Nieuw

Salvini wil NGO sleepboten confisqueren en geldboete tot een miljoen euro verhogen: Italiaanse kiezers honoreren de harde koers van Lega

Matteo Salvini. | Collage: Ministero dell'interno, CC BY 3.0

De rechtse regeringspartij Lega in Italië heeft nu in het parlement een amendement ingediend op het veiligheidspakket, dat tot doel heeft de sancties tegen de zogenaamde “hulporganisaties” die ondanks een verbod de Italiaanse havens aandoen, drastisch te verhogen. De boete wordt verhoogd van 50.000 naar een miljoen euro.

De motie moet nog worden aangenomen door het parlement, waarin de coalitie van de Lega en de Vijfsterrenbewegingen een grote meerderheid heeft. Minister van Binnenlandse Zaken Salvini hoopt dat hogere straffen een einde zullen maken aan de NGO-schepen die ondanks het verbod van Italië recentelijk twee keer asielzoekers naar Lampedusa hebben gebracht. Bovendien zou het gemakkelijker moeten zijn om de schepen in beslag te nemen, aldus Salvini.

Ondertussen geven de recente gebeurtenissen met het geschil tussen de Italiaanse regering en de NGO’s een politieke impuls aan de rechtse Lega. De regeringspartij rond minister van Binnenlandse Zaken Salvini bereikte volgens een recent onderzoek van de Milanese zakenkrant “Sole 24 Ore” een hoogtepunt van 37,5 procent.

Volgens een onderzoek van het adviesonderzoeksinstituut SWG bereikte de Lega vorige week – op het hoogtepunt van het geschil met de Duitse “Sea-Watch 3” kapitein Carola Rackete – een recordhoogte van 38 procent. Dit is vier procent meer dan bij de EU-parlementsverkiezingen van 26 mei, waaruit de Lega als sterkste Italiaanse partij naar voren kwam.

– De Lega is veruit de sterkste partij van Italië met 15 procentpunten voor de Democratische Partij (PD), zegt SWG-adviesdeskundige Enzo Risso.

De coalitiepartner van de Lega, de Vijfsterrenbeweging, moet tevreden zijn met 17,4 procent en de derde plaats volgens het onderzoek. De Vijfsterrenbeweging kwam bij de Italiaanse parlementsverkiezingen in maart 2018 met 32 procent als de sterkste partij naar voren, maar heeft dit jaar veel populariteit verloren ten gunste van de Lega.

Bron:
Lega will NGO-Schlepperschiffe beschlagnahmen: Italienische Wähler honorieren harten Lega-Kurs
Zuerst

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8483 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Salvini wil NGO sleepboten confisqueren en geldboete tot een miljoen euro verhogen: Italiaanse kiezers honoreren de harde koers van Lega

 1. Dagroosje // juli 16, 2019 om 13:31 //

  Dan zal hij toch ook rechters moeten otslaan die deze beslissingen vervangen met een Moorkop om tenslotte deze misdadigers vrijwel direct gewoon weer los te laten. Het ontbreekt alleen nog maar dat de rechters zelf met Medailles gaan zwaaien.
  Tot zo lang de neuzen niet naar één richting staan, blijft het dweilen met de kraan open. Maar evengoed, Salvini vind ik besluitvaardige en een dappere man. Een beetje frisse lucht tussen al die linksliberale bende idioten.

  Like

 2. Eindelijk een echte italiaan die voor italy zijn eigenvolk opkomt.En niet zo’n eurofiel als rutte ende rest van die hielelikkers in ons nederland!ja ons moslim landje.Kom ter onderhand van aant kotsen.

  Like

 3. Als ze bruikbaar zijn als patrouille schip voor Libische kustwacht dan geven aan Libie; anders afzinken in middelandse zee.

  Ik zei at-ook boetes–al 6 jaar geleden.

  Like

 4. Sateliet bewaking: NGO schip: marine naartoe; dwingen naar Libie te gaan en te lossen; schip afhandelen; bemanning mee naar Italie; eigenaar EN bemanning zwaar beboeten; in gijzelijng houden tot er betaald is

  Als dat 2 maal gebeurd is is het definitief over.

  Like

 5. tim pietersen // juli 17, 2019 om 14:41 //

  onderzeers + torpedos = geen ngo mensensmokkelboten

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s