Nieuw

Transgender “Man” die een kind baarde, wil dat het wettelijk geregistreerd wordt als een kind zonder moeder….

Transgendervader maakte onthullende documentaire en claimde anonimiteit via een rechtbank.

Een transgender die vecht om zijn kind de eerste in het Verenigd Koninkrijk te laten zijn die legaal géén moeder heeft, maakte een documentaire waarin het gezicht van zijn kind werd getoond, terwijl hij beweerde dat zijn familie de anonimiteit van het hof nodig had om hen te beschermen tegen schade.

Freddy McConnell, die als een vrouw werd geboren, lanceerde eerder dit jaar een High Court-veldslag tegen de regering nadat het hoofdkantoor van de Algemene griffie weigerde om hem te registreren als de “vader” op de geboorteakte van zijn kind.

McConnell en zijn kind waren eerder beschermd door een anonimiteit van de rechtbank, waardoor de publicatie van hun naam, locatie en het geslacht van het kind werd voorkomen, wat betekent dat ze alleen in ‘media-rapporten’ als ‘TT’ en ‘YY’ kunnen worden aangeduid.

Maar de president van de familiedivisie van het Hooggerechtshof, Sir Andrew McFarlane, heeft dinsdag de anonimiteitsorder opgeheven die de identiteit van de heer McConnell afschermde nadat een juridische zaak was aangespannen door een aantal mediagroepen, waaronder The Telegraph.

McConnell werd beschuldigd van “een ernstige inbreuk op zijn plicht tegenover het Hof” door niet het bestaan ​​bekend te maken van een documentaire genaamd Seahorse, waarmee hij drie jaar geleden begon te filmen.

Gedurende de documentaire – die in april in première ging op het trendy New Yorkse filmfestival Tribeca – deelt McConnell openlijk persoonlijke gegevens, waaronder zijn pogingen om zwanger te worden, te baren en beeldmateriaal te maken van het gezicht van zijn kind.

Om de korte film, die later dit jaar op de BBC wordt uitgezonden, te promoten, deelde de heer McConnell de trailer in sociale media, waar hij het geslacht van zijn kind openbaarde.

In april, twee maanden na de eerste hoorzitting, gaf hij een interview aan The Guardian – waar hij werkt als een digitale journalist – onthullend zijn eigen volledige naam, waar ze wonen en specifieke medische details van zijn transitieproces.

Tijdens een hoorzitting begin mei zei de president dat het “opvallend” was dat McConnell ervoor koos informatie van de documentaire uit te sluiten van de eerste rechtszaak en zijn advocaten te vertellen: “Dat is het proces volledig verkeerd begrijpen.”

De president concludeerde dat de heer McConnell niet had gehandeld om de rechtbank opzettelijk te misleiden.

Het dispuut van de heer McConnell tegen de regering werd voor het eerst gemeld door The Telegraph in februari van dit jaar, toen zijn advocaten beweerden dat het een schending was van de mensenrechten van hun transgendercliënt om hem te dwingen erkend te worden als de moeder van het kind.

De rechtbank hoorde hoe de heer McConnell enkele jaren geleden zijn gendertransitie voltooide en tien dagen nadat hij wettelijk man was geworden toegang had tot een spermadonor. Als gevolg hiervan werd hij zwanger en baarde hij later YY.

Het bewijsmateriaal bracht Sir Andrew ertoe zich zorgen te maken over het vermogen van transgender mannen om toegang te krijgen tot de vruchtbaarheidsbehandeling in het VK, waarna hij de regering opriep de huidige wetgeving te herzien.

Toen McConnell de geboorte ging registreren, verwierp de GRO – die verantwoordelijk was voor het registreren van geboorten, sterfgevallen en huwelijken sinds 1836 – zijn verzoek om de ‘vader’ van het kind te zijn, op grond van het feit dat hij de YY droeg en baarde.

Advocaten namens de regering voerden aan dat dit “gerechtvaardigd” is door de behoefte aan een samenhangend schema voor de registratie van geboorten en het “recht van een kind om de identiteit te kennen van de persoon die hem heeft gedragen en gebaard heeft” .

Bron:
Transgender father made revealing documentary while claiming anonymity through High Court
The Telegraph

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1409 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

8 Comments on Transgender “Man” die een kind baarde, wil dat het wettelijk geregistreerd wordt als een kind zonder moeder….

 1. Registreren onder leipkezen

  Liked by 2 people

 2. Dus als ze moeten invullen ‘geslacht’ , hebben ze 3 mogelijkheden:
  M: mannelijk
  V: vrouwelijk
  K: kweetniet

  Er zijn alleen mannen en vrouwen.
  Het aantal mutanten op deze twee varianten neemt alleen maar toe.
  Volslagen doorgeslagen idioten.

  Liked by 2 people

 3. als het een kutje heeft is het een vrouw en als het een lul heeft is het een man .

  Like

 4. Bob Fleumer // juli 17, 2019 om 13:02 //

  Je hoort niets over het kind dat hij heeft gebaard, wat voor toekomst zal dat kind hebben?

  Liked by 1 persoon

 5. vonpuffelen // juli 17, 2019 om 13:31 //

  Geen maar dat is niet belangrijk.
  Doet me hier aan denken.

  Like

 6. @trebor2110 // juli 17, 2019 om 12:46 //

  Exact. Kijk 50cm onder je kin, dan weet je het.

  Dwazen. Snowflakes.

  Like

 7. Trap onder de/ haar /zijn kloten, en hard, heel hard,flikker op met die waanzin.

  Like

 8. Eigen volk eerst // juli 17, 2019 om 19:11 //

  Elk kind heeft een vader én moeder. Arm kind. De kinderbescherming moet hier ingrijpen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s