Nieuw

Besluit moslimschool ‘automatisch in werking’ ondanks tegenwerking gemeente Westland

Het besluit van minister Arie Slob (Basisonderwijs) om groen licht te geven voor de komst van een islamitische basisschool naar Westland is woensdag “automatisch in werking getreden”, aldus een woordvoerder van het ministerie.

De bewindsman moest ingrijpen omdat de gemeenteraad weigerde akkoord te gaan, terwijl de Raad van State had besloten dat de school er gewoon moest komen. De gemeenteraad had dinsdag de laatste mogelijkheid om een ingrijpen door de minister te vermijden. De raad bleef bij zijn standpunt. Een meerderheid van de raadsleden nam een motie aan om in beroep te gaan tegen het besluit van Slob. De gemeente stapt hiervoor naar de Raad van State, de hoogste bestuursrechter. Het is echter onduidelijk of de gemeenteraad in dit geval beroep kan aantekenen.

Aanvankelijk zag Slob ook niets in de komst van de islamitische basischool van scholenvereniging Yunus Emre naar Naaldwijk, maar de uitspraak van de Raad van State in april dwong hem tot ingrijpen. Door een zogeheten besluit tot indeplaatsstelling krijgt de school alsnog geld en kan deze in het schooljaar 2020-2021 van start gaan. Of de school dan al opengaat is maar nog de vraag. De gemeente kan bijvoorbeeld lastig gaan doen over de huisvesting.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1421 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

6 Comments on Besluit moslimschool ‘automatisch in werking’ ondanks tegenwerking gemeente Westland

 1. Pistolen-Paultje // juli 17, 2019 om 16:26 //

  Slob zou eens meeer energie moeten steken in eigen cultuur, eigen volk en vaderland.

  Trouwens religie is de oorzaak van vele oorlogen, dus schaf het af of verbied het als het extremistisch is. Als je extremistisch wilt geloven, doe het lekker thuis….

  Like

 2. Slob moet beter weten als Christen, dat het islamitische gedachtengoed anti-Christenen, anti-alles en iedereen die NIET – Moslim is!! Het zoveelste “paard van Troye”. Op islamitische scholen wordt een anti-integratie-beleid gevoerd,de hr. Slob doet er beter aan, om speciale moslim-scholen tegen te gaan. Wij niet-moslims krijgen géén 2 stenen op elkaar, als wij een Christelijke school of kerk zouden willen bouwen in moslim/Arabische landen…

  Like

 3. Eerst TEGEN, en dan nu een “knieval” maken voor de Raad van State, die geen “last” heeft van enige kennis van waar de Islam voor staat:onderdrukking, haat tegen niet-moslims,angst zaaien, dood en verderf.De Islam wil overal waar de moslim-bevolking toeneemt,en dat doet het, grote gezinnen, de sharia invoeren. Dus oog om oog, tand voor tand, én de door ons land zo verfoeide doodstraf. De Islam is voor meisjes/vrouwen zeer ‘vrouw-onvriendelijk’, vrouwen zijn slechts sex-slavinnen, voor het grootbrengen van (veel) kinderen, en mannen ‘mogen’ hun vrouwen slaan(mishandelen) zoals het de man behaagd. Enkel en alleen om de vrouwen ‘onderdanig’ te krijgen/houden! Noem mij ‘rascist’, ik heb moslim-kennissen,, waar ik van houd, alleen hun’religie’is wat tussen ons instaat. Wederzijds respect is er, maar méér zal het waarschijnlijk niet worden, en dat is zo jammer…

  Like

 4. sandra // juli 17, 2019 om 20:32 //

  De islam is een goddienst dat de wereld wil veroveren en overal wil spreiden. Hier zijn ze zeer diep geworteld hier geboren en worden flink en flink getroeteld door enge mensen als slob. Ik hou het liever kort anders komt er ellende van.

  Like

 5. Antiislam // juli 18, 2019 om 00:47 //

  Schandelijk dit is ondemocratisch onbestaanbaar

  Like

 6. WegMetSlob // juli 18, 2019 om 16:42 //

  Dit is dus waarom ik geen grrristenunie stem. Sterker nog: Dit is ook waarom ik geen SGP stem. Want ook al staan grrristenunie en SGP soms lijnrecht tegenover elkaar, door lijstverbinding komt de stem van een SGPer vaak toch bij de grrristenunie uit.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s