Nieuw

17 maanden later: Scotland Yard vindt geen bewijs van Poetin’s betrokkenheid in Skripal-zaak

Een tent bedekt de plaats waar de bank staat waarop de Skripals zaten toen zij onwel werden. Wikimedia, auteur: Peter Curbishley (This file is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 Generic)

Het is 17 maanden geleden dat de Britse regering zonder enig bewijs Rusland en Poetin de schuld gaf van de “vergiftiging” van de Skripals. In het verlengde hiervan verspreidden de complete westerse mainstream media dezelfde mythe van leugens, die inmiddels zijn gemuteerd tot de algemene “schat aan kennis” van veel te veel onbenullige burgers. Op basis van deze leugen is de Russische regering opnieuw succesvol en ten onrechte in het kwaad daglicht gesteld en het land gestraft met sancties.

De Britse politie moet toegeven dat er geen succes is geboekt bij het zoeken naar bewijs van Poetin’s betrokkenheid bij Skripal-vergiftiging. Desalniettemin hebben de VS enkele dagen geleden juist om deze reden nieuwe sancties tegen Rusland opgelegd.

De zoektocht van de Londense Metropolitan Police naar de daders van de zogeheten Skripal-vergiftiging heeft meer dan 17 maanden geduurd. Tot nu toe heeft ze de twee Russische burgers Ruslan Boschirov en Alexander Petrov beschuldigd van de uitvoering van de misdaad. Tot dusverre is de zoektocht naar vermeende handlangers op de achtergrond in het Russische leiderschap echter zonder noemenswaardige resultaten gebleven.

RT Deutsch

Nu heeft Scotland Yard, die het belangrijkste onderzoekswerk in de Skripal-zaak had overgenomen – wie had dat gedacht? – vastgesteld dat er in feite geen enkel bewijs van Poetin’s betrokkenheid in de moord is. Als het vanaf het begin niet zo glashelder was geweest dat er helemaal niets zinnigs aan dit verhaal was, zou men zich bijna kunnen vermaken met de waanzin van de hele zaak, als het niet zo triest was.

Volgens de Guardian heeft de plaatsvervangend commissaris van de Metropolitan Police en hoofd van de Britse antiterrorismeautoriteit, Neil Basu, verklaard dat het onderzoek naar de aanval op de Skripals zou worden voortgezet. Hij zei ook dat de problemen in verband met het brengen van aanklachten voor de aanval complex waren.

– We moeten bewijzen dat hij (Poetin) direct betrokken is, zei hij.

– Om een Europees arrestatiebevel te krijgen, moeten onderzoekers een zaak hebben die in Groot-Brittannië voor de rechter kan worden gebracht. Maar zo’n geval bestaat niet, zei Basu. Hij voegde eraan toe:

– We zijn politieagenten, dus we moeten op zoek naar bewijs. Er is veel gespeculeerd over wie verantwoordelijk is, wie de opdracht heeft gegeven, gebaseerd op de expertise van de mensen over Rusland. Maar we hebben bewijs nodig.

RT Deutsch

Hoeveel tijd, geld en energie is er meer dan een jaar besteed aan onderzoeken die op de eerste dag van deze aantijging van “betrokkenheid van Rusland” van tafel geveegd zou moeten zijn? De onderzoekers hadden zich dan van meet af aan kunnen wijden aan echte onderzoekswerkzaamheden, gericht op degenen die van deze propaganda hebben geprofiteerd: Met name Britse, Amerikaanse en vooral Israëlische connecties hadden hier onder de loep moeten worden genomen. Maar dat is natuurlijk niet gebeurd.

Bron:
17 Monate später: Scotland Yard findet keine Beweise für Putins Rolle im Fall Skripal
Sign of the times

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8447 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on 17 maanden later: Scotland Yard vindt geen bewijs van Poetin’s betrokkenheid in Skripal-zaak

 1. Ik zie nog die venijnige arrogante kop van Theresa May voor me toen ze haar uitspraken deed in deze zaak met volledige overtuiging ondanks dat er geen enkel bewijs was om haar ‘gelijk’ te staven. Mark Rutte kan ik me ook nog herinneren; die ging totally mee met May als een opperst loyaal hondje terwijl het kefte naar een ieder die hem op andere gedachten zou kunnen brengen. Donald Trump die er nog een schepje bovenop deed door ook zijn wantrouwen in deze zaak naar Rusland uit te spreken. Bah, it’s all in their dirty game.

  Like

 2. Eigen volk eerst // augustus 12, 2019 om 15:23 //

  Waarom zou Putin zich daar mee bezig houden? Die man heeft genoeg aan zijn eigen gigantisch land om zich ook nog druk te maken over de onbenullige EUlanden. Wat zou die Skripol daaraan toevoegen?
  De EU doen niet anders dan leugens vertellen en hem en ook Trump te beschuldigen.

  Like

 3. De skripals leven nog dus, hoezo ‘Poetin’s betrokkenheid in de moord’ ?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s