Nieuw

De Wiki-strijd tegen de “klimaatontkenner”

Een enkele auteur schrijft op Wikipedia vrijwel alleen de inzendingen voor “klimaatontkenner”, “energierevolutie” en “Reto Knutti” [N.v.d.r.: Reto Knutti is een Zwitserse klimaatwetenschapper, staat bekend om zijn onderzoek met betrekking tot klimaatmodellen en is een belangrijk lid geweest van het Intergouvernementeel Panel voor Klimaatverandering].

Wie op Wikipedia op zoek is naar een definitie van “klimaatontkenner”, moet voorbereid zijn op een lange lezing: het artikel met de titel “Leugnung der menschengemachten globalen Erwärmung” (“Ontkenning van de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde”), produceert maar liefst 47 pagina’s op een printer.

Wikipedia heeft niet eens de helft van de ruimte (18 pagina’s) nodig om de klimaatverandering te verklaren.

Maar dat is ook niet nodig. Want als je de encyclopedie gelooft, die miljoenen keren per dag wordt geraadpleegd, is er maar één ding gevaarlijker dan de aangekondigde klimaatramp: twijfelen aan de aangekondigde klimaatramp.

Wikipedia reikt dan ook ver uit. Niet alle ontkenners zijn hetzelfde. Want klimaatontkenning is een soort geestelijke ziekte, maar wel een besmettelijke, met verschillende categorieën en subcategorieën.

Zo is er bijvoorbeeld de naïeve scepticus die door een echte ontkenner is besmet en gemanipuleerd. Dan is er nog de georganiseerde ontkenner, de querulante ontkenner, en, in het bijzonder verraderlijk, de “universeel toepasbare ontkenner”.

Achter deze laatste zitten financieel machtige internationale multinationals, tyconen en conservatieve denktanks die stiekem vanuit de bescherming van de duisternis aan de touwtjes trekken en hun samenzweringstheorieën via aangekochte agenten verspreiden, en zo de “wetenschappelijke consensus over de door de mens veroorzaakte klimaatverandering” torpederen.

Volgens Wikipedia kan elke twijfel over de klimaatdoctrine van het Intergouvernementeel Panel voor Klimaatverandering alleen maar kwaadwillig gemotiveerd zijn. De oorzaken zijn financieel of psychopathologisch. Want in het Boek der Boeken staat geschreven: “Halverwege de jaren negentig was er geen redelijke grond meer voor een echt wetenschappelijk debat over de bewering dat de mens het klimaat had veranderd”.

Wat duizenden wetenschappers in die tijd al hadden verklaard was “gegarandeerd”. Als gevolg daarvan is elke discussie hierover een klimaatontkenner op zich, omdat elke kritiek en elke tegenstrijdigheid een daad van ontkenning zou zijn.

De perfecte cirkelredenering.

Bron:
Der Wiki-Kämpfer gegen „Klimaleugner“
PI-News

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8480 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s