Nieuw

Libische premier Fayez al-Sarraj dreigt 800.000 ‘migranten waaronder terroristen en criminelen’ naar Europa te sturen als Europa zijn rivaal niet uit de weg ruimt

Fayez al-Sarraj

De Libische premier Fayez al-Sarraj, hoofd van de door de V.N. gesteunde regering van het Nationaal Akkoord (GNA), waarschuwde dinsdag dat er 800.000 extra migranten naar Europa kunnen worden verdreven, tenzij de aanval op Tripoli door krijgsheer Khalifa Haftar snel stopt.

Sarraj gaf deze waarschuwing – die als een bedreiging kan worden opgevat om Europa te dwingen actie te ondernemen tegen Haftar – tijdens een interview met Sky News. Het was het eerste interview dat Sarraj heeft gegeven sinds Haftar en zijn Libische Nationale Leger (LNA) met hun opmars naar Tripoli zijn begonnen.

“De internationale gemeenschap moet deze krachten onder druk zetten en het bij de naam noemen en ze onder druk zetten om terug te keren naar waar ze vandaan komen,” zei Sarraj.

“Wat er gaat gebeuren met deze veiligheidsinbreuk is dat 800.000 illegale migranten op Libisch grondgebied Libië zullen moeten verlaten en de zee zullen oversteken naar Europa. Onder deze 800.000 zijn er terroristen en criminelen. Dit zal rampzalig zijn,” zei hij.

Op de vraag wat hij wilde dat de Europeanen zouden doen, maakte Sarraj duidelijk dat praten niet genoeg zou zijn om Haftar te ontmoedigen, maar hij weigerde expliciet op te roepen tot onmiddellijke militaire interventie. Zijn strategie is om herhaaldelijk de nadruk te leggen op de gevaren van de situatie, de humanitaire nachtmerrie te benadrukken die zich zal ontvouwen als de gevechten doorgaan, en te wachten op de Europeanen en/of Amerikanen om zich vrijwillig op te geven voor de dienst tegen het leger van Haftar.

Khalifa Haftar, midden (youtube)

De Libische premier zei ook dat het Westen de verantwoordelijkheid moet nemen voor de chaos die in Libië is uitgebroken na de militaire interventie van voormalig president Barack Obama in 2011, een actie die bepaalde Europese leiders Obama onder druk hebben gezet om te ondernemen.

“De wereld heeft Libië in de steek gelaten en het land aan zijn lot overgelaten en veel dingen zijn ingewikkeld geworden. En ik vrees dat dit weer zal gebeuren en dat de wereld Libië weer in de steek zal laten en een nieuwe donkere tunnel in zal gaan”, aldus Sarraj.

De GNA lijkt Haftar te hebben verrast met de kracht van zijn verzet, en veranderde wat hij voorspelde een tweedaagse wals naar de overwinning in een bloedig moeras aan de rand van de stad. Volgens de Verenigde Naties zijn tot nu toe meer dan 120 mensen gedood tijdens de gevechten, plus meer dan 550 gewonden. De U.N. verdeelde deze totalen niet in strijders versus burgers, maar voegde eraan toe dat de gevechten meer dan 13.500 burgers hebben verdreven.

U.N. gezant Ghassan Salame maakte een specifieke verwijzing naar het bombarderen van een school op ongeveer 9 mijl van Tripoli als een voorbeeld van collaterale schade, maar gaf niet aan welke zijde van het conflict verantwoordelijk was. Zowel de GNA als de LNA hebben luchtaanvallen uitgevoerd in het gebied.

Sarraj ontkende heftig de beschuldigingen van Haftar dat Tripoli vol zit met “terroristen” in zijn Sky News-interview, maar Reuters merkte op dat een aantal hardcore islamitische militiegroepen zich hebben verzameld om de GNA in Tripoli te verdedigen:

Een van hen is Salah Badi, een commandant uit de nabijgelegen haven van Misrata die islamitische banden heeft en mogelijke ambities heeft om Tripoli te nemen. In video’s van de frontlinie is Badi gezien die mannen regisseert, evenals een door de U.N.-gesanctioneerde mensenhandelaar.

Sommige hardcore islamisten, eerder aangesloten bij Ansar Sharia, zijn ook opgedoken in de gevechten, volgens de video’s. Die groep werd door Washington de schuld gegeven voor de bestorming in 2012 van een Amerikaanse diplomatieke nederzetting in Benghazi die de ambassadeur en drie andere Amerikanen heeft vermoord. Frankrijk, dat in Libië, hoewel minder dan Italië, olie-activa heeft, heeft opgeroepen tot een staakt-het-vuren – zij het met meer tegenzin dan Rome – terwijl het ook het verhaal van Haftar weergalmt dat sommige extremisten tot de Tripoli-verdedigers behoorden.

“Er is een oversimplificatie. Het is niet alleen Haftar de slechterik tegen de goodies in Tripoli en Misrata. Er zijn groepen die aan het einde van de dag verbonden zijn met al Qaeda aan de andere kant, “zei een Franse diplomatieke bron.

De militaire steun van de islamisten heeft er in grote mate toe bijgedragen dat de vooruitgang van de LNA is vastgelopen, maar dit kan ten koste zijn gegaan van de politieke steun voor de GNA, aangezien Haftar-aanhangers zoals Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Frankrijk hem zien als een effectievere kracht tegen terroristen en diverse criminele bendes dan Sarraj en zijn zwakke, verdeelde regering van het nationale akkoord.

