Nieuw

Salvini: Berlijn en Parijs mogen EU-migratiepolitiek niet eigenmachtig bepalen

“Het is genoeg met de beslissingen die alleen in Parijs en Berlijn worden genomen”, schreef de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini. Het is onaanvaardbaar dat de Franse en Duitse regeringen het migratiebeleid in de EU bepalen terwijl ze “de eisen van de meest getroffen landen negeren”.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini heeft Duitsland en Frankrijk gewaarschuwd tegen het willekeurig bepalen van het vluchtelingenbeleid van de EU. Salvini schreef op zondag in een bericht op zijn Facebook-pagina, waaraan hij een brief aan de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner toevoegde, dat “het genoeg is met de beslissingen die alleen in Parijs en Berlijn worden genomen”.

Het is onaanvaardbaar dat de Franse en Duitse regeringen het migratiebeleid in de Europese Unie bepalen terwijl ze “de eisen van de meest getroffen landen negeren”, bekritiseerde Salvini, waarbij hij zijn land en Malta als voorbeelden aanhaalt. “Italië is niet langer bereid om alle immigranten die in Europa aankomen te accepteren.

De omgang met vluchtelingen is in de EU al lang een zeer omstreden kwestie. De ministers van Binnenlandse Zaken van de EU zijn er donderdag niet in geslaagd een akkoord te bereiken tijdens een bijeenkomst in de Finse hoofdstad Helsinki. Italië en Malta verwierpen een Frans-Duits voorstel om tijdelijke migranten uit het Middellandse-Zeegebied naar verschillende andere landen te verdelen.

In zijn brief aan Castaner verzekerde Salvini dat hij in Helsinki standpunten had gehoord die zeer dicht bij het standpunt van zijn regering lagen.

Dit betreft met name “het vaste voornemen om zich in te zetten voor een migratiebeleid dat gericht is op de verdediging van de buitengrenzen van de EU en het Schengengebied”. Veel lidstaten zouden er voorstander van zijn om de regels ter vermijding van illegale immigratie door te lichten.

Italië en Malta hebben een document gepresenteerd dat voorziet in de oprichting van instellingen in de naburige regio’s van de landen van herkomst van de migranten.

De identiteit van degenen die het land willen verlaten, moet daar eerst worden gecontroleerd. Salvini riep op om dit voorstel als uitgangspunt te nemen voor een “volledig nieuwe discussie” over het immigratiebeleid van de EU. Een nieuwe bijeenkomst van de ministers van Binnenlandse Zaken van de EU is gepland voor maandag in Parijs.

Bron:
Salvini: Berlin und Paris dürfen EU-Migrationspolitik nicht eigenmächtig festlegen
Epoch Times

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1420 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

5 Comments on Salvini: Berlijn en Parijs mogen EU-migratiepolitiek niet eigenmachtig bepalen

 1. Antiislam // juli 21, 2019 om 23:39 //

  Of hoewel we leven onder dictatuur van Duitsland en Frankrijk

  Like

 2. Salvini heeft helemaal gelijk, ieder land moet dat zelf mogen beslissen. Duitsland en Frankrijk hebben door de ondoordachte gevolgen,die het ongebreidelde migratiebeleid, met zich meebrengt, onoverkomelijke problemen voor hun burgers op de hals gehaald. Verregaande onrust, terrorisme, onveiligheid etc. Hoogste tijd voor migranten – stop!

  Like

 3. de buitengrenzen van de EU goed bewaken is beter

  Like

 4. Is het niet zo, dat in elk land al genoeg migranten zijn. Elk land zucht al onder de kosten, maar de regeringen reageren niet op de signalen van de bevolkingen dat ze niet nog meer migranten willen. In het begin was de migratie geen probleem, maar het geweld, de kosten en de moslimideologie dat de bevolking opgedrongen wordt, heeft alle draagkracht teniet gedaan.
  Nu blijkt weer dat veel jonge mannen niet willen werken. Waardoor de economie niet opgebouwd wordt. M.a.w.,wij krijgen er niets voor terug.

  Like

 5. Dagroosje // juli 22, 2019 om 14:08 //

  Als zij naast hun uitkering gratis en voor niets nog duizenden euros kunnen bijverdienen met lucratieve handel zonder gecontroleerd te worden door de politie of overheid, waarvoor zouden ze de de handen uit de mouwen moeeten steken? Zij vinden bovendien dat de westerlingen moeten werken die juist hen dienen te onderhouden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s