Nieuw

Komt de Horror-zomer van 2015 terug? – Turkije heeft de “vluchtelingenovereenkomst” met de EU ingetrokken

Screenshot ZDF heute.

Het zijn twee verontrustende berichten: Volgens de Turkse minister van Buitenlandse Zaken heeft Turkije de zogeheten vluchtelingenovereenkomst met de EU beëindigd. Uit voorzorg stuurt Slovenië militaire troepen naar de grens met Kroatië. Komt de massa-immigratie zomer van 2015 weer terug?

Voor het eerst stuurt Slovenië soldaten naar de grens met Kroatië om hen te beschermen tegen migrerende indringers. Het zou in eerste instantie om 35 man gaan. Het Sloveense persbureau “STA” meldde dat de militairen vanaf deze week de politie in de Koper-regio zullen steunen. Bovendien zal het leger gepantserde voertuigen en moderne infrarood-bewakingstechnologieën naar de grens verplaatsen.

De Sloveense premier Marjan Sarec kondigde twee weken geleden tijdens een bezoek aan de Kroatische grens aan dat hij de grensbescherming tegen binnendringende migranten zou versterken. Gewoonlijk houdt Slovenië de grens in de gaten met politie-eenheden. Op verschillende delen van de grens met Kroatië is er een grenshek.

Desondanks is het aantal illegale immigranten dat van Kroatië naar Slovenië is gekomen om de groene grens over te steken de laatste tijd toegenomen. Achtergrond: de klassieke Balkanroute, die van Griekenland via Noord-Macedonië, Servië en Hongarije naar Midden-Europa leidt, is sinds 2016 grotendeels afgesloten. Sindsdien is er echter een alternatieve route ontwikkeld via Bosnië, Kroatië en Slovenië.

“Als we onze sluizen openen, zullen de EU-regeringen het nog geen 6 maanden overleven”

Het tweede verontrustende nieuws kan nog niet worden ingeschat wat de gevolgen ervan zijn, mocht het bevestigd worden:

Turkije zou zich blijkbaar terugtrekken uit de zogenaamde vluchtelingenovereenkomst met de EU. Dit is Ankara’s reactie op onder andere de EU-sancties die Turkije zijn opgelegd als gevolg van het Cypriotische conflict, zo meldde de Deutsche Wirtschafts Nachrichten gisteravond.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu verklaarde maandag dat zijn land de “vluchtelingen”-overeenkomst met de EU reeds had beëindigd. Ankara is niet langer bereid om illegale migranten en zogenaamde vluchtelingen die via Turkije de EU zijn binnengekomen als onderdeel van de repatriëring op te nemen. De Turkse regering beschuldigde Brussel ervan dat het de beloofde betalingen niet volledig heeft verricht.

Bovendien was de regering in Ankara enorm boos omdat de EU eerder sancties had opgelegd aan Turkije vanwege de aardgasboringsrechten in het oostelijke Middellandse Zeegebied. Dit geschil betreft proefboringen op ongeveer 60 kilometer van de oostkust van Cyprus: Turkse boorschepen zijn op zoek naar aardgas in een gebied dat het EU-lid Cyprus zelf beweert te bezitten.

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu waarschuwde de EU volgens het Turkse persbureau Anadolu: “Als we onze sluizen openen, zullen de EU-regeringen het nog geen 6 maanden overleven”.

Volgens gouveneur Vasip Şahin genieten alleen al in Istanboel meer dan een half miljoen Syriërs tijdelijke bescherming. Het totale aantal zogenaamde vluchtelingen in Turkije wordt momenteel geschat op ruim drie miljoen.

De wind draait in Turkije. De stemming onder de bevolking ten aanzien van de zogenaamde vluchtelingen wordt steeds giftiger. Aan Syriërs wordt steeds meer openlijker gevraagd om het land te verlaten. Volgens waarnemers zal dit gevolgen hebben voor Europa, in de eerste plaats voor Griekenland als vertrekpunt voor de trektocht op de Balkan.

Zolang Turkije de veiligheid van de “vluchtelingen” garandeerde – en dit betekende vooral bescherming tegen deportaties – besloten honderdduizenden Syriërs vrijwillig in Turkije te blijven en niet verder naar Europa te verhuizen. Dat kan nu heel snel veranderen.

Bron:
Kehrt der Horror-Sommer 2015 zurück?
Deutschland Kurier

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8456 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

13 Comments on Komt de Horror-zomer van 2015 terug? – Turkije heeft de “vluchtelingenovereenkomst” met de EU ingetrokken

 1. Eigenlijk kon men hierop wachten, Kalief Erdogan heeft de EU bij de ballen en flink ook, hij hoeft gewoon opdracht te geven aan de gemigreerde Turken, en overal in de grote Europese steden begint het gedonder.

  Liked by 1 persoon

 2. Niets zo onbetrouwbaar als een Turk. Nu beginnen met deporteren. Tegen elke vluchteling die via Turkistan binnen komt een Turkse familie deporteren. Kijken wie de langste adem heeft.

