Nieuw

Nog steeds wrakstukken MH17 in Oost-Oekraïne – Boek en film: Officiële MH17-versie Twijfelachtig

MH17 - Call for Justice. Screenshot YouTube

Waarom de officieel aangekondigde theorie over de MH17-ramp van juli 2014 niet waar kan zijn, werd dinsdag in Berlijn uitgelegd door een politicoloog en een filmmaker. De twee Nederlanders publiceerden en presenteerden een boek en een film. Spoetnik heeft gesproken met filmmaker Max van der Werff.

In de officiële versie over de crash van de Maleisische Boeing 777 met vluchtnummer MH17 op 17 juli 2014 boven Oost-Oekraïne staan fouten en omissies. De Nederlandse politicoloog Kees van der Pijl en de Nederlandse filmmaker Max van der Werff wezen hier dinsdag in Berlijn op. De politicoloog presenteerde in 2018 zijn Duitse boek “Der Abschuss – Flug MH17, die Ukraine und der neue Kalte Krieg” (“Het Neerschieten – Vlucht MH17, Oekraïne en de nieuwe Koude Oorlog”). Van der Werff toonde de nieuwe documentaire “MH17 – Call for Justice“.

Beiden meldden een “betonnen muur van stilte” in Nederland in verband met de MH17-ramp. De officiële versie van de wijze waarop het Nederlands geleide internationale onderzoeksteam JIT (Joint Investigative Team) het verspreidt, volgens welke Oost-Oekraïense rebellen het vliegtuig met een Russische Buk-raket neerschoten, wordt niet in vraag gesteld. Wie dit doet, wordt genegeerd, zoals Prof. Van der Pijl uit eigen ervaring vermeldt.

In zijn boek plaatst de politicoloog de catastrofe in Oost-Oekraïne met 298 doden in een globale context. Voor hem omvat dit ook de ineenstorting van de wereldorde na de val van de Sovjet-Unie in 1991, zoals hij in Berlijn heeft uitgelegd. Hij vermeldt ook de poging van de Russische leiding onder president Vladimir Poetin om de soevereiniteit en de belangen van het land te verdedigen. Dit was in strijd met de belangen van de leidende kringen in het Westen.

“Officiële versie is verkeerd”

Vanuit het oogpunt van Van der Pijl moet ook rekening worden gehouden met de omsingeling van Rusland door het Westen en de NAVO, waaronder de staatsgreep in Kiev in februari 2014. Bovendien hadden de leidende westerse kringen geprobeerd de eenheid van de NAVO te waarborgen. Daartoe was het nieuwe vijandelijke imago van Rusland opgebouwd, ook met behulp van de MH17-ramp. Bij het onderzoek van het JIT zijn belangrijke factoren over het hoofd gezien, zoals de rol van de ultrarechtse krachten in Oekraïne. De politicoloog vroeg zich af waarom er een vertegenwoordiger van de Oekraïense geheime dienst SBU altijd aanwezig zou zijn op de persconferenties van het internationale onderzoeksteam.

“In onze film maken we geen aanspraak op wie de schuld heeft of welk wapen is gebruikt”, verklaarde filmmaker van der Werff op het evenement in Berlijn. “We hebben ons beperkt tot het tonen van wat er mis is met de officiële versie”. Na het evenement, waarvoor de “Mütter gegen den Krieg Berlin-Brandenburg” andere organisaties had uitgenodigd, gaf van der Werff commentaar op de film:

Mijnheer Van der Werff, u produceerde een film over vlucht MH17, die vijf jaar geleden neerstortte boven Oost-Oekraïne. Met wie heeft u die gemaakt en wat zijn de uitspraken van de film, welke nieuwe inzichten laat u zien?

De regisseur is Jana Jerlaschowa, een Russische journalist en filmmaker. We hebben de film met haar gemaakt en met een heel groot team, met mensen die ons veel informatie hebben gegeven. Naar onze mening moest de film gemaakt worden omdat er gewoon te veel vragen zijn die niet passen in de officiële versie van wat er met de Boeing uit Maleisië is gebeurd.

De kwestie is – vanuit propagandistisch oogpunt – al puur publicistisch behandeld. In het Westen en in Nederland zou iedereen al weten wat er gebeurd is. Er hoeft alleen nog maar een officiële veroordeling van Rusland te komen en dan is alles voorbij. Maar de hele rechtszaak moet nog beginnen. Vijf jaar lang zijn we overspoeld met propaganda: “Het waren de Russen! Het waren de Russen!” Of dat nu waar is of niet, ik heb de laatste vijf jaar geen doorslaggevend bewijs gezien of gehoord. Ik heb alleen maar “Het bewijs komt later. We kunnen niet alles publiceren wat we weten” gehoord. Dat kan ook begrijpelijk zijn. Maar ik ga ervan uit dat als ik het bewijs niet heb gezien, dan geloof ik het niet.

