Nieuw

Iran heeft een al dagenlang vermiste olietanker in beslag genomen

vorige maand in beslag genomen tanker

De Iraanse Revolutionaire Garde heeft een “vreemd schip” in beslag genomen, en zegt dat het een miljoen liter brandstof “smokkelde”, zo meldden de media van de Islamitische Republiek. Het komt in Teheran’s ruzie met Londen over een in beslag genomen tanker.

De tanker werd onderschept door de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) in de buurt van Larak Island in de Straat van Hormuz voor de Iraanse kust, het knelpunt voor het zeeverkeer vanuit de Perzische Golf. Volgens een verklaring van de Iraanse staatstelevisie werd het schip op 14 juli in beslag genomen. De IRGC zou geen details verstrekken over de eigendom van het schip, maar zei dat er 12 bemanningsleden aan boord waren toen het werd aangehouden.

Het schip in kwestie kan van de VAE zijn, de onder Panamese vlag varende MT ‘Riah’, dat afgelopen zondag tijdens het passeren van de zeestraat vermist werd en vermoedelijk door de IRGC in beslag werd genomen. Teheran drong er eerder op aan dat het schip een technisch defect had ervaren en in Iraanse wateren voor reparatie werd gesleept.

De Britse autoriteiten hebben eerder een supertanker in beslag genomen die met Iraanse ruwe olie door de Straat van Gibraltar voer en beweerden dat zijn lading bestemd was voor Syrië en dus onderworpen was aan EU-sancties tegen de bondgenoot van Iran. Teheran vergeleek de arrestatie met een daad van piraterij en eiste de vrijlating van het schip, de onder Panamese vlag varende “Grace 1”.

Iran beschuldigde het Verenigd Koninkrijk ervan dat het handelde op bevel van Washington en de VS heeft geholpen bij een poging om de olie-export van de Islamitische Republiek te verstikken.

Bron:
Foreign vessel with 12 crew carrying ‘smuggled fuel’ seized in Persian Gulf – Iran’s IRGC
Russia Today

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1421 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Iran heeft een al dagenlang vermiste olietanker in beslag genomen

  1. vonpuffelen // juli 19, 2019 om 13:56 //

    Zo onderhandelt het wat makkelijker.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s