

– In de humanitaire supermacht [Zweden] zit de regering in plaats daarvan tijdens de aanloop naar de verkiezingen in vergaderingen met particuliere, buitenlandse IT-giganten en eist meer censuur. De monddood gemaakte Zweden kunnen echter verheugd zijn dat de Hongaarse regering de kwestie ook op EU-niveau aan de orde zal stellen en hun zaak aanhangig zal maken, zegt Almqvist zelf over het nieuws.

Bron:
Ungern vill säkra yttrandefriheten på internet genom EU-lag
Fria Tider

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8447 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Hongarije wil de vrijheid van meningsuiting op internet waarborgen door middel van EU-wetgeving

  1. Eigen volk eerst // augustus 12, 2019 om 17:03 //

    Ik ga de Hongaren steeds meer respecteren. Ze weten hoe is om te leven onder censuur. De linkse deugers vernielen ALLES.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s