Het bewijs dat ik zag, heb ik ter plaatse in de Donbass gecontroleerd. Op mijn website http://kremlintroll.nl/ heb ik er veel artikelen over geschreven. Elke plaats die het JIT (Joint Investigative Team – internationaal onderzoeksteam voor MH17) in de persconferentie van september 2016 heeft gerapporteerd, heb ik gecontroleerd. Het is gewoon niet waar wat er gezegd wordt. Foto’s en verhalen zijn geanonimiseerd. Er zijn geen metagegevens beschikbaar. Dus: Ik heb meer vragen dan antwoorden.

Welke vragen stelt u in de film? Op welke punten zet u vraagtekens bij de officiële versie?

De telefoontjes van de Oost-Oekraïense rebellen, die werden afgeluisterd door de SBU, de Oekraïense geheime dienst, zullen een zeer belangrijke rol spelen in de rechtszaak. Het JIT beweert dat dit originele telefoontjes zijn. Ze zijn niet veranderd, enz. We kunnen het bewijzen: Toen het wrak van de Boeing nog steeds brandde, had de Oekraïense geheime dienst reeds enkele uren later valse opnamen op het net gezet. We vroegen professionals uit Maleisië om een onderzoek in te stellen. We hebben een 143 pagina’s tellend rapport ontvangen, dat we zullen publiceren.

Je moet jezelf voorstellen: Wie onschuldig is, hoeft geen bewijs te vervalsen. Dus dat roept zoveel vragen op. De heer Poulsen (?), hoofd van de politie in Nederland, zei over de Russische radargegevens dat er daar geen Buk te zien is. Hij zei: “Absence of evidence is no evidence of absence.” (“Het ontbreken van bewijs is geen bewijs van afwezigheid.”). Dat wil zeggen, als er geen buk op het radarscherm was, dan was de buk er misschien toch nog wel.

We zeggen nu dat we wetenschappelijk hebben bewezen dat Oekraïne vervalste beelden op het net heeft gezet om de rebellen als schuldig af te schilderen. Als ze nu beweren dat ze andere opnames hebben die niet nep zijn, dan zeggen we: “Je hebt jaren de tijd gehad om de rapporten te vervalsen. Als er geen sprake is van vervalsing, is er misschien toch eerder een vervalsing gemaakt”.

U bent ook in Maleisië geweest en hebt gesproken met officiële vertegenwoordigers van Maleisië. Wat waren de belangrijkste verklaringen?

Ik was zelf niet in Maleisië, maar in Jana. Maar de beslissende verklaring was die van de Maleisische minister-president die zei: Ze zijn eenvoudigweg zonder ons met het onderzoek begonnen. Ze hebben helemaal niet naar ons geluisterd. Hij zegt dat hij tot op de dag van vandaag geen overtuigend bewijs van Russische schuld heeft gezien. Misschien liegt hij of vertelt hij de waarheid. De Nederlanders beweren: hij wil alleen korting op Russische gevechtsvliegtuigen, hij is antisemitisch en zegt dat 9/11 een “inside job” is, en Maleisië is niet neutraal, het zit in de zak van Rusland.

Maar men kan ook zeggen: Maleisië is het enige land in het JIT dat niet aan de VS gebonden is. De andere landen zoals Nederland, België, Australië, Oekraïne – daar hebben de Verenigde Staten het voor het zeggen en niet de landen zelf. Ze zijn allemaal niet onafhankelijk. Alleen Maleisië, zou je kunnen zeggen, is een onafhankelijk land. Dan is het zeer brutaal om het land ervan te beschuldigen dat het het JIT niet steunt. Maar ik moet ook zeggen dat Maleisië inconsequent is: officieel zeggen ze dat ze in het JIT zitten en het eens zijn met wat ze allemaal zeggen. Maar de premier heeft dat nu gewoon van de tafel geveegd. Dat moet de komende maanden worden opgehelderd.

Heeft u geprobeerd contact op te nemen met de vertegenwoordigers van het officiële JIT-onderzoek en verklaringen te krijgen?

Ja, ik heb verschillende e-mails geschreven. Ik schrijf regelmatig e-mails. Ik vroeg ook specifiek om een interview vanwege onze documentairefilm. Er werd mij verteld dat de heer Westerbeke momenteel geen interviews gaf. Toen heb ik  het nagevraagd. Het antwoord was dat hij geen interviews gaf. Toen heb ik haar gezegd dat hij kortgeleden een interview met “Novaya Gazeta” had gehad. Toen schreef ze: “Ik heb al gezegd: Geen interviews.” Dat is niet waar, maar hij doet geen interviews met ons. Dat heb ik ook geregistreerd.

In de film kan men opnames zien van waar u zich in de Donbass bevindt, in het gebied rond de voormalige crashplaats, waar u nog steeds vliegtuigonderdelen vindt. Is dat echt het geval?

