Nieuw

5,4 miljard euro: Duitsland moet 150 procent van de bezettingskosten betalen aan de VS

Amerikaans vliegveld in Ansbach-Katterbach, Beieren (wikipedia)

De Amerikaanse bezettingstroepen willen de Federale Republiek nog meer laten betalen dan voorheen. In het kader van het project “Kosten plus 50” draagt de Duitse belastingbetaler in de toekomst 150 procent van de bezettingskosten. Dit zou neerkomen op een explosie van de uitgaven tot ruim 5 miljard euro, zoals een deskundige heeft berekend.

Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog betaalt Duitsland elk jaar afschuwelijke bedragen voor de bezetting van ons land door Amerikaanse soldaten. Dit is onder andere bepaald in artikel 120 van de Basiswet. De enorme bedragen die van de belastingbetaler worden afgeknepen om hun eigen bezetting te financieren, zijn echter niet langer voldoende voor de Amerikanen.

Daarom moet nu van de bezette republiek Duitsland (BRD) worden gevraagd om veel meer te betalen dan voorheen. Militair expert David Ochmanek (Thinktank Rand Corp.) heeft berekend dat de stationering van bijna 33.000 Amerikaanse soldaten in Duitsland de belastingbetaler in de toekomst bijna 5,4 miljard euro per jaar kan kosten. De achtergrond is een project genaamd “Kosten plus 50”. In dit project is bepaald dat de door de Amerikanen bezette landen, waaronder Duitsland, binnenkort 150 procent van de totale bezettingskosten zullen moeten betalen.

“Donald Trump’s regering is vastbesloten om de beste deal te sluiten voor het Amerikaanse volk,” zei de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad Garrett Marquis, die commentaar gaf op het project. De VS rechtvaardigt de absurde stap door te zeggen dat het gaat om de verdediging en veiligheid van de landen in kwestie. Dit heeft betrekking op alle staten waar Amerikaanse soldaten gestationeerd zijn. De Anglo-Amerikaanse supermacht verdraait opnieuw de feiten en praat niet over een bezetting maar over de verdediging van bondgenoten.

“Hij (Trump) heeft gelijk als hij meer eist van onze vrienden voor collectieve verdediging”, zegt Stephen Walt, een docent internationale betrekkingen aan de Harvard Universiteit, bijvoorbeeld. In overeenstemming hiermee kondigde het Amerikaanse leger vorig jaar nog aan dat het de bezetting van Duitsland in 2020 met 1.500 extra permanent gestationeerde soldaten zou blijven bestendigen. “Een signaal van onze inzet voor de NAVO en onze collectieve vastberadenheid om de veiligheid van Europa te steunen”, aldus een verklaring. En het zou ongetwijfeld een extra financiële last betekenen voor de toch al kreupele Duitse werknemers.

In dit verband lijkt het doel van de VS te zijn om de Duitse koe zoveel mogelijk te melken. Ook wordt nagedacht over wat er nog meer in aanmerking kan worden genomen, zoals de salarissen van de soldaten of het bezoek van vliegdekschepen en andere oorlogsschepen aan havens. Er lijken geen grenzen aan de verbeelding te zijn en natuurlijk heeft de Duitse Jan Modaal geen inspraakmogelijkheden. De VS-horige politici zullen het niet tegenspreken – dat zou ook aanmatigend zijn, als vertegenwoordigers van een bezettingsconstructie.

Hoewel veel landen kritisch staan tegenover de bezetting door Amerikaanse troepen, zijn er ook positieve stemmen te horen. De traditionele Amerikaanse hielenlikkers uit Polen, bijvoorbeeld, boden de VS maar liefst 2 miljard dollar aan voor een permanente Amerikaanse basis. Het is geen wonder dat Oost-Europeanen op deze manier met geld gooien. Het land is immers de grootste netto-ontvanger van overschrijvingen uit de EU-begroting. Gemiddeld vloeit er jaarlijks 10,7 miljard euro naar Polen. Duitsland is met 11,8 miljard euro veruit de grootste nettobetaler.

Bron:
5,4 Milliarden Euro: Deutschland soll 150 Prozent der Besatzungskosten an USA zahlen
Anonymousnews

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1420 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

8 Comments on 5,4 miljard euro: Duitsland moet 150 procent van de bezettingskosten betalen aan de VS

 1. Naast Amerikaanse bezettingskosten zijn er ook nog Afrikaanse en Turkse bezettingskosten in Duitsland en wat er daarbij verder nog aan lopende kosten in de leefwereld meekomt. Je zult daar maar belastingbetaler of pensioengerechtigde zijn. In Oost-Duitsland waar men al wat langer gewend was aan indoctrinatief onderwijs en soortgelijke massamedia krijgen de burgers het intussen in de gaten. Van daaruit zal de bewustwording zich gestaag over het hele Duitse taalgebied verspreiden.

  Like

 2. “Het hele Duitse taalgebied.”

  Like

 3. Tja, moeten ze geen oorlogje beginnen. Bovendien; ze hebben geld zat; ze halen ook honderduizenden moslims en afrikanen binnen.

  Mar ze zijn ook gierig: nederlandse dwangarbeiders die 3 jaar bij mercedes werkten kregen in de jaren 90 wel……f300 (140 euro) als compensatie aangeboden.
  ze stuurden het terug…..

  En ze hebben nog steeds ons goud en 1.500.000 fietsen van ons….

  In principe: ze hebben nooit de echte schade betaald.

  Like

 4. @Sjun Demartelaere // juli 19, 2019 om 02:48 //

  Dat zou zo maar eens kunnen. Het wordt wel tijd.

  Like

 5. Het bevende rietje moet ook nog 200 miljard euri aan de Grieken betalen.
  Nooit hebben de Duitsers enige compensatie betaald aan Griekenland voor de verwoestingen die ze daar in de jaren 40 hebben aangericht.
  Maar nee, dat dan weer niet, eerst Duitsland islamiseren en afrikaniseren en de rest van Europa vernaggelen.

  Like

 6. Greengo // juli 19, 2019 om 17:00 //

  Millionärin Merkel – Ein Leben auf Kosten Deutschlands!

  Like

 7. Langzaam wordt er een grote oorlog op continentaal Europa voorbereid. Eerst het VK uit de EU, Brexit, en vervolgens Duitsland meer en meer klemzetten Vervolgens kun je ze mooi oorlogje laten spelen voor een nieuwe machtsbalans. De VS zijn de puppets van GB. De Khazaarse mafia heeft haar hoofdzetel in London City.

  Like

 8. vonpuffelen // juli 20, 2019 om 13:13 //

  @Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg // juli 19, 2019 om 07:44 //

  “En ze hebben nog steeds ons goud en 1.500.000 fietsen van ons….”

  Tuurlijk.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s