Nieuw

Was de DDR een blanke etnostaat?

Ulrich Mühe als Stasi-Hauptmann Wiesler in de film "Das Leben der Anderen". © Florian Henckel von Donnersmarck

De Duitse Democratische Republiek (DDR, 1949-1990) was een communistische totalitaire dictatuur. Althans, dat is wat ons wordt geleerd in de schoolbanken. Desalniettemin had deze voormalige staat – al dan niet onbedoeld – zeer interessante kenmerken, vooral vanuit etnonationalistisch perspectief.

Auteur: N. Arcist

Dit is een opiniërend artikel en weergeeft niet per definitie de mening van Fenixx.

Op de eerste plaats was het ontstaan van de DDR natuurlijk een direct gevolg van de Tweede Wereldoorlog. Het communisme is weliswaar een anti-Europese ideologie, maar het had in de praktijk voordelige uitwerkingen voor de bewoners van Oost-Duitsland en Oost-Europa als geheel.

In West-Duitsland, de tegenhanger van de DDR, begon massa-immigratie al in de vroege jaren zestig. Centraal stond de rol van West-Duitse industriëlen, die op zoek waren naar goedkope arbeidskrachten (lees: loonslaven). Vooral Turken reageerden op dat verzoek en in latere jaren volgden vele andere groepen moddervolk. Hele Duitse gebieden, met name in Berlijn en het Ruhrgebied, werden gekoloniseerd.

Interessant genoeg bleef de DDR vrijwel homogeen tot de jaren negentig. Arbeidsmigratie gaat niet samen met de communistische ideologie: het ondermijnt immers de positie van de (autochtone) arbeider. Daarbij komen de streng bewaakte grenzen van de DDR. Een indrukwekkende muur en het IJzeren Gordijn scheidde West- en Oost-Europa. Illegaal de grens oversteken was zeer moeilijk en mogelijk dodelijk. Daar kan Trump nog wat van leren.

Een veelgehoord argument van kapitalisten is het negatieve geboortecijfer onder blanke Europeanen. Ook dat was geen probleem in de DDR. Tot de val van de muur had de DDR vrijwel altijd hogere geboortecijfers dan West-Duitsland. Gratis onderwijs, gezondheidszorg en kinderopvang maakten het nemen van kinderen aantrekkelijk.

Ook kon de DDR niet worden gedwongen westerse ‘normen en waarden’ – oftewel: cultuurmarxisme – te adopteren. Het land had een enorm leger, aangevuld met tientallen kernwapens. Niemand zoekt ruzie met een nucleaire staat, dat is ook de reden waarom Noord-Korea nog bestaat en Iran kernwapens wil ontwikkelen.

Overigens telde het homogene DDR-leger honderdduizenden mannen:

Dat er geen cultuurmarxisme bestond in de DDR klinkt tegenstrijdig. Toch bestaat er een duidelijk verschil tussen het vroege en late communisme. Het vroege communisme kende vele (vooral Joodse) cultuurmarxistische kopstukken. Denk hierbij aan Trotsky, Bela Kun en Roza Luxemburg. Dergelijke figuren pleitten een eeuw geleden al voor ongewenste zaken als genderideologie en abortus. Een goed voorbeeld is de degeneratie in de Weimarrepubliek.

Het latere communisme, dat ontstond onder Stalin, was vanuit cultureel oogpunt compleet verschillend. Er was geen sprake van seksualisering, schuldcultuur of massamigratie. Het late communisme was nationalistisch, militaristisch en gericht op dominantie. Zo werden in de Sovjet-Unie niet-Europese minderheden – zoals moslims in de Kaukasus – snoeihard aangepakt.

Ja, het communisme is een ongewenste stroming. Een onbedoeld bij-effect heeft de Oost-Europeanen echter enkele decennia tijdwinst gegeven ten opzichte van het westen. Oost-Europa is nog steeds vrijwel homogeen en het cultuurmarxisme krijgt maar moeilijk voet aan de grond.

Het is aan de nationalisten een gezonde middenweg tussen kapitalisme en communisme te vinden: een derde weg.