Dat is daadwerkelijk zo. Het frame dat in de laatste seconden van de film te zien is, is een heel groot, zwaar onderdeel. Het is een deel van de laadvloer. Het grootste deel, van wat u ziet, wat wij aan de burgemeester brengen, is zelfs zichtbaar op satellietbeelden. Dit is al door anderen gevonden. We hebben het ingeleverd bij de autoriteiten.

Is er een verklaring voor het feit dat er nog steeds zulke grote delen te vinden zijn? Wanneer er al een reconstructie van de resten is gemaakt en getoond in Nederland. En toch zijn er nog steeds zoveel en grote delen van het vliegtuig in de crashzone.

Dit is een van de mysteries. Ik heb veel gelezen over andere Air-Crash-onderzoeken. Men probeert altijd om alle vliegtuigonderdelen te krijgen en een zo compleet mogelijke reconstructie te maken. Hiermee kunt u ook de mogelijkheid uitsluiten dat er misschien nog elders iets gebeurd is. Maar de Nederlanders namen na vier maanden een deel van het vliegtuig mee en zeiden toen heel snel: “Dat is alles wat we nodig hebben. We weten al wat er gebeurd is”. Dat heeft me altijd veel verbaasd. Later gingen ze er weer heen en pikten er nog wat onderdelen op. Maar in principe zeiden ze niet: “We willen elk onderdeel van de chrassite ter plaatse hebben”.

U heeft voor de film met de lokale bewoners gesproken die de gebeurtenissen in die tijd hebben gezien. Ze hadden het over gevechtsvliegtuigen. Hoe moet dat worden geëvalueerd?

Op 17 juli 2014 waren de gevechtsvliegtuigen voor 100 procent zeker in de lucht. Er zijn zoveel getuigen. Sommigen van hen deden precies dezelfde uitspraken, in welke richting de vliegtuigen weer wegvlogen. Dat was vanaf het begin het geval. De mensen hebben dat toen gemeld. Ze kunnen niet allemaal liegen, dat is gewoonweg onmogelijk. Ik heb andere onderzoeken gedaan en weet wanneer getuigen niet te vertrouwen zijn en wanneer ze de waarheid vertellen.

Iemand, die niet in de documentairefilm is, zei dat hij bereid was om een leugendetectortest te doen. Soms herinnert men zich bepaalde dingen niet goed of dingen die niet zijn gebeurd. Maar als onderdelen van een vliegtuig in je tuin vallen en je tegelijkertijd een zilverkleurige gevechtsvliegtuig ziet rondvliegen – dan vergeet je zoiets niet. Je ziet de Boeing neerstorten. Ik denk niet dat je zoiets kunt vergeten. Maar deze getuigen zijn nooit gehoord.

U stelt de officiële versie aantoonbaar ter discussie en heeft daarvoor ook bewijzen. Heeft u een theorie? Zegt u in de film wat de juiste verklaring zou zijn?

Nee. Wij zijn niet in staat om te kunnen identificeren wat er gebeurd is. Onze missie, die we onszelf hebben gesteld: Proberen te controleren wat er goed of fout is met de officiële versie. We hebben ons daartoe beperkt. Vijf jaar lang ben ik op het internet berucht geweest als de “Kremlin Trol”, als de nuttige idioot van Rusland, “Putin Undertaker” en “Truther”. Ik zou betaald worden door het Kremlin en zo. Ik ben er aan gewend. Er wordt ook gezegd dat ik zo dom ben omdat ik denk dat het een “valse vlag” was. Dus de correcte onderzoekers willen niets te maken hebben met zo’n idioot.

Dat is allemaal niet waar. Ik betwijfel alleen de officiële versie. Dat is genoeg reden om me in de sociale media een idioot te noemen en te ontkennen dat ik probeer uit te zoeken wat er aan de hand is. Ik heb andere interesses.

Waar wordt de film vertoond?

Het zal vanaf 17 juli beschikbaar zijn op het internet, op ons Bonanzamedia kanaal. Je kunt het zien op YouTube. Ik denk dat het snel bekend wordt. We zijn nog steeds op zoek naar een partner voor de Russische versie en ook voor de Duitse versie.

“MH17 – Call for Justice”:

Bron:
Weiter MH17-Teile in Ostukraine – Buch und Film: Offizielle MH17-Version zweifelhaft
Sputnik News

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8483 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Nog steeds wrakstukken MH17 in Oost-Oekraïne – Boek en film: Officiële MH17-versie Twijfelachtig

 1. Greengo // juli 19, 2019 om 19:16 //

  The BRITISH BLACK CHAMBER Revealed

  Liked by 1 persoon

 2. Pure politiek, ten koste van de slachtoffers. Allelei schimmige, officiële, verklaringen. Alleen wat er echt is gebeurt wordt verzwegen/en /of met onwaarheden verklaard”..

  Like

 3. Ja dit verhaal/samenvatting is erg geloofwaardig de gevechtsvliegtuigen de gaten in de romp van MH17 getuigen van een andere toedracht dan het BUK verhaal wat imop niet klopt.
  hopelijk komt er snel een kentering in de leugenfabriek NL.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s