Nieuw

Lachen bij gekruisigd lichaam is oorlogsmisdrijf, oordeelt rechtbank

Je mag naar hartelust kruisigen en onthoofden, dan krijg je zelfs een half miljard toe van Stef Blok, maar waag het niet om erbij te lachen !

Dan is het een oorlogsmisdrijf, meldt de NOS. Oussama A. en Reda N. kregen respectievelijk 7,5 en 4,5 jaar cel.

De straf voor A. is hoger vanwege het oorlogsmisdrijf. Op de foto poseert hij lachend naast een door IS geëxecuteerde man die aan een kruis was gehangen.

“Deze onterende en vernederende gedraging is van zodanige ernst dat dit zonder meer wordt gezien als aanranding van de persoonlijke waardigheid van de overledene”, verklaarde de rechter. “De verdachte drukt uit dat het lichaam van de overleden man als trofee moet worden gezien.” Omdat A. als actief IS-lid de foto verspreidde op sociale media, vindt de rechtbank het een oorlogsmisdrijf.

Gestraft voor het gebruik van Facebook dus. Nu al die andere Facebookgebruikers graag nog. De rechtbank vond het ook niet lief van A. dat hij zich had aangesloten bij een sniper-bataljon. Goh.

Beide mannen zeiden dat ze in het gebied waren om humanitaire hulp te bieden. “Daar gelooft de rechtbank niets van”, zei de rechter.

Beide mannen hadden in Turkije al 18 maanden vastgezeten, maar werden toen vrijgelaten, of dat van de straf hier wordt afgetrokken is niet bekend want het artikel van RTL hierboven breekt zomaar midden in een zin af. Bij goed gedrag staan ze binnenkort dus weer bij u op de stoep. Dus zorg dat je niet gekruisigd wordt, want dan word je ook nog uitgelachen door Oussama Achraf.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1379 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Lachen bij gekruisigd lichaam is oorlogsmisdrijf, oordeelt rechtbank

  1. Ik hoef het niet eens meer te lezen. Ik geloof niet meer in de Nederlandse rechtspraak!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s