Nieuw

Professor: “Minder gebruikelijk dan voorheen dat Joden feestbrood matse bakken met menselijk bloed”

Een Egyptische professor zei dit weekend op televisie dat sommige Joden nog steeds matse brood met menselijk bloed bakken voor het Pesach feest.

Voor het Joodse “Pasen”, Pesach, bakken de Joden graag het feestbrood matse, een dun ongezuurd brood, zonder daar zuurdesem aan toe te voegen.

In het Egyptische televisieprogramma Blue Line op 13 juli werd Fouad M. Abdel Waheb, hoogleraar Hebreeuws aan de King Saudi University, geïnterviewd.

Tijdens het interview legde hij uit dat de Joden traditioneel het speciale feestbrood bakken met meel en menselijk bloed, schrijft de Jerusalem Post.

Bij God, ik weet niet hoe zij aan het bloed komen. Ik denk dat het gebeurt door Joodse slachtoffers of een soort bloeddonatie om het te kunnen bakken, zei de professor.

Hij voegde eraan toe dat het eten van menselijk bloed ongezond is.

De Jeruzalem Post verwerpt de beweringen. Maar de Jood Ariel Toaff, hoogleraar Joodse renaissance en middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit van Bar-Ilan in Tel Aviv, publiceerde in 2007 het boek “Blood Passover”, dat onder andere de historische context van het bloedbrood laat zien. Het boek gaat over Joodse rituele moorden in Europa tijdens de Renaissance en de Middeleeuwen.

Het materiaal voor het boek is gemaakt door Toaff’s studies van originele documenten in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Latijn, Hebreeuws en Jiddisch.

Toen het boek werd gepubliceerd, leidde het tot een storm van protesten, onder andere van de Joodse lobby en vervolgingsorganisatie ADL. De uitgave werd ingetrokken en is nu alleen nog maar via het internet verkrijgbaar.

Bron:
Haredi Jews eat matzah with ‘human blood,’ Egyptian Hebrew scholar claims
The Jerusalem Post
Passovers of Blood
Wikipedia

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8483 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on Professor: “Minder gebruikelijk dan voorheen dat Joden feestbrood matse bakken met menselijk bloed”

 1. Frans Gerards // juli 16, 2019 om 19:26 //

  Wat een totale onzin wordt hier weer op antisemitische wijze gecreëerd. Dat bloedsprookje werd door de Romeinen verzonnen toen ze het Christendom als staatsgodsdienst hadden beslist. Ze hadden één groot probleem om het Christendom aan de massa te verkopen en dat was het eerste Testament. Daar werden de Joden genoemd als het uitverkoren volk en dat kon natuurlijk niet. En toen werden onzinnige leugens in het leven geroepen, dat Joden kinderen kidnapten en hun bloed in de Matzes verwerkten. Zo is de Jodenhaat ontstaan. Zonder al de pogroms en inquisitie e.d. waren er nu wereldwijd 250 miljoen Joden geweest tegen nu ca 15 miljoen,

  Liked by 1 persoon

 2. @Frans Gerards // juli 16, 2019 om 19:26

  “Wat een totale onzin wordt hier weer op antisemitische wijze gecreëerd.”

  Hier?
  De bronnen zijn de Jersulem Post en een Joodse hoogleraar, beide in Israël.
  Joden dus. Maar misschien antisemitische Joden?

  Like

 3. Antisemitische Joden heb je ook ja, net als racistische:

  Like

 4. Het aloude sprookje is nog “spring-levend!” Wat een anti-Semitische nonsens!

  Liked by 1 persoon

 5. @Rinske de Vries // juli 16, 2019 om 20:40

  Inderdaad. Schandalig!
  Doet me denken aan de aloude sprookjes over lampenkappen, gekrompen hoofden en Jodenzeep die in bepaalde kringen ook nog steeds “spring-levend!” zijn.

  Liked by 1 persoon

 6. Greengo // juli 16, 2019 om 23:11 //

  Muhammad Meets the Black Hebrew Israelites (Muhammad’s Boom-Boom Room)

  Like

 7. florent // juli 17, 2019 om 11:31 //

  EN HIER ZIJN WE WEER MET HET EEUWENOUD HATELIJK ANTISEMIETISCH BLOEDSPROOKJE !!
  het is duidelijk dat de islam eeuwen achter(lijk) is. !!

  Liked by 1 persoon

 8. trebor2110 // juli 17, 2019 om 12:57 //

  Florent de islam bestaat pas 1400 jaar dus kan het geen eeuwen zijn .

  Like

 9. Gelukkig hebben ze nooit iets met (kinder)bloed.

  Like

 10. florent // juli 20, 2019 om 10:33 //

  trebor2110 // u zei op juli 17, 2019 om 12:57 // “de islam bestaat pas 1400 jaar dus kan het geen eeuwen zijn “. gelukkig is een eeuw 100 jaar, en dus 6 x 100 is nog steeds 6 Eeuwen beste vriend

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s