Nieuw

Studietempo voor volwassenenonderwijs voor Syrische vrouwen: 137 jaar om Zweeds te leren

Clownwereld.

“Een woord per dag” – is de naam van de cursus die het Studieverbond Volwassenenonderwijs van de Liberalen samen met de Syrische vrouwenvereniging in Södertälje organiseert. Met het vastgestelde studietempo duurt het 137 jaar om voldoende Zweeds te leren om zich in de maatschappij te handhaven.

De cursus wordt gelanceerd onder de vele Syriërs / Assyriërs in Södertälje die nu ongeveer 35 procent van de inwoners van de stad uitmaken. Om de interesse in het leren van één Zweeds woord per dag te wekken, is in het stadhuis van Södertälje een kunsttentoonstelling georganiseerd door een van de cursisten, de kunstenaar Sarkis Malko.

De kunstwerken zijn voorzien van notities die vertellen wat de objecten in het Zweeds zijn. Maar eerst begint Sarkis met de letters die volgens hem moeilijk te zeggen zijn.

Het onderwijs zelf vindt plaats in de gebouwen van het Studieverbond Volwassenenonderwijs, die al sinds enige tijd door de links-liberalen tot “Liefde en Vrede School” is omgedoopt.

“Eén woord wordt veel woorden”
Samar Hardo Gharib is een van de docenten van het door de Liberalen gedreven initiatief en vertelt het Zweedse staatskanaal SVT Nyheter dat men erin is geslaagd om 500 deelnemers voor de cursus te interesseren.

– Het voelt erg leuk, zegt ze.

Gharib woont al 42 jaar in Zweden en vertelt in gebrekkig Zweeds dat het moeilijk is om een nieuwe taal te leren, en dat dit het idee achter het langzame studietempo is die voor de huidige cursus is gekozen:

– Je hoeft niet te stressen, of meer te doen dan één woord per dag. Maar dit ene woord, wordt veel woorden.

“Je hoeft niet te stressen, of meer te doen dan één woord per dag.”

Samar protesteert als de verslaggever van SVT vraagt of het met slechts één woord per dag toch nog heel weinig is.

– Men denkt dat het weinig is. Maar als men dat woord gebruikt dan zegt men: “O, dat is de hele taal”, legt ze uit en slaat met een illustratief gebaar haar armen wijd.

137 jaar om Zweeds te leren
De professoren Mats Myrberg en Ingvar Lundberg zijn het er echter niet mee eens dat één woord per de dag een voldoende studietempo is om zich in Zweden taalkundig te kunnen handhaven. Het duurt 137 jaar om een aanvaardbaar taalgebruik te bereiken. Als men in de weekenden en vakanties vrij wil nemen, neemt de tijd tot 221 jaar toe.

Volgens hen heb je als volwassene een woordenschat van minstens 50.000 woorden nodig om het dagelijks leven aan te kunnen, om bij te blijven met nieuwsuitzendingen en om normale krantenteksten, instructies en aanwijzingen die men in het leven tegenkomt te kunnen begrijpen.

Tientallen miljoenen euro aan overheidssubsidies
Studieverbond Volwassenenonderwijs is een van de studieverenigingen in Zweden die recht heeft op overheidssubsidies. Elk jaar wordt iets meer dan 30 miljoen euro uit belastingfondsen ontvangen om hun activiteiten te ontplooien.

Het is onduidelijk welke fiscale subsidies aan de Syrische vrouwenvereniging in Södertälje worden toegekend.

Bron:
Vuxenskolans studietakt för syriska kvinnor: 137 år att lära sig svenska
Samhällsnytt
”Ett ord om dagen” – kursen som lär nyanlända uttala svenska ord
SVT Nyheter

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8480 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Studietempo voor volwassenenonderwijs voor Syrische vrouwen: 137 jaar om Zweeds te leren

  1. Ik zou het anders doen. Ik zou zeggen je hebt een jaar om Zweeds te leren. Dan volgt een toets. Niet goed: einde uitkering.
    Werkt veel beter.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s