Nieuw

De Joden die de Amerikaanse grens willen openen voor de invasie zijn nog maar net begonnen …

Als je de toegang tot een ICE-detentiecentrum (uitzetcentrum voor illegale immigranten) fysiek gaat blokkeren, zegt het handboek dat je je er niet aardig moet gedragen.

Zing in het Jiddisch. Zing Hebreeuwse gebeden.

“Defiant, boos, dringend, Joods,” zegt de #NeverAgainIsNow Action Toolkit, een zes pagina’s tellende Google Doc bedoeld voor Joden die van plan zijn om te protesteren tegen de detentiecentra van de Immigration and Customs Enforcement. “Het doel is om het voor ICE en/of het establishment feitelijk onmogelijk te maken om zaken te doen zoals gewoonlijk. Zoek het knelpunt en sluit het af – “we are not f**king around here.”

Dit is het digitale handboek voor de protestbeweging ‘Never Again Action’ die twee weken geleden is ontstaan en snel groeit. De eerste actie van de beweging was om te protesteren in een ICE detentiecentrum in New Jersey, waar 36 mensen werden gearresteerd. Twee dagen later werden 18 mensen gearresteerd in soortgelijke acties in Boston en Washington, D.C., elk met een soortgelijke actie.

In Boston en New Jersey werden de demonstranten gearresteerd bij de ingang van de detentiecentra. In Washington werden ze gearresteerd in de rotonde van het Cannon House Office Building.

Ten minste zes acties in totaal hebben plaatsgevonden bij ICE-faciliteiten in het hele land, mede gesponsord door andere groepen, volgens Sophie Ellman-Golan, een organisator van de demonstratie in New Jersey. ‘Never Again Action’ plant dinsdag een nieuwe demonstratie in D.C. om deze ronde van protesten te voltooien, hoewel leiders van de beweging zeggen dat dit slechts de eerste fase van een bredere campagne is.

“Wat er aan de grens gebeurt is een gruwel, maar ik weet ook dat er in mijn eigen stad, in mijn eigen gemeenschap, kinderen zijn die de afgelopen drie weken zonder hun ouders naar bed zijn gegaan”, aldus Amy Fischer, 33, een van de Washingtonse demonstranten die gearresteerd is. “Ik probeerde een luide verklaring af te leggen dat wat er gebeurde onaanvaardbaar was en totdat deze kampen worden gesloten, zullen we doorgaan met het organiseren ervan.”

De demonstraties, die live worden uitgezonden op sociale media, maken gebruik van Hebreeuwse liederen en joodse gezangen. In Chicago zongen de demonstranten een Hebreeuws lied dat zich vertaalt in “Een eeuwige vlam zal op het altaar worden ontstoken”. In Washington, zei Fischer, zongen de gearresteerde demonstranten “Oseh shalom” of “God die de vrede sluit” terwijl ze werden weggevoerd.

De demonstranten hebben als doel om de aandacht te vestigen op de detentie van migrantenfamilies en kinderen, de detentiecentra te sluiten, gescheiden gezinnen te herenigen en bescherming te garanderen voor immigranten zonder papieren in het land. Activisten erkenden dat marsen alleen niet de resultaten kunnen opleveren die ze zoeken. Maar ze hopen dat ze de ambtenaren kunnen motiveren om hun beleid te wijzigen.

Never Again Action’s materialen zeggen dat zowel Democraten als Republikeinen verantwoordelijkheid dragen voor de omstandigheden in de faciliteiten.

“Veel belangrijke burgerrechtenbewegingen in de VS zijn geleid door burgerlijke ongehoorzaamheid”, zei Julia Davidovitz, 26, een van de organisatoren van het protest in New Jersey. “Ik denk dat het een heel belangrijk element is om de regering te katalyseren om iets te veranderen en een vuur onder hun kont aan te steken.”

Wanneer de groep de woorden “Nooit meer” gebruikt en de detentiecentra beschrijft als “concentratiekampen”, is het opzettelijk een verwijzing naar de Holocaust. De demonstranten geloven dat wat er bij de ICE-faciliteiten gebeurt een gruweldaad is, en dat de geschiedenis van de Jodenvervolging, vooral door de nazi’s, hen dwingt om namens andere vervolgde groepen op te treden.

Op die manier neemt de groep expliciet een positie in in het debat dat heeft gewoed sinds Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, D-N.Y., bijna een maand geleden de detentiecentra concentratiekampen noemde. Organisatoren betwisten de beweringen van de critici van Ocasio-Cortez, die zeggen dat de vergelijking met naziconcentratiekampen zowel de situatie in ICE-faciliteiten overdrijft als de holocaust trivialiseert.

