Nieuw

WHO: “Klimaatverandering kan psychische stoornissen veroorzaken”

Klimaatverandering, of eigenlijk de massale berichtgeving hierover, kan volgens de Wereldgezondheidsorganisatie geestelijke gezondheidsproblemen veroorzaken.

De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) meldt dat de “klimaatcrisis” psychische aandoeningen kan veroorzaken. Onder de symptomen zijn onder andere de posttraumatische stressstoornis en de nieuw uitgevonden aandoening “klimaatangst”.

Sinds 2017 classificeert de APA (American Psychology Organization) klimaatangst als een klinische en legitieme vorm van angst, wat daarom een gewettigde reden voor ziekteverzuim in de Verenigde Staten is.

Andere effecten zijn depressie, waar de meeste mensen met een laag inkomen op grond van de klimaatcrisis zwaar door getroffen worden, heeft men in New Orleans, VS, vast kunnen stellen.

“Een aantal van de grootste chronische psychologische gevolgen van klimaatverandering zal te wijten zijn aan langzaam groeiende rampen, zoals de niet aflatende dagelijkse wanhoop van een langdurige droogte. Geleidelijke, langdurige veranderingen in het klimaat kunnen ook een aantal verschillende emoties aan de oppervlakte brengen, waaronder angst, woede, gevoelens van machteloosheid of uitputting, meldt APA (American Psychological Association), schrijft de Ierse krant Irish Times.

Volgens de Irish Times kunnen klimaatangst en milieu-angst – “eko-angst” – moeilijker aan te pakken zijn dan de harde realiteit van de klimaatverandering.

Het tijdschrift geeft echter niet aan in welke mate de toegenomen klimaatangst afhangt van de feitelijke klimaatcrisis of van de berichten daarover.

Bron:
The negative impact of climate change on our mental health

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8483 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on WHO: “Klimaatverandering kan psychische stoornissen veroorzaken”

 1. skeeter // juli 19, 2019 om 14:08 //

  Je moet er wel effe bij vertellen dat diegen die vatbaar zijn voor klimaat hysterie zowiezo al psychische stoornissen hadden.

  Liked by 1 persoon

 2. @skeeter // juli 19, 2019 om 14:08

  Ja, en dat is dan nu ook officieel bevestigd.
  Volgende keer kan je de groene geestelijk gestoorden met een gerust geweten voor idioten uitschelden.

  Liked by 1 persoon

 3. De linkse zijn nooit goed bij hun hoofd geweest! Heel fijn dat dit nu officieel wordt vastgesteld.

  Liked by 1 persoon

 4. Juanito // juli 19, 2019 om 16:53 //

  Werken bij de WHO is een 100% garantie op het oplopen van ernstig gestoord gedrag.
  Niet doen dus.

  Liked by 1 persoon

 5. vonpuffelen // juli 19, 2019 om 19:31 //

  Kunnen stemmen in je hoofd ook door de klimaatverandering komen?

  Liked by 1 persoon

 6. Klimaat-hetze brengt met voorbedachte rade psychische schade toe?

  Liked by 1 persoon

 7. Feniks // juli 19, 2019 om 21:37 //

  LOL om bovenstaande berichten…

  Liked by 1 persoon

 8. Jan van der Graaf // juli 20, 2019 om 06:31 //

  U heeft het over angst door de berichtgeving over de klimaat verandering, u zegt dat vooral laaggeschoolden hiervan veel last van zullen hebben, maar wáár bent u met dit schrijven dan mee bezig ??? Dat hele klimaat gelul, dat komt mij de strot uit, en u doet er nog lekker even een schepje bovenop, om de mensen vooral maar bang te maken, bewust doet u dat, het klimaat verandert ja, maar dat doet het al miljarden jaren lang, kijk maar naar de ijstijden in het verleden, de warme tijden, u bent verachtelijk bezig nu, door die, eventuele, angst aan te wakkeren bij bepaalde groepen,maar mij krijgt u niet gek hoor, laat staan bang, de aarde blijft zijn rondjes om de zon voorlopig nog wel draaien, dus komt er óók nog wel een keer weer een ijstijd, u had er beter aan gedaan om te schrijven dat men uit zogenaamd ecomische belangen, te stoppen met het kappen van bomen, want wij kúnnen niet eens leven zónder co2, misschien dat de “heren” politici dáár naar luisteren, want die groep,maakt, samen met u de wereld totaal kapot !!!!!!

  Liked by 1 persoon

 9. Psychische stoornissen? Die blijken vóóral als eerste bij degenen voor te komen, die deze HOAX in het leven hebben geroepen! De grootste zwendel OOIT!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s