  Liked by 2 people

 3. vonpuffelen // juli 23, 2019 om 18:22 //

  “Als we onze sluizen openen, zullen de EU-regeringen het nog geen 6 maanden overleven”.

  Toch nog iets positiefs.

  Liked by 3 people

 4. vonpuffelen // juli 23, 2019 om 18:29 //

  De Turkse geheime dienst zal ongetwijfeld nog wat Demmink kiekjes in de kluis hebben liggen.
  Niets onderhandelt beter dan wat compromitterend beeldmateriaal achter de hand.
  Vraag maar aan gay Rutte met zijn Erdogan miljarden.

  Liked by 1 persoon

 5. Dagroosje // juli 23, 2019 om 18:50 //

  Hier had je op kunnen wedden dat het eerder of later zou gebeuren. Welke idiote regeringsleiders hebben kunnen bedenken om het lot van Europa in Erdogans handen kunnen leggen. In de afgelopen 5 jaar, behalve Orban een Salvini heeft zich niemand ingespannen om aan een effectieve grensbewaking te denken, laat staan iets te ondernemen. Nu staan deze “brilliante leiders”, Merkel en Rutte met lege handen of beter gezegd binnenkort handen vol migranten. Verdiende loon zou ik zeggen, maar degene die hier voor zal moeten opdraaien, zal jammer genoeg weer het Europese volk worden.

  Liked by 4 people

 6. Zou Angela Merkel, met trillende benen en handen en een trillend onderlipje, nog een keer: Wir Schaffen Das, durven te roepen? Of neemt Macron het stokje over? (On peut le faire)

  Liked by 1 persoon

 7. Het geld is binnen. De infidels kunnen doodvallen.
  Stuur het complete EU leger op Turkije af.
  Leer ze mores voor wat de Ottomanen Europa hebben aangedaan.

  Liked by 1 persoon

 8. peterkijn // juli 24, 2019 om 10:33 //

  Alle contracten met mohammed-aanbidders zijn waardeloos: ze worden alleen maar bekrachtigd zolang het in hun kraam past en overtreden zo gauw ze kunnen. Onze ‘leiders’ kennen de geschiedenis niet.

  Liked by 1 persoon

 9. Republikein // juli 24, 2019 om 12:50 //

  De wassen neus smelt.

  Like

 10. Idioten, als jullie de sluizen open zetten, zal Trump furie en vuur in de vorm van napalm over jullie uitstrooien.

  Like

 11. ronjaspers // juli 24, 2019 om 15:45 //

  Die achterlijke e.u. in brussel heeft zich vanaf het begin chantabel opgesteld t.o.v. erdogan.Miljarden betalen aan een dictator om de soldaten van allah tegen te houden.Hoe achterlijk kun je zijn.

  Like

 12. Greengo // juli 24, 2019 om 17:06 //

  ‘De langverwachte en gevreesde levering van Russische S-400-raketsystemen aan Turkije is begonnen. Ondanks Amerikaanse en Europese waarschuwingen dat Ankara de Russische wapenovereenkomst moet heroverwegen, om economische en mogelijk militaire sancties te voorkomen, heeft de Turkse president Erdogan voet bij stuk gehouden.’

  https://www.geotrendlines.nl/deze-wapendeal-kan-een-nieuwe-koude-oorlog-ontketenen/

  ‘De Amerikaanse politiek is altijd een kwestie van twee partijen geweest. Twee blokken die elkaar bevechten zonder rekening te houden met de mogelijke gevolgen van hun beslissingen op de wereldwijde geopolitiek en markten. De huidige beslissing van de Amerikaanse Senaat plaatst Washington nu in dezelfde competitie als het Verenigd Koninkrijk, dat door de Brexit-crisis in een politieke impasse verkeert. In een tijd dat de wereld naar een mogelijke escalatie in de Perzische Golf kijkt, heeft de Amerikaanse Senaat, in al haar wijsheid, besloten de druk van de VS op een van de enige overgebleven bondgenoten in de regio, Saoedi-Arabië, te verhogen.

  Niet alleen heeft Washington Saudi-Arabië op een zwarte lijst gezet van landen die onvoldoende optreden in de strijd tegen mensenhandel, de Amerikaanse Senaat heeft ook gestemd om verdere militaire overeenkomsten met het Koninkrijk te blokkeren.’

  https://www.geotrendlines.nl/het-westen-heeft-een-grote-vergissing-gemaakt-in-het-midden-oosten/

  Like

 13. joepiedepoepie // juli 24, 2019 om 17:13 //

  Ik denk dat als je er een stuk of wat neermaait onder het mom van “collateral damage tijdens schietoefeningen” dat de stroom snel zal zijn afgelopen.

  Vraagje. Hoeveel van dit soort vluchtelingen heeft Israël opgenomen?

  Antwoord: 0

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s