Nieuw

Trump heeft geen enkele mijl nieuwe muur gebouwd sinds zijn aantreden

De Trump-regering heeft in de 30 maanden sinds de ambtsaanvaarding van president Trump, geen enkele mijl nieuwe muur gebouwd ondanks zijn belofte om een “grote, mooie muur” te bouwen.

In een verklaring vorige week bevestigde de Amerikaanse douane- en grensbewaking, de federale instantie die toezicht houdt op de constructie van grensbarrières, dat alle omheiningen die sinds de ambtsaanvaarding van Trump zijn voltooid “in plaats van vervallen ontwerpen” zijn, omdat het bestaande hekwerk aan vervanging toe was.

Het agentschap zei dat het 51 mijl stalen hekwerk had gebouwd met financiering die tijdens het fiscale 2017 en 2018 opzij werd gezet. Maar terwijl de financiering bedoeld was zowel om verouderde muren te vervangen en om barrières te plaatsen waar er eerder geen was geweest, heeft de overheid alleen de vervangingsprojecten voltooid. De projecten om gebieden zonder omheining te beveiligen, zijn nog steeds in de maak.

De 50 mijl hekwerk die vervangen is sinds 10 april is een winst van 10 mijl. In de tweeënhalf jaar dat Trump aan het werk was, installeerde zijn regering gemiddeld 2,7 kilometer barrière per maand, en geen enkele in gebieden die voorheen niet een soort van barrière hadden. In de tweeënhalf jaar sinds Trump aantrad, werd in totaal 205 mijl nieuwe en vervangende barrière gefinancierd.

Ondanks het gebrek aan nieuwe barrières heeft Trump zijn administratie geprezen voor het bouwen van meer grensmuren. Zijn campagne voor 2020 heeft van de grensmuur het belangrijkste campagnepunt gemaakt.

Trump’s 2020-campagne debuteerde de slogan “Finish the Wall” op zijn eerste rally van 2019 in El Paso, Texas. Begon de menigte op een bepaald moment tijdens zijn toespraak te scanderen “bouw die muur.” Trump antwoordde: “Jullie bedoelen “Finish the Wall”, want we er al veel van hebben gebouwd, hoewel hij er geen cijfers bij gaf.

Ongeveer 400 mijl is een stalen hekwerk vergelijkbaar met de geplande nieuwe muur, alleen minder hoog. De andere 300 mijl van barrière is Normandische stijl, of een handvol stalen balken aan elkaar vastgemaakt om te voorkomen dat voertuigen er voorbij komen. Het vier meter hoge hek voorkomt echter niet dat mensen de grens over gaan.

Bron:
Trump has not built a single mile of new border fence after 30 months in office
Washington Examiner

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1420 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

5 Comments on Trump heeft geen enkele mijl nieuwe muur gebouwd sinds zijn aantreden

 1. Pistolen-Paultje // juli 21, 2019 om 18:09 //

  En dat er nog geen mijl aan de muur gebouwd is, ligt dat aan Trump of wordt hij op alle fronten tegengewerkt??

  Liked by 2 people

 2. Dagroosje // juli 22, 2019 om 13:39 //

  Hij wordt zeker op alle terreinen tegengewerkt, maar de taak van een President is om daar door heen te breken. Dat is hem tot nu toe om welk reden ook kennelijk niet gelukt.

  Like

 3. trischke // juli 23, 2019 om 00:04 //

  Ach alles is goed en bruikbaar om Trump in een slecht daglicht te zetten. Ooit zij iemand mij “de beste reclame is slechte reclame” en gelijk heeft die. Nooit is er zoveel commotie geweest rond een staatshoofd als bij Trump en dat maakt dat hij in 2020 opnieuw tot president verkozen zal worden.

  Like

 4. Je snapt de demografische consequenties niet …

  Like

 5. De president van de VS kan op eigen houtje wel een oorlog tegen Iran beginnen, maar geen muur bouwen om zijn eigen volk te beschermen.

  Now I ask you what is wrong ….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s