Nieuw

Achtergrond van de plotselinge groei van de Groenen: Soros, Kurz en Co.

George Soros heeft een groot media netwerk. Sebastian Kurz helpt hem. Jeff Ooi / Wikimedia (CC BY 2.5)

In februari werd in de media bericht over een gastartikel van de miljardair George Soros op het platform “Project Syndicate”. Soros droeg een groot deel van zijn gastbijdrage op aan de Bondsrepubliek Duitsland, het “dominante land in de EU” voor hem. Hij rekende af met de coalitiepartijen en zag een nieuwe ster rijzen:

De situatie is allesbehalve hopeloos. De Duitse Groenen hebben zich ontpopt als de enige consequent pro-Europese partij van het land.

Het duurde niet lang voordat de Groenen zelfs de EU-partijen in de peilingen overtroffen. In Oostenrijk bereiken de Groenen, na hun verwijdering uit het parlement, momenteel twaalf procent, net zo veel als ten tijde van hun meest actieve parlementaire vertegenwoordiging en ondanks de concurrentie van de groene afscheidingslijst Now.

Het voeden van de publieke opinie

Wie deze plotselinge hausse analyseert, zal al snel het “Project Syndicaat” tegenkomen dat Soros in 1994 heeft opgericht. Het project van de eigenaar van meer dan 22 miljard dollar is een krachtig medianetwerk. Het bestaat uit 476 kranten en tijdschriften in meer dan 150 landen en een totale oplage van 70 miljoen exemplaren. Er bestaat geen vergelijkbaar invloedrijk medianetwerk op het gebied van media. Dat het ongestoord kan werken is te danken aan een zeer succesvolle uitvinding van de CIA, namelijk om alles wat niet in meer detail mag worden onderzocht een “samenzweringstheoretische constructie” te noemen.

De doelgroep van het “Project Syndicaat” zijn de opiniemakers en besluitvormers van de respectievelijke staten. Elk jaar verspreidt de internationale non-profit organisatie honderden commentaren van vooraanstaande publicisten, wetenschappers, politici en politieke activisten van de respectievelijke landen wereldwijd. Het doel is om zowel de publieke opinie als de publieke belangstelling voor of tegen bepaalde onderwerpen te sturen. Dat het is gebeurd en succesvol is, blijkt uit de hype rond de klimaatverandering en de lofzangen die momenteel aan de groene bewegingen en partijen worden gegeven.

Brievenbusfirma in Praag

Het officiële hoofdkwartier van “Project Syndicaat” is gevestigd in Praag. Na de val van het communisme boden de voormalige communistische staten de meest veelbelovende economische en politieke kansen. Op de website van “Project Syndicaat” wordt slechts één postbus voor Praag gegeven.

Via deze brievenbusvereniging zet Soros enorme mediacentra op, ondersteunt (en controleert) radiostations, financiert het de opleiding van journalisten en kent het beurzen toe.

Deelnemende media in Duitse landen

De volgende media behoren tot het “Project Syndicaat” in de Duitse en Nederlandstalige landen:

 • Duitsland: Süddeutsche Zeitung, Die Welt, Handelsblatt, Wirtschaftswoche,Capital, Internationale Politik und Gesellschaft, Allianz International Pensions-Magazin
 • Oostenrijk: Der Standard, Die Presse, Wirtschaftsblatt, Börsen-Kurier und Fondsprofessionell.com
 • Zwitserland: TagesanzeigerLe Temps (Französisch), L’Agefi (Französisch), La Regione Ticino (Italienisch), HandelszeitungFinanz und WirtschaftWorld Economic Forum
 • Liechtenstein: Liechtensteiner VolksblattWealth Management Information
 • Luxemburg: Luxemburger WortTageblatt
 • Nederland: De VolkskrantHet Financieele Dagblad
 • België: De StandaardDe TijdLa Libre Belgique (Französisch), L’Echo(Französisch), New Europe (Englisch)

De invloed van het “Project Syndicaat” reikt verder dan deze media: in de Bondsrepubliek Duitsland bijvoorbeeld wordt het werk van deze organisatie ondersteund door de “Zeit-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius” (Zeit-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius). Project Syndicate” wordt wereldwijd ondersteund door onder andere de “Bill & Melinda Gates Foundation” en de “European Climate Foundation”.

Prominente auteurs

Prominente auteurs die schrijven voor “Project Syndicate” en wiens commentaar tegelijkertijd wereldwijd wordt verspreid (reeds overleden auteurs worden ook wel genoemd) zijn: Hannes Androsch, Ban Ki-moon, Ian Buruma, Jimmy Carter, Ralf Dahrendorf, Uffe Ellemann-Jensen, Joschka Fischer, Timothy Garton Ash, Michail Gorbatschow, Václav Havel, Bjà¸rn Lomborg, Dominique Moï si, Joseph Nye, Chris Patten, Michel Rocard, Nouriel Roubini, Jeffrey Sachs, George Soros, Joseph Stiglitz und Julija Tymoschenko, Yanis Varoufakis, Bernard-Henri Levy, Peter Singer, Eric Schmidt, Tony Blair, Javier Solana, Zbigniew Brzezinski, Richard Holbrooke, Umberto Eco, Nadine Gordimer, Arundhati Roy, Emma Bonino, Desmond Tutu, Naomi Wolf, Morgan Tsvangiarai, Bill Gates, Christine Lagarde.

Jong talent dankzij Sebastian Kurz

Maar het beheersen van de media is niet de enige manier om hele samenlevingen te beïnvloeden. Soros controleert het onderwijssysteem via particuliere bedrijven zoals Laureate Education Inc. met ongeveer 80 particuliere universiteiten in 28 landen, een aandelenkapitaal van meer dan een miljard US dollar, meer dan 64.000 werknemers en een miljoen studenten. In november vorig jaar ontving de toenmalige bondskanselier Sebastian Kurz de “staatloze staatsman”, zoals de miljardair zichzelf noemde, in Wenen om de Soros-universiteit van Boedapest, waar ze gevestigd was, naar Wenen over te brengen. Dankzij Kurz, die sinds 2007 lid is van de door Soros opgerichte vereniging “European Council on Foreign Relations”, zal de “Central European University” over enkele weken lesgeven in Wenen.

Bron:
Hintergründe zum plötzlichen Boom der Grünen: Soros, Kurz und Co
Unzensuriert

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1420 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Achtergrond van de plotselinge groei van de Groenen: Soros, Kurz en Co.

 1. Greengo // juli 22, 2019 om 13:35 //

  Heel goed informatief artikel. Om het te vieren:

  India launches Chandrayaan 2 rover mission to Moon

  Like

 2. Soros is wat je krijgt als je een psychopat kruist met een rat en een adder

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s