Nieuw

Israël is bijna net zo ‘religieus intolerant’ als Iran, zegt het laatste PEW-report

Als het gaat om beperkingen van religieuze vrijheid, is Israël in het gezelschap van landen als Saoedi-Arabië, Syrië en Iran, zegt een nieuw rapport.

Het rapport, maandag gepubliceerd door het Pew Research Center, volgt de opkomst van religieuze beperkingen wereldwijd. Israël was volgens Pew één van de 20 meest religieus beperkende landen ter wereld. Het heeft ook het op vier na hoogste niveau van ‘sociale vijandelijkheden met betrekking tot religieuze normen’ en het op zes na hoogste niveau van ‘interreligieuze spanning en geweld’ – een slechtere score dan Syrië.

Het rapport noemde incidenten in Israël zoals intimidatie van mensen die auto’s rijden in de buurt van haredi orthodoxe buurten op Shabbat, of overheidsfunctionarissen die “zich op de een of andere manier onderwerpen aan religieuze autoriteiten of doctrines over juridische kwesties”.

Israël definieert zichzelf als een Joodse staat. Het haredi-orthodoxe Opperrabbinaat controleert alle erkende huwelijken, echtscheidingen, begrafenissen en Joodse bekeringen in het land, wat betekent dat niet-orthodoxe bruiloften, echtscheidingen, begrafenissen en bekeringen niet door de staat worden erkend. De staat erkent ook geen huwelijken in het land. De meeste steden hebben geen openbaar vervoer op Sjabbat.

Bron:
ISRAEL HAS ALMOST AS MANY RELIGIOUS RESTRICTIONS AS IRAN, REPORT SAYS
The Jerusalem Post

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1420 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Israël is bijna net zo ‘religieus intolerant’ als Iran, zegt het laatste PEW-report

  1. Vertel me wat. Ik ken ze. Het is blind uitschot. Dat is in 2000 jaar niet veranderd.

    Like

  2. vonpuffelen // juli 17, 2019 om 17:59 //

    “Als het gaat om beperkingen van religieuze vrijheid, is Israël in het gezelschap van landen als Saoedi-Arabië, Syrië en Iran, zegt een nieuw rapport.”

    Volgens mij hoort Syrië niet in het rijtje thuis.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s