N. Arcist

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8483 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Was de DDR een blanke etnostaat?

 1. vonpuffelen // juli 19, 2019 om 20:39 //

  Dit geval valt niet onder blank zeggen ze zelf.

  https://www.bing.com/th?id=OIP.pxzrI9KAlv8RsIlQdDgOuQHaDv&pid=Api&rs=1

  Like

 2. Horatius // juli 20, 2019 om 12:03 //

  Wat is een gezonde middenweg?

  Dat het communisme onder Stalin een totalitaire ideologie was waarbij iedere mening die daarvan afweek als staatsgevaarlijk werd beschouwd moge duidelijk zijn.
  Algehele censuur was een van de middelen om iedere vorm van kritiek de kop in te drukken en men mocht het land niet verlaten. Democratie bestond slechts in theorie want er was maar één partij waar men zijn stem op kon uitbrengen. Wie de kans kreeg vluchtte naar West-Duitsland, het bolwerk van het kapitalisme en Westerse decadentie.

  Met de komst van de gastarbeiders werd de bodem gelegd voor een andere totalitaire ideologie, namelijk de islam met exact dezelfde kenmerken: ieder individu met een andere overtuiging wordt als een vijand gezien en moet worden uitgeroeid of hooguit worden getolereerd.

  De machthebbers in Brussel en Straatsburg zijn volkomen doorgeslagen door de nationale identiteit en de binnen- en buitengrenzen van de EU af te schaffen en onze normen en waarden stapsgewijs te vervangen door het gedachtegoed van de islam. Dit wordt gesubsidieerd op alle mogelijke manieren, zelfs op illegale wijze door figuren als George Soros en zijn discipelen zoals de ngo’s.

  Al in de jaren 70 van de vorige eeuw had men voor die gezonde middenweg moeten kiezen door de komst van miljoenen moslims af te wijzen en niet te zwichten voor de chantage van de Arabische olieproducerende landen: olie in ruil voor de ongelimiteerde komst van moslims in het kader van de gezinshereniging en de inmiddels sterk gedateerde vluchtelingenverdragen.

  Zeker na 9-11 had men de komst van nog meer moslims onmiddellijk de kop in moeten drukken vanwege het risico op radicalisering en het ontstaan van moslimenclaves.
  We zijn het stadium van een kans op een ‘gezonde middenweg’ inmiddels al ruim gepasseerd want door de veel grotere gezinnen wordt de moslimpopulatie alleen maar groter en in de toekomst is de gang naar de stembus al voldoende om hier definitief de macht over te nemen.

  Alleen via een sterke toename van de politieke macht van de z.g. populisten (realisten) heeft Europa nog de kans op het hooguit afremmen van dit onheilsscenario maar dat neemt niet weg dat het vroeg of laat tot een confrontatie zal moeten komen.

  De islam heeft nu al een grote politieke macht in met name West- en Noord-Europa en ook op het gebied van het Onderwijs neemt zij nu zelf het heft in eigen handen.
  Onze regering verbiedt het dragen van een boerka in de openbare ruimte maar een daadwerkelijk handhaven van deze maatregel zit er echt niet in om ‘grote maatschappelijke onrust’ te voorkomen.

  Zoals gezegd: de gezonde middenweg is een allang gepasseerd station en de kans op het terugdringen van de macht van de islam is al ruimschoots voorbij. Wat overblijft is een totale ontwrichting van onze samenleving, de niet geringe kans op een burgeroorlog, het faillissement van onze verzorgingsstaat en uiteindelijk het uitroepen van een Europees Islamitisch Kalifaat met de onvoorwaardelijke steun van de linkse politieke elite.

  De bron van dit scenario is het Duitse nationale schuldgevoel i.v.m. hun oorlogsverleden, de Wiedergutmachung is uiteindelijk ontaard in het ‘Wir Schaffen Das’ met de grootschalige illegale immigratie als resultaat.

  ‘Menselijkheid is de ziel van Europa’ maar betekent in de praktijk tevens haar totale ondergang.

  Liked by 2 people

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s