Bovendien zou Sarraj moeten bedenken dat Haftar zich aan de Europeanen verkoopt als een effectievere leider die Libië kan verenigen en een einde kan maken aan de vluchtelingenstroom over de Middellandse Zee. Het bedreigen van de Europeanen met een nieuwe vloedgolf van vluchtelingen speelt eerder Haftar’s in de kaart terwijl Sarraj wanhopig harten en geesten moet winnen.

Zoals Reuters opmerkte, omvat Haftars LNA “honderden salafistische islamisten” en “een van zijn commandanten wordt door het Internationaal Strafhof gezocht vanwege de vermeende standrechtelijke executie van tientallen mensen in de oostelijke stad Benghazi”.

Meer bij Breitbart >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1420 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

8 Comments on Libische premier Fayez al-Sarraj dreigt 800.000 ‘migranten waaronder terroristen en criminelen’ naar Europa te sturen als Europa zijn rivaal niet uit de weg ruimt

 1. heksenhiel // juli 18, 2019 om 21:31 //

  Ze zijn echt in de wereld om ons heen en nu weer die Libische premier FAYEZ al- Sarray helemaal aan het doordraaien of wat door ons gewoon te bedreigen en ook nog te beschuldigen met dat soort teksten !! Weer de ROTZOOI door het westen laten opknappen zonder dat hij vuile handen krijgt en zal het wel niet zelf durven de MALLOOT. Is het onderzoek dan echt waar, waar in gezegd wordt dat gekleurde mensen verkeerde hersenen hebben dan toch waar ?? Of zeg maar te weinig hersencellen hebben ??

  Like

 2. Greengo // juli 18, 2019 om 22:28 //

  Clinton on Qaddafi: We came, we saw, he died

  UK: Hillary Clinton used destruction of Libya to run in election – Assange on emails

  Like

 3. Greengo // juli 18, 2019 om 22:42 //

  The Truth about Libya, Muammar Gaddafi, and NATO?

  🇱🇾 Who controls Libya’s oil riches? | Inside Story

  Like

 4. Ron Long // juli 18, 2019 om 22:52 //

  Die Khalifa Haftar ziet er bekwamer uit om het land te besturen. Kunnen we hem niet helpen met de aanvallen op Tripoli. Vervolgens maken we een deal met Haftar om al die Negers weer terug over de Sahel te sturen.

  Like

 5. Greengo // juli 18, 2019 om 23:16 //

  What’s happening in Libya?

  Like

 6. vangie1206j // juli 19, 2019 om 00:21 //

  Ach een grote bek van dat volk zijn we wel gewend. Europa moet gewoon al die Afrikaanse negers stoppen en de daar opererende NGO boten in beslag nemen of nog beter torpederen.
  Verzuipen daar die zwartjoekels is dat niet onze schuld want wij willen ze niet en motten ze niet. Klaar einde discussie.

  Like

 7. Generaal Haftar verdient ons aller steun in zijn kruistocht tegen de islamisten en mensensmokkelaars.

  Like

 8. Horatius // juli 19, 2019 om 13:07 //

  Het heeft er alle schijn van dat nu de situatie in Syrië weer redelijk stabiel is we nu Libië voorgeschoteld krijgen als plaatsvervanger met exact hetzelfde scenario.
  Een jarenlange burgeroorlog met miljoenen vluchtelingen als beproefd middel om het proces van islamisering van Europa nog meer te versnellen.

  Voor welke partij de EU of de VN ook zal kiezen, die vluchtelingen komen toch wel want met de voorbeelden van Irak en Syrië voor ogen zal men van de algehele chaos gebruik maken om de oversteek te blijven maken. Uiteraard geholpen door de ngo’s en gefinancierd door George Soros en andere duistere figuren.

  Een strijdmacht van de VN of onder de vlag van de EU zou in het belang van Europa de kust van Libië kunnen bezetten en partij kiezen voor die strijdmacht met de beste papieren voor de eindoverwinning en tegelijkertijd zodoende de invasie van honderdduizenden nepvluchtelingen te kunnen verijdelen.

  Een Vreemdelingenlegioen bestaande uit uitgeprocedeerde asielzoekers en andere criminelen zou men (onder zachte dwang) kunnen inzetten als extra strijdmacht om zo snel mogelijk een einde te maken aan dit binnenlandse conflict. Echter zolang de situatie daar niet stabiel is, en dat kan vele jaren gaan duren, zal men de kust moeten blijven bewaken met alle mogelijke militaire middelen.

  Salvini zal zeker een voorstander zijn van dit scenario en inmiddels ook Spanje waar bijna dagelijks moorden en verkrachtingen plaatsvinden door Marokkanen en ander asielzoekersgespuis.

  We moeten ons niet langer laten chanteren door dictators als Erdogan en Fayez al-Sarraj want laatstgenoemde krijgsheer heeft met zijn onverhulde dreigement in feite Europa al regelrecht de oorlog verklaard.

  Syrië voor de Russen en Libië onder de blijvende invloedssfeer van Europa om een verdere invasie van terroristen en criminelen te voorkomen.

  Maar we moeten helaas rekening houden met de Mensenrechten en de Vluchtelingenverdragen waaronder het inmiddels beruchte Pact van Marrakesh. Dus het worden waarschijnlijk weer drukke tijden voor de mensensmokkelaars.

  En die Soros schijnt het eeuwige leven te hebben en een onuitputtelijke bankrekening.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s