Nieuw

De meerderheid van de Amerikaanse veteranen en het publiek zegt dat de oorlogen in Irak en Afghanistan het niet waard waren om voor te vechten

Amerikaanse troepen in Syrisch Koerdistan, screenshot YT

Bijna 18 jaar sinds het begin van de oorlog in Afghanistan en 16 jaar sinds de invasie van de V.S. in Irak, zegt de meerderheid van de militaire veteranen van de V.S. dat die oorlogen het niet de moeite waard waren om te vechten, volgens een nieuw onderzoek van het Pew Research Center onder veteranen. Een parallel onderzoek onder Amerikaanse volwassenen vindt dat het publiek die gevoelens deelt.

Van de veteranen zei 64% dat de oorlog in Irak niet de moeite waard was om te vechten gezien de kosten versus de voordelen voor de Verenigde Staten, terwijl 33% beweerde dat het dat wel was. De mening van het grote publiek is vrijwel identiek: 62% van de Amerikanen zeggen dat de oorlog in Irak niet de moeite waard was en 32% zegt dat dat wel zo was. Evenzo zeggen meerderheden van beide veteranen (58%) en het publiek (59%) dat de oorlog in Afghanistan niet de moeite waard was om te vechten. Ongeveer vier uit tien zeggen dat het de moeite waard was om te vechten.

Veteranen die in Irak of Afghanistan hebben gediend, steunen deze verplichtingen niet meer dan degenen die niet in deze oorlogen hebben gediend. En de meningen verschillen niet gebaseerd op rang of gevechtservaring.

De meningen verschillen echter aanzienlijk per partij. Republikeinse en republikeins neigende veteranen zijn veel waarschijnlijker dan veteranen die zich identificeren met of neigen naar de Democratische Partij om te zeggen dat de oorlogen in Irak en Afghanistan de moeite waard waren om te vechten: 45% van de Republikeinse veteranen versus 15% van de democratische veteranen zeggen de oorlog in Irak was het waard om te vechten, terwijl 46% van de Republikeinse veteranen en 26% van de democratische veteranen hetzelfde zeggen over Afghanistan. De partijverschillen zijn bijna identiek onder het publiek.

De opvattingen over militaire inzet door de VS in Syrië zijn ook negatiever dan positief. Van de veteranen zegt 42% dat de campagne in Syrië de moeite waard is geweest, terwijl 55% zegt dat dat niet het geval is. Het publiek heeft zeer vergelijkbare opvattingen: 36% zegt dat Amerikaanse inspanningen in Syrië de moeite waard zijn geweest, terwijl 58% zegt dat dat niet het geval is.

Onder veteranen, zijn deze meningen verenigbaar ongeacht de duur van het dienstverband, rang en ervaring. Republikeinse veteranen zijn significant meer geneigd dan democraten om te zeggen dat de Syrische campagne de moeite waard is geweest (54% versus 25%).

Bron:
Majorities of U.S. veterans, public say the wars in Iraq and Afghanistan were not worth fighting
PEW

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1409 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on De meerderheid van de Amerikaanse veteranen en het publiek zegt dat de oorlogen in Irak en Afghanistan het niet waard waren om voor te vechten

  1. vonpuffelen // juli 23, 2019 om 15:01 //

    Na de Vietnam oorlog klonk het ongeveer hetzelfde maar de geheugens werken maar kort.

    Like

  2. Het militair-industrieel-complex zal toch moeten verdienen …

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s