“Ik denk dat we de sterkst mogelijke taal moeten gebruiken om te beschrijven wat er gebeurt omdat we getuige zijn van een gruweldaad,” zei Ellman-Golan, 27. Zij zei dat zij die meer energie hebben besteed aan het veroordelen van de gebruikte taal dan de daadwerkelijke omstandigheden in de kampen ,,diep selectieve verontwaardiging” uitoefenden.

Terwijl verschillende Joodse organisaties jegens Ocasio-Cortez het gebruik van holocaustterminologie veroordeelden, is er weinig openbare Joodse kritiek op de demonstranten en demonstraties van Never Again Action geweest. In het verleden hebben Joden in een breed politiek en religieus spectrum de rechten van immigranten en vluchtelingen ondersteund.

Mark Hetfield, CEO van HIAS, de Joodse hulporganisatie voor vluchtelingen, zei dat hij denkt dat de analogie met de Holocaust ongepast is, maar dat de protesten waardig zijn.

“Ik vind hun acties geweldig,” zei hij. “Ik sta volledig achter de protesten zelf. Dit is iets waar we tegen moeten protesteren. Dit zijn in feite wreedheden die de Verenigde Staten begaan langs de zuidelijke grens. Ik juich ook hun tactiek van burgerlijke ongehoorzaamheid toe. ”

Andere joodse organisaties werken ook voor de migranten, vooral omdat de Trump-regering een razzia van immigranten zonder papieren voor zondag plant. (Dat heeft Trump nu twee keer beloofd en ook zondag is er niks doorgegaan, Trump is een zwetser. P) T’ruah, de liberale rabbijnse mensenrechtengroep, beheert een netwerk van synagogen die een toevluchtsoord voor ongedocumenteerde gezinnen biedt of helpt met het verlenen van onderdak, heeft delegaties naar de grens gestuurd en heeft leden die hebben deelgenomen aan de Never Again Action protesten. HIAS heeft advocaten ingezet om hulp te bieden aan de zuidelijke grens en zal dat binnenkort ook doen in Noord-Mexico.

De Joodse Community Relations Council van Boston, een overkoepelende lokale beleidsgroep, heeft een borgtocht verstrekt aan 90 gedetineerde migranten. Het begeleidt immigranten zonder papieren om in te checken bij ICE en moedigt synagogen aan om een toevluchtsoord te bieden. Terwijl de JCRC burgerlijke ongehoorzaamheid niet goedkeurt, sprak directeur, Jeremy Burton, vriendelijk over de Boston-demonstratie dinsdag.

“Ik denk dat we allemaal de plicht hebben om onze afkeer te tonen van wat onze regering doet,” schreef Burton in een sms. Hij beroept zich op de brand in de synagoge van München in 1938 om te zeggen dat “wanneer goede mensen blijven zwijgen, degenen die aan de macht zijn en slechte dingen willen doen, dit beschouwen als een teken dat ze weg kunnen komen met nog erger mensenrechtenschendingen.” (want je eigen land verdedigen tegen indringers is een mensenrechtenschending. P)

{ingekort}

Ellman-Golan zei dat ze wil dat zoveel mogelijk Joden zich bij de beweging aansluiten.

“We vragen Joden om te komen opdagen,” zei ze. “We vragen mensen die het erover eens zijn dat er mensenrechtenschendingen worden gepleegd. Ik zou verdrietig zijn als mensen zich niet welkom zouden voelen”.

Bron:
The Jews getting arrested at ICE centers are just getting started
The Jewish Telegraph

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1410 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

5 Comments on De Joden die de Amerikaanse grens willen openen voor de invasie zijn nog maar net begonnen …

 1. De waanzin heerst, het wordt steeds gekker

  Like

 2. Als je de FED liquideert, liquideer je tevens de invloed van joodse NGO’s etc. Als toefje op de taart, liquideer je eveneens Israel, dat jaarlijks met ruim 3 miljard Amerikaanse taxdollars in leven wordt gehouden. En om het helemaal af te maken: je bent gelijk van je schulden af mits je als overheid ertoe overgaat weer greenbacks te printen. Maar je zet wel een prijs op je hoofd van de Mossad.

  Like

 3. Greengo // juli 17, 2019 om 17:25 //

  16/07/2019
  Mark Morgan: US is less safe because the border crisis

  Mexican military crossing border confronted by CBP: Brandon Judd

  Like

 4. RAL9010 // juli 18, 2019 om 00:34 //

  Ondertussen in Israël.

  ”Israelis build the world’s biggest detention center”

  https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/israelis-build-the-worlds-biggest-detention-centre-7547401.html

  Like

 5. In Engeland en de rest van Europa is het gelukt, dus waarom niet in Amerika denken ze.

  52 jaar geleden toen praktisch iedereen in Engeland nog blank, slank en vooral gelukkig leek:

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s