Nieuw

Zuid-Afrika zet het leger in om de bendes te bestrijden

Zuid-Afrikaanse militairen. Bron: Wikipedia / Flickr: PT9A9948 (Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic) .

Het geweld van criminele bendes is geëscaleerd in Kaapstad, Zuid-Afrika. Nu wordt het leger ingezet om de bendes te confronteren.

– Het leger zal zij aan zij met de politie werken in een poging om illegale wapens en drugs in beslag te nemen, zegt Bheki Cele, politiechef van Zuid-Afrika.

Vorig weekend stierven 13 mensen in verschillende gewelddaden in de stad. Het bendegeweld in Kaapstad is niet nieuw, maar reeds tientallen jaren oud. De recente toename van geweld zou te wijten zijn aan een oorlog om gebieden tussen de bendes, volgens de autoriteiten.

– De inzet van het leger in de wijken is een vereiste voor de tijd die nodig is om de openbare veiligheid te garanderen. We zullen illegale wapens in beslag nemen, we zullen de criminelen arresteren, we zullen we de gevaarlijke criminelen gevangennemen die op borgtocht vrij zijn, we zullen voor dit doel van van deur tot deur gaan, zegt Cele.

Volgens Cele zal de militaire missie drie maanden duren en kan deze indien nodig worden verlengd. Het leger was reeds eerder in 2017 ingezet om te reageren op bendegeweld.

Bron:
Army deployment in South Africa for tackling gangs
Chicago Morning Star

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8483 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Zuid-Afrika zet het leger in om de bendes te bestrijden

  1. skeeter // juli 17, 2019 om 16:15 //

    En gij geleuft dat? De ene bende controleerd de andere, dit is Zuid Afrika na de apartheid dagen. 1 grote tering bende.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s