Nieuw

Het groots aangekondigde alarm over warmterecord op de ijskap van Groenland … was nepnieuws

Vatnajökull in Groenland

Aan het begin van de maand berichtten de mainstream media luidkeels dat er een nieuw warmterecord op de Groenlandse ijskap was gevestigd. Later bleek dat de meerdere plusgraden, in feite meerdere mingraden waren.

De gegevens van een paar weken geleden beweerden dat de warmterecords aan de lopende band werden gebroken, eerst met 2,7 graden en daarna met 4,7 graden. De cijfers kwamen van het weerstation van het Deens Meteorologisch Instituut op iets meer dan 3.000 meter hoogte, waar de gemiddelde temperatuur in juli gewoonlijk op -12,2 graden ligt en dit jaar -9 graden was.

Klimaatwetenschapper Sebastian Mernild van het Nansen Environmental and Remote Sensing Center in Noorse Bergen zei toen dat de hoge temperaturen het gevolg waren van de hittegolf in Europa die naar het noorden trok en dat de “extreme weersomstandigheden” de eerste tekenen van klimaatverandering zijn.

Neemt zijn woorden terug na controles
Na controles neemt het instituut nu zijn woorden terug en constateert dat de temperatuurindicatie waarschijnlijk meer dan zes graden te hoog was.

– Ons vermoeden dat plus 4,7 graden te warm was, bleek waar te zijn, zegt DMI-meteoroloog Herdis Damberg tegen de Zweedse krant Dagens Nyheter.

Andere weerstations lieten zien dat de temperatuur eerder min 2 graden was. De onjuiste meting wordt verklaard door een verkeerde afstand tussen de thermometer en het ijsoppervlak als gevolg sneeuw. De te korte afstand tot het ijs moet voor slechte ventilatie hebben gezorgd, wat volgens Damberg cruciaal is voor wat een meter aangeeft.

De relatieve warmte was te wijten aan het feit dat de luchtmassa die in West-Europa een korte maar intense hittegolf had veroorzaakt, zich naar het noordwesten had verplaatst. Het huidige record van plus 2,2  graden werd gevestigd in 2012 en 2017. Daarnaast is het geaccumuleerde smeltoppervlak veel kleiner dan in het recordjaar 2012.

Bron:
Larm om värmerekord på Grönlands inlandsis slogs upp stort – var felaktigt
Samhällsnytt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8473 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Het groots aangekondigde alarm over warmterecord op de ijskap van Groenland … was nepnieuws

 1. noch god noch gebod // augustus 12, 2019 om 14:55 //

  Dat komt er van met de vervlakking van het onderwijs.
  Zelfs de weerkundigen kunnen geen rekensommetje meer maken …

  Like

 2. Eigen volk eerst // augustus 12, 2019 om 15:20 //

  We zijn niet anders gewend. Ik geloof de media allang niet meer.
  Ik ga ervan uit dat het leugens zijn.

  Like

 3. Klimaat historicus // augustus 12, 2019 om 16:14 //

  In Australië zien steden voor het eerst in decennia weer sneeuw :https://electroverse.net/australia-hit-by-antarctic-front-towns-receive-their-first-snow-in-decades/

  Like

 4. vonpuffelen // augustus 14, 2019 om 02:17 //

  Iemand nog een ijsje?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s