Nieuw

Discriminatie of gezonde bedrijfsvoering?

De NOS1 schreeuwt weer eens moord en brand om zogeheten ‘discriminatie’ op de arbeidsmarkt. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam is de kans dat iemand een positieve reactie op een sollicitatie krijgt sterk afhankelijk van zijn afkomst. Opmerkelijk genoeg is het feit dat een sollicitant allochtoon is slechts één zijde van de medaille. Uit wat voor land hij afkomstig is is eveneens bijzonder relevant. Dat blijkt zijn mate van gediscrimineerdheid te bepalen.

Het aantal brieven dat iemand met een autochtone achtergrond moet schrijven om een positieve reactie te krijgen ligt op 2,2. Mensen met een Poolse achtergrond hebben tweeënhalve brief nodig en Bulgaren 2,9. Sollicitanten met een Turkse achtergrond 3,2 brieven en Marokkaanse 3,3.

De marge bij Surinaamse en Antilliaanse mensen is wat groter, omdat de onderzoekers niet per etniciteit evenveel sollicitaties verstuurden. Sollicitanten met een Surinaamse achtergrond zitten tussen de 2,8 en 3,9 brieven en Antilliaans tussen de 3,7 en 6,9.

De trend is duidelijk gezet: de racistische, discriminerende witmens maakt het de arme, onbegrepen en buitengesloten allochtoon erg moeilijk op de arbeidsmarkt.

Erkenbrand >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1411 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on Discriminatie of gezonde bedrijfsvoering?

 1. Alphons Mantel // juli 22, 2019 om 16:26 //

  de hoofdvraag is waarom hier moslims zijn; maar die vraag stelt de univ. niet

  Like

 2. Greengo // juli 22, 2019 om 20:57 //

  Als reactie op het laatste, in het artikel; ja, hoogstwaarschijnlijk zal dat het geval zijn.

  Goede analyse, imo. Een punt welke ik nog mis, is het gegeven dat vele bedrijven te maken hebben met vele sollicitatiebrieven afkomstig van personen die niet capabel zijn voor het werk waarvoor men solliciteert. Denk aan: opleidingsniveau of -richting welke niet overeenkomt met hetgeen men vraagt in de vacature.

  In mijn opinie is een, weliswaar uitvoerend, orgaan als het UWV hieraan medeschuldig in die zin dat zij de verplichting oplegt aan tevens de navolging van deze verplichting controleren, de werklozen/werkzoekenden maandelijks een bepaalde hoeveelheid aan sollicitaties de deur uit te laten doen. Bij gebrek aan relevante vacatures, maar met eventuele sancties vanuit het UWV, komt het veelvuldig voor dat sollicitanten reageren op vacatures die niet aansluiten bij het C.V.

  Voor bepaalde bedrijven is er niet door de stapels heen te komen en kan er een ruim deel direct door naar de versnipperaar. Het is voor deze bedrijven niet te doen om iedere (fake) sollicitant te beantwoorden.

  Ook komt het voor dat sollicitanten reageren op een vacature waarbij het hele C.V. aan elkaar gelogen wordt. Daarvan hebben we bij Fenixx voorbeelden voorbij zien komen: fake dokters; fake slachtoffers, etc. Opportunisten. Beetje ook wel cultuurgebonden.

  Polen staan er, volgens het onderzoek, goed op en hoewel, zoals ik weet, deze cultuurgroep her en der de wind van voren krijgt, ken ik ze als serieuze, no nonsense, werkers.

  Conclusie: Ook naar de betreffende sollicitatiebrieven corresponderend met het C.V. van de respectievelijke sollicitant is in deze journalistiek niet omgekeken.
  I agree: het rapport rammelt aan alle kanten.

  Like

 3. Antiislam // juli 22, 2019 om 23:45 //

  Helemaal mee eens greenco en die Polen werken voor drie mocro Turken tegelijk niemand werkt harder dan een Pool.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s