Nieuw

Iran geeft beelden vrij hoe troepen van de Revolutionaire Garde weer een Britse olietanker enteren

Eerder gaf Iran beelden vrij van de aangehouden onder Britse vlag varende olietanker Stena Impero, maar uren nadat de eerste beelden werden onthuld, werd er meer video uitgezonden op de Iraanse staatstelevisie, dit keer met de dramatische militaire inval van de IRGC op het schip.

Iraanse troepen van de speciale strijdkrachten die via een helikopter snel naar het dek werden gedropt, terwijl IRGC-boten in de buurt van het schip cirkelden.

Iran heeft de eerste beelden vrijgegeven van de inbeslagname van de onder Britse vlag varende olietanker Stena Impero nadat de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) vrijdag zijn inbeslagname bekendmaakte als vergelding voor de eerdere inbeslagname van de ‘Grace 1’ door Gibraltar eerder deze maand.

De Zweedse en onder Britse vlag varende tanker is ook niet langer onder controle van de bemanning en kan niet meer worden gecontacteerd sinds hij vrijdag de Iraanse wateren is binnengedwongen, volgens een verklaring van zijn eigenaar Stena Bulk.

“Kort nadat het schip werd benaderd door onbekende kleine marinevaartuigen en een helikopter tijdens de doorvaart van de Straat van Hormuz in internationale wateren…. is het schip plotseling afgeweken van zijn doorvaart naar Jubail en is naar het noorden richting Iran gegaan”, aldus het bedrijf in zijn verklaring.

Irans IRNA citeerde een Iraanse zeeambtenaar als zeggend, ,,Er zijn 18 Indische en vijf bemanningsleden van Rusland, Philipijnen, Letland en andere landen aan boord van Stena Impero. De kapitein is een Indiër, maar de tanker is onder Britse vlag.”

Vanaf zaterdagochtend hebben Indiase overheidsfunctionarissen bevestigd dat India in contact is met Teheran om de vrijlating van de meerderheid van de Indiase bemanning te bewerkstelligen.

Ondertussen werd het tweede buitenlandse schip dat vrijdag werd gevangen genomen – de onder Liberiaanse vlag varende Britse tanker ‘Mesdar’ – naar verluidt vrijgelaten nadat het kortstondig was geënterd door het Iraanse leger.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt heeft Iran gewaarschuwd voor “ernstige gevolgen” als zijn leger niet de controle teruggeeft over de onder Britse vlag varende olietanker Stena Impero, aldus Sky News. Hij zei dat Britse actie “robuust” zal zijn, maar benadrukte in dit vroege stadium ook “we kijken niet naar militaire opties”.

Bron:
Iran Posts Dramatic Video Showing IRGC Troops Raiding Seized Oil Tanker
Zero Hedge

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1420 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on Iran geeft beelden vrij hoe troepen van de Revolutionaire Garde weer een Britse olietanker enteren

 1. Dramatische militaire inval?
  Wie de fock is Engeland om een Iraanse olietanker aan de ketting te leggen als die al op weg was naar een soeverrein land (Syrie). Wie de fock is Amerika om een soeverrein land, die ze wilden omver werpen (Syrie) sancties op te leggen, waar iedereen van de wereld zich aan moet houden. Amerika is niet uitgenodigd door Assad. Dus wegwezen uit Syrie.
  De Russen hebben Amerika niet nodig om Syrie vrij en schoon te krijgen.

  Ik hoop dat de Iraniers genoeg geld hebben om heel veel Russische en Chinese wapentuig te kopen.
  En dat ze uiteraard in Iran blijven. Ik gun de Iraanse bevolking het beste, in Iran. Het liefst zonder oorlog.

  Liked by 1 persoon

 2. israhel wrijft haar handen moestver oorlog tussen iran en het westen komen.

  Like

 3. Greengo // juli 22, 2019 om 22:00 //

  FULL FLAG CEREMONY: President Trump, Dutch Prime Minister Mark Rutte at the White House – gepubliceerd op 18 jul. 2019

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s