Nieuw

Hitler’s Hindus: The Rise and Rise of India’s Nazi-loving Nationalists

The ‘Hitler’s Den’ pool parlor that shocked me on a round-India trip 10 years ago was no outlier. Admiration for Nazism – often reframed with a genocidal hatred for Muslims – is rampant in the Hindu nationalist camp, which has never been as mainstream as it is now.

July 2008. I was on a cycling expedition, from the southernmost tip of India to its most northern state. Along the way, I took a pit stop at Nagpur, the geographic center of India and the epicenter of Hindu nationalism. There, I saw a building with a bizarre name: “Hitlers Den.” A pool parlor, its walls were emblazoned with tacky Nazi insignia, and on its shopfront – a swastika on full public display.

Haaretz >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1357 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on Hitler’s Hindus: The Rise and Rise of India’s Nazi-loving Nationalists

 1. vonpuffelen // augustus 11, 2019 om 12:09 //

  “often reframed with a genocidal hatred for Muslims”
  Niet meer dan logisch wanneer je naar de geschiedenids van het land kijkt.

  Like

 2. Importance of Swastika in Hinduism | Significance Of Swastika | Artha

  Japan Is Considering Dropping Swastikas From Maps

  Like

 3. vonpuffelen // augustus 11, 2019 om 15:16 //

  Creatief met remschijven.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s