Nieuw

Mensensmokkelaar bevestigt vermeende contacten met Sea Watch: “Ja, we staan in contact met Sea-Watch”

Een videoclip die op de Italiaanse televisie is uitgezonden, documenteert ongelofelijke taferelen die de samenwerking tussen mensensmokkelaars en mediterrane-NGO’s zouden kunnen bewijzen.

Zoals gemeld door Junge Freiheit naar aanleiding van een opname van de Italiaanse politieke talkshow Quarta Repubblica zijn er nieuwe aanwijzingen die de vertelling over de zogenaamde “zeeredding” op de Middellandse Zee op zijn grondvesten doen laten schudden. Reeds een week geleden heeft minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) in hetzelfde statuur aangegeven dat er sterke aanwijzingen zijn voor afspraken tussen smokkelaars en Europese asiel-NGO’s.

Het getoonde fragment toont een heleboel ongelooflijke beelden. Een vijf minuten durende film begint met een feestelijk gejuich van migranten wanneer ze gered worden en binnenkort in Europa zullen zijn. Reeds dit onderscheidt zich aanzienlijk van de sombere voorstellingen die de Duitse mainstream media formaten, zoals Panorama, al enige tijd op toneel brengen.

Migrant legt smokkelmechanisme uit
Maar dat is nog niet alles: in een interview vertelt een migrant over het mechanisme. Libische criminele bendes kopen de lokale politie om zodat ze de mensenhandelaars niet storen. En dan vertelt hij de ondervragende journalist zelfs de naam van zijn contactpersoon.

Smokkelaars moeten in geval van nood NGO’s bellen
Deze Libiër (21) – het zou zich om een zekere Lukman Z. moeten handelen, (21), mensenhandelaar – organiseert op Facebook in geheime groepen overtochten. Het volgende stukje informatie is bijzonder explosief: “Ja, ja, we hebben contact met Sea-Watch, maar op dit moment is er een schip onderweg van Open Arms”.

De mensensmokkelaar wist ook waar de schepen van de NGO’s zouden wachten. In een noodgeval zou hij het melden aan groepen zoals Sea-Watch. Voor dit doel had hij “ongeveer vier of vijf nummers”. Onder hen bevond zich de NGO “Sea-Watch”, namens wie de controversiële kapitein Carola Rackete werkte.

Mensensmokkelaar: “Ik sta in contact met hen”
Op dat moment werd het Italiaanse filmteam een en al oor en bellen middels een lokvogel de mensensmokkelaar. Hij doet zich voor als een Marokkaanse migrant die naar Italië wil oversteken. Het gesprek gaat verder op de gecodeerde chatdienst Viber. “De overtocht kost 1.600 euro”, meldt de mensensmokkelaar. In antwoord op het bezwaar van de valse migrant dat hij zich grote zorgen maakte over de oversteek, zegt Lukman : “Ik ben een serieuze en professionele man. (….) We hebben contact met Sea-Watch, maar op dit moment is er een schip onderweg van Open Arms”. De lokvogel vraagt: “Dus je hebt contact met hen, en als er iets gebeurt, bel je ze dan om ons te redden?” – “Ja, ja, ik sta in contact met hen”.

Wat volgt is “bewijs” van het professionele werk van de mensensmokkelaar: foto’s van gelukkige asielzoekers die in Italië zijn aangekomen, foto’s van NGO’s die in de buurt wachten en een screenshot van een gesprek met Open Arms. Hij laat ook het nummer van de Spaanse NGO achter. Kort telefoontje naar de medeplichtigen aldaar: Open Arms beweert niemand te kennen die Lukman heet.

De samenwerking tussen smokkelaars en NGO’s kan (nog) niet volledig worden bewezen, ook al heeft het EU-agentschap voor grensbescherming Frontex er onlangs verwijzingen naar gepubliceerd. Maar na dit exclusieve verslag kan er geen twijfel over bestaan dat de smokkelindustrie sterk afhankelijk is van het werk van de NGO’s en gebruik maakt van hun GPS-gedocumenteerde locatie. Het feit dat Sea-Watch een bijzondere populariteit geniet, is wellicht een verslag op zich waard. Geheel zonder heldenverhalen.

Bron:
Schlepper: „Ja, wir sind in Kontakt mit Sea-Watch“
Junge Freiheit
Mutmaßlicher Schlepper bestätigt angebliche Kontakte zu „Sea‐Watch”
Die Tagesstimme

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8483 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Mensensmokkelaar bevestigt vermeende contacten met Sea Watch: “Ja, we staan in contact met Sea-Watch”

 1. Torpederen en naar de kelder schieten. Ik zou er zelf niet over twijfelen. Het zou me niet kunnen verrotten of het schip vol zit met mensen. Soms moet je meedogenloos zijn en duidelijke maatregelen nemen zodat herhaling uitblijft. Dit is oorlog en in een oorlog vallen slachtoffers.

  Like

 2. Dagroosje // juli 18, 2019 om 10:13 //

  Je ziet het vanuit alles dat vanaf begin af aan een voorbedacht plan is geweest.
  Tegen die tijddat het volk wakker werd hebben ze al millionen Europa binnengesmokkeld, hetzij via vasteland of via de zee. Als de migranten de belofte niet zouden krijgen dat ze worden opgepikt, zouden ze zich 10x bedenken om in zo een rubberbootje te stappen.

  Sea Watch pleit om de half millioen migranten vanuit Libië de oversteek naar Europa te garanderen, maar niemand praat er over dat binnen een mum van tijd zal de volgende half millioen zich aandienen en popelen van ongeduld om eveneens naar Europa te komen, want via het vasteland gaat de mensensmokkel richting Libië onverminderd door en het aanvoer van de migranten is eindeloos.

  Like

 3. Gelijk torpederen deze NGO naar de bodem van de zee met deze mensen smokkelaars inclusief personeel aan boord.

  Like

 4. Het is een taxibedrijf oprotten met die mensensmokkelaars en die sea watch gelijk aan de ketting of lek schieten

  Like

 5. Dat schip gelijk kelderen met die kapitein carola er bij. Schandalig dat met een nederlandse vlag ook nog. Waarom geen duitse vlag. Kapot schieten en geen meelij mee hebben. Worden ook nog eens gesponsord door Soros.

  Like

 6. Een reddings schip van die format gebruikt per week voor 10 000 a 20.000 euro aan diesel en dan de be manning 5000euro en proviand voor 50 mensen wie beta alt dat allemaal?

  Like

 7. Greengo // juli 18, 2019 om 20:21 //

  Black Vests: Migrants stage MASSIVE protests for right to remain. Police Crackdown on Bastille Day.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s