Nieuw

Brandenburg: AfD onbetwist op de eerste plaats – de angst groeit in de SPD

klik voor groter

De AfD drie punten voor de CDU, de SPD pas op de derde plaats met een flinterdunne voorsprong op de Groenen: de sociaal-democraten die sinds 1990 over Brandenburg heersen, bevinden zich na de laatste peiling in de alarmfase.

Bijna drie weken voor de deelstaatsverkiezingen in Brandenburg vreest SPD-minister-president Dietmar Woidke dat de AfD als winnaar uit de bus kan komen. Volgens berichten in de media had hij in het weekend een circulaire gestuurd naar de 6500 Brandenburgse SPD-leden. De krant “Potsdamer Neueste Nachrichten” citeerde uit de brief dat “het te zien is dat we niet een spook op de muur schilderen, maar dat een overwinning van de AfD een bittere realiteit kan worden”.

Dit was de reactie van de staatsleider op een onderzoek vrijdag, waaruit blijkt dat de AfD in Brandenburg aan de leiding staat. Als de verkiezing begin augustus had plaatsgevonden, zou 21 procent van de ondervraagden voor het AfD hebben gekozen, zo blijkt uit een studie van het opinieonderzoekinstituut Forsa voor de “Märkische Allgemeine Zeitung”. Volgens het onderzoek stemde 18 procent van de respondenten op de CDU, gevolgd door de SPD met 17 procent. De Groenen werden vierde met 16 procent en Die LInke met 14 procent. De FDP kon hopen op een terugkeer naar het staatsparlement met vijf procent. Vier procent van de ondervraagden koos voor BVB/Vrije Stemmers. Momenteel regeert er sinds 2009 een rood-rode coalitie over Brandenburg.

Meer bij Die Welt >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1357 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Brandenburg: AfD onbetwist op de eerste plaats – de angst groeit in de SPD

  1. Dat wordt een cordon sanitaire en alles bleef zoals het was, plas, glas!

    Like

  2. Jeanette K // augustus 13, 2019 om 10:17 //

    Nieuws uit Sydney: allahschreeuwer steekt vrouwen neer en wordt gepakt.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s