Nieuw

“Zeenood redding”: Slechts enkele EU-landen steunen nieuwe regelgeving voor de verdeling van migranten

Het initiatief van Duitsland en Frankrijk om een overgangsregeling in te voeren voor de verdeling van asielzoekers die in het Middellandse Zeegebied worden gered, lijkt slechts in enkele EU-landen te worden goedgekeurd.

Luxemburg, Portugal en Finland geven aan bereid te zijn steun te verlenen, en verder nog drie of vier andere EU-landen, die niet specifiek met naam worden genoemd, waarschijnlijk bevinden ze zich nog in de fase van bezinning over de vraag of een overeenkomst een verstandig besluit is, of dat de mediterrane pendeldienst een bodemloze put is, en of repatriëring na een “reddingsoperatie op zee” naar de landen van herkomst de betere optie is.

De meeste EU-landen willen eenvoudigweg niet meedoen, Frankrijk accepteert alleen maar een homeopathische dosis, Portugal wordt als arm beschouwd, Finland is veel te koud en Luxemburg veel te klein, terwijl Duitsland de favoriet is en zoveel mogelijk mensen daarheen willen.

Welt.de rapporteert:
Tijdens besprekingen in de Finse hoofdstad Helsinki hebben de ministers van Binnenlandse Zaken van de EU-landen tevergeefs getracht een akkoord te bereiken over een overgangsregeling voor de verdeling van migranten die in de Middellandse Zee gered worden. De Luxemburgse minister Jean Asselborn zei dat tot nu toe te weinig landen hebben ingestemd met deelname aan een initiatief van Duitsland en Frankrijk.

Naast Luxemburg hebben alleen Portugal en Finland zich tijdens de bijeenkomst in principe achter de resolutie geschaard. Volgens Asselborn zouden slechts drie tot vier EU-lidstaten die niet vertegenwoordigd waren, aan de huidige lijst kunnen worden toegevoegd. In totaal is er dus nog geen tien landen. “Dat is triest”, legde hij uit.

Hoe het door Duitsland en Frankrijk geplande overgangsmechanisme er precies uit zou kunnen zien is nog niet bekend. Seehofer had echter kort voor zijn vertrek naar Helsinki al benadrukt dat hij geen vaste quota voor bepaalde landen zou opnemen. Dit moet voorkomen dat het systeem wordt opgevat als een “de facto openstelling van de grenzen”.

Bron:
“Seenotrettung“: Nur wenige EU-Länder unterstützen neue Regelung zur Migrantenverteilung
PolitikStube

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8483 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on “Zeenood redding”: Slechts enkele EU-landen steunen nieuwe regelgeving voor de verdeling van migranten

  1. Blup Blup, is ook goed voor het klimaat.
    De vervuiler betaalt.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s