Nieuw

Gevangenisbewakers lieten vlak voor Jeffrey Epstein’s dood verplichte controles achterwege

Fotocollage Epstein met strop (Pixabay)

Volgens een rapportage voerden de bewakers in de gevangenis van New York, waar Jeffrey Epstein op zaterdagavond dood werd gevonden, geen verplichte controles op de gevangenen uit.

Epstein stierf aan een vermoedelijke zelfmoord nadat hij niet meer aanspreekbaar in zijn cel in het Manhattan Correctional Center werd gevonden, waar hij wegens beschuldiging van illegale sekshandel verbleef. Rond 6:30 uur ’s morgens werd Epstein “na een zelfmoord in zijn cel in de Special Housing Unit niet aanspreekbaar bevonden”, aldus een persbericht van het Federal Bureau of Prisons. Het personeel voerde levensreddende maatregelen uit en Epstein werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht, waar hij volgens de federale gevangenisdienst dood werd verklaard.

Rond 7:30 uur werd een brancard met een man die eruitzag als Epstein uit de gevangenis gerold en naar het New Yorkse Presbyterian Lower Manhattan Hospital gebracht, meldt de New York Post.

Epstein heeft zichzelf in een isoleercel opgehangen. Drie agentschappen van de wetshandhaving bevestigden aan ABC News de zelfmoord. NBC meldt dat hij geen zelfmoordwacht had.

“In de MCC zijn twee bewakers verplicht om elke 30 minuten een aparte controle op alle gevangenen met zelfmoordneigingen uitvoeren, maar volgens de bron werd deze procedure niet tijdens de nacht gevolgd. Bovendien moeten de bewakers om de 15 minuten de naar zelfmoord neigende gevangenen opnieuw controleren”, bericht Reuters.

In juli werd Epstein bewusteloos in zijn cel met nekletsels gevonden en werd op zelfmoordwacht gezet. Procureur-generaal William Barr heeft de FBI en de inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie opgedragen een volledig onderzoek in te stellen naar de dood van Epstein.

In een verklaring van Barr zegt het:

“Ik was geschokt om te horen dat Jeffrey Epstein vanochtend vroeg dood werd gevonden door een schijnbare zelfmoord terwijl hij in federale hechtenis zat. De dood van de heer Epstein roept ernstige vragen op die moeten worden beantwoord. Naast het onderzoek van de FBI heb ik overleg gepleegd met de inspecteur-generaal die een onderzoek opent naar de omstandigheden van de dood van de heer Epstein.”

In een afzonderlijke verklaring verklaarde Geoffrey Berman, de Amerikaanse advocaat voor het Southern District of New York, dat zijn onderzoek naar de overleden financier zal worden voortgezet:

“De gebeurtenissen van vandaag zijn verontrustend en we zijn ons er terdege van bewust dat ze een nieuwe hindernis kunnen vormen voor de vele slachtoffers van Epstein een dag voor hun aanwezigheid in de rechtszaal.

Ik wil de moedige jonge vrouwen die zich reeds gemeld hebben en de vele anderen die dit nog niet gedaan hebben, nogmaals  zeggen dat wij voor u blijven opkomen en dat ons onderzoek naar de in de dagvaarding aangeklaagde gedragingen, waaronder een samenzwering, doorgaat.”

Ondertussen beschuldigt een advocaat van Epstein de Amerikaanse regering, de media en de rechter, die de zaak van zijn cliënt behandeld, voor de dood van de miljonair.

Marc Fernich zei tegen Fox News:

“Al deze acteurs lijken een zekere verantwoordelijkheid te dragen voor dit ongeluk. Ze lijken allemaal een deel van mijnheer Epstein’s bloed aan hun handen te hebben. Iedereen zou zich moeten schamen voor hun gedrag.

Ik eis een volledig onderzoek naar de omstandigheden rond de dood van de heer Epstein. Het publiek moet precies weten wat er gebeurd is en waarom – en hoe zijn toezichthouders het hebben kunnen laten gebeuren.”

Bron:
Reuters: Prison Guards Skipped Mandatory Checks Before Jeffrey Epstein’s Death
(Uitreksel / News for Friends en UPI hebben aan dit artikel bijgedragen)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8447 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Gevangenisbewakers lieten vlak voor Jeffrey Epstein’s dood verplichte controles achterwege

 1. Like

 2. @Fubar // augustus 12, 2019 om 03:06 //

  Duidelijk.
  Fubar, slaap jij eigenlijk wel? ;))

  Like

 3. shlomoshe // augustus 12, 2019 om 15:30 //

  Of ‘ie echt dood is of dat ‘ie een facelift krijgt/op een beschermresort(oid) oud mag worden, kan ik niet te zeggen.

  En dan nog.

  Van bewijs komt uiteindelijk toch weinig. Too big to….!?
  Legio voorbeelden maar denk bijv. aan Dutroux en toen die ellende wat aan het licht kwam.

  (‘Dertig mogelijke getuigen in het proces-Dutroux zijn niet meer.
  Vermoord, zonder dat iemand weet waarom of door wie. Gestorven door zelfmoord of een verkeersongeval, vlak voor de getuige door de politie zou worden verhoord of kort nadat de getuige klacht had ingediend wegens doodsbedreigingen.
  Lang voor het proces-Dutroux kon beginnen heeft zich op de getuigenbank een mini-genocide voor gedaan. Justitie zag geen verband tussen de dertig doden.’)

  Dát brandje is -toevallig- niet om sporen te wissen. Een andere vuurtje.
  (Menshouderij – Rook – ..next..)

  Like

 4. Hoezo lieten bewakers controle achterwege?
  Wereldwijd van China tot de Zuiidpool.
  Niemand, echt niemand trapt er nog in, behalve anderhalve zool en een paardekop.
  En..die zijn met twee vingers te tellen.

  Iedereen is wakker.

  Like

 5. …volgende week slaapt iedereen weer door…

  Like

 6. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s