Nieuw

901.000 euro boete voor berging van Middellandse Zee-asielzoeker- Spanje neemt een harde koers aan tegen NGO’s

De rechtse Italiaanse regering wordt zwaar bekritiseerd voor haar harde opstelling tegen illegale migratie – en het socialistische Spanje?

NGO-schepen die zonder toestemming de Italiaanse territoriale wateren binnenvaren, krijgen een boete van tussen de 10.000 en 50.000 euro opgelegd. Italië had in juni een decreet over dit onderwerp aangenomen en werd daarvoor scherp bekritiseerd.

De Verenigde Naties hebben geklaagd: Italië zou het “xenofobe klimaat tegen migranten” verder aanwakkeren en “hulporganisaties” criminaliseren.

Ook de actie tegen het Duitse NGO-schip Sea Watch en zijn kapitein Carola Rackete – die haar schip met asielzoekers aan boord zonder toestemming de Italiaanse haven binnen ramden – leidde tot Europawijde woede. De kritiek in de media en door linkse politici op  de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, die Racke onder huisarrest liet stellen, was enorm.

Spanje dreigt NGO’s met een boete tot 901.000 euro
Ondertussen dreigt Spanje, geregeerd door de socialisten, de NGO’s met hun zogenaamde “reddingsschepen” nu zelfs met een boete van tussen de 300.000 en 901.000 euro, aldus “Heise“. Opmerkenswaardig genoeg is er daarover weinig kritiek.

Volgens het verslag werd de dreiging van straf naar de NGO “Open Arms” gestuurd op de dag dat Rackete in Italië werd gearresteerd. De brief werd ook gepubliceerd in het Spaanse dagblad Eldiario.es.

Spanje verbiedt opsporings- en reddingsoperaties
Blijkbaar heeft de Spaanse regering de uitvaart van het “Open Arms”schip – die al duizenden migranten van de Libische kust naar Spanje heeft getransporteerd – meer dan vier maanden verhinderd. Nu dreigen de sociaal-democraten de organisatie met zware straffen als ze haar activiteiten in het Middellandse Zeegebied voortzet.

Bovendien heeft Spanje niet – zoals Italië met zijn decreet heeft gedaan – alleen het binnendringen in de territoriale wateren van het land onder bestraffing gesteld, maar heeft het land de opsporings- en reddingsoperaties volledig verboden.

Volgens “Heise” staat in de brief aan de NGO dat de “Open Arms” organisatie ernstige illegale schendingen zouden begaan als ze de berging van asielzoekers zouden hervatten.

“Er mogen geen opsporings- en reddingsoperaties of andere operaties worden uitgevoerd die daar het meest waarschijnlijk toe leiden”, aldus de brief.

Mochten particuliere organisaties dit bevel negeren en pogingen blijven ondernemen om migranten in de Middellandse Zee te bergen, dan zou de terugreis naar Spanje en de stillegging van het NGO-schip kunnen worden bevolen. Bovendien kan ook de vergunning van de kapitein in Spanje worden ingetrokken.

Bron:
901.000 Euro-Strafe bei Bergung von Mittelmeer-Migranten – Spanien fährt harten Kurs gegen NGOs
Epoch Times

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8483 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on 901.000 euro boete voor berging van Middellandse Zee-asielzoeker- Spanje neemt een harde koers aan tegen NGO’s

 1. vangie1206j // juli 18, 2019 om 01:00 //

  Waarom zo moeilijk doen jaag die invasie boten terug naar Libië.
  Libië heeft toch zelf vermeld dat ze die ratten willen terug nemen.
  Of zeg tegen dat ngo gajes jullie hebben die ratten uit zee gevist ze zijn nu jullie verantwoordelijkheid.
  Zonder vriendelijke groet van Spanje en Italië of andere EU landen.

  Liked by 1 persoon

 2. skeeter // juli 18, 2019 om 05:39 //

  Het is niet moeilijk, 1 waarschuwing en naar de bodem ermee, en bij de tweede helemaal geen waarschuwing

  Liked by 1 persoon

 3. Helemaal mee eens!!!

  Liked by 1 persoon

 4. Eigen volk eerst // juli 18, 2019 om 09:12 //

  Wat goed van Spanje. Italië gooi je prijzen omhoog en verbied ook de opsporings en reddingsacties!
  Het zijn allemaal profiteurs uit veilige landen die hier NIETS hebben te zoeken.
  Zou het een idee zijn dat wij massaal daarheen gaan voor een gratis leven?

  Like

 5. Nog meer werk voor de Spaanse regering.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/268616662/nieuwe-groepsverkrachting-wekt-woede-spanjaarden
  Marokezen doen weer waar ze goed in zijn.

  Like

 6. klaas vaak // juli 18, 2019 om 11:31 //

  Vreemd, want elders willen socialisten juist meer immigratie afdwingen. Israel bezit nu ’s werelds grootste detentiecentrum. De gedetineerden moeten het land uit, maar elders op de wereld zijn het juist de Joodse actievoerders van niet-semitische (met nadruk op niet) herkomst, die in de top van allerlei Ngo’s zitten, die zich bezig houden met het smokkelen van asielzoekers. Gelukkig kan ik me nog afvragen, hoe dat eigenlijk zit.
  Als dat niet meer kan, zal een geel hesje ook geen oplossing meer bieden, vooral niet als dat geel hesje ook nog met een regenboogvlag gaat staan zwaaien.
  Ik heb enkele dagen moeite gehad fenixx. org terug te vinden. Uiteindelijk was het helemaal onvindbaar. Het enige dat ik nog aantrof, waren vele beschuldigende artikelen tegen fenixx, die met de dag groter in aantal werden. Ligt dat aan mijn computer of zijn er meer mensen, die er last van hadden. Of is de baas van google al net zo’n asshole, die vol minachting neerkijkt op de achterlijke goyim, die van zijn Facebook gebruik maken.

  Like

 7. @klaas vaak // juli 18, 2019 om 11:31
  Op Google vind ik slechts één directe verwijzing naar Fenixx. Decrest wordt in verband gebracht met ‘nepnieuws’ (van Metro notabene) of haatzaaierij. Logisch. Google. Ben je de gangen van Alphabet/Google al eens nagegaan? Dan word het duidelijk.

  Like

 8. Nou nog sateliet controle, goed contact met Tunesie of Libie voor retourneren “vluchtelingen” en boetes innen en schepen in beslag nemen. Goed begin!

  Like

 9. Ron Long // juli 18, 2019 om 21:28 //

  Ook al zijn de socialisten aan de macht. De Negerproblematiek is zo erg in Spanje dat iedere weldenkende partij ervoor zal zorgen dat er niet nog meer van die verkrachtingsneger invasiers komen. Goede kustwachtpatroeilles en boten gewoon lekschieten. De situatie in Marokko/ Spanje is namelijk anders. Men kan daar met van die Soros Bootjes namelijk gelijk de oversteek maken. Geen smokkelaars echt nodig.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s