Nieuw

Iran zegt dat het CIA-spionnen gearresteerd heeft en sommigen ter dood veroordeeld

Iran zegt dat het 17 spionnen heeft gearresteerd die naar eigen zeggen voor de CIA werkten en een aantal van hen ter dood heeft veroordeeld.

Het inlichtingenministerie zei dat de verdachten informatie hadden verzameld in vitale sectoren – met inbegrip van militaire en nucleaire gebieden van activiteit.

De president van de VS, Donald Trump, heeft de beweringen afgewezen en zegt dat het rapport “totaal vals” is.

De spanningen zijn de afgelopen weken tussen Washington en Teheran geëscaleerd.

Iran zegt dat de spionnen die naar verluidt voor de US Central Intelligence Agency werken, werden gearresteerd over een periode van 12 maanden tot maart van dit jaar.

De 17 waren alle Iraniërs die in “gevoelige centra” in militaire en nucleaire faciliteiten werkten en de particuliere sector die onafhankelijk van elkaar hadden gehandeld, vertelde een top Iraanse inlichtingenambtenaar verslaggevers.

Hij zei niet hoeveel er ter dood veroordeeld waren of wanneer de vonnissen waren uitgesproken.

Bron:
Iran says it arrested CIA spies and sentenced some to death
BBC

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1411 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s