Nieuw

Alan Dershowitz hielp Jeffrey Epstein zijn controversiële pleidooi deal veilig te stellen, hij heeft geen spijt

Alan Dershowitz vertegenwoordigde de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein toen hij meer dan tien jaar geleden werd veroordeeld tot wat over het algemeen als een zeer lichte straf werd beschouwd.

Epstein had tientallen minderjarige meisjes misbruikt, maar kreeg slechts 13 maanden in een privé-vleugel van een gevangenis in de provincie. Hij mocht vertrekken voor het werk zes dagen per week, zolang hij terugkeerde naar de faciliteit ’s nachts. Hij en zijn medewerkers kregen immuniteit tegen federale vervolging.

Die overeenkomst is onder nauwkeurig onderzoek gekomen na de arrestatie van Epstein deze week en de aanklacht voor sekshandel.

In februari oordeelde een rechter dat de overeenkomst van 2008 illegaal was omdat de slachtoffers van de Joodse miljardair niet op de hoogte waren gesteld voordat de overeenkomst werd goedgekeurd. De zaak werd heropend nadat een verslaggever van Miami Herald zo’n 80 vermeende slachtoffers had geïdentificeerd die zeiden dat ze werden gerekruteerd in een seksring die werd geleid door Epstein en gemaakt om anderen aan te werven.

Maar Dershowitz zei dat hij het allemaal opnieuw zou doen. In feite, vertelde hij de Jewish Telegraph Agency dat hij zou proberen om Epstein nog minder tijd in de gevangenis te krijgen als hij de kans had.

“Ik heb geen twijfels en ik zal controversiële mensen blijven verdedigen”, zei de emeritus hoogleraar aan de Harvard Law School. “Dat is wat ik doe. Als ik in een zaak zit, is het mijn taak om het best mogelijke resultaat te bereiken.”

Was die schikking eerlijk tegenover de slachtoffers van Epstein?

Dershowitz zegt dat dat niet zijn verantwoordelijkheid is.

“Dat is het werk van de aanklagers en het werk van de rechter,” zei hij. “Het is mijn taak om het best mogelijke resultaat voor mijn cliënt te bereiken.”

Dershowitz, die een carrière heeft gemaakt van ongegeneerd verdedigen van impopulaire standpunten, was blij te kunnen zeggen dat hij een aantal ongepaste klanten heeft vertegenwoordigd: extreemrechtse Jewish Defense League-activisten (beschuldigd van moord), O.J. Simpson (beschuldigd van moord), de Britse socialiste Claus von Bulow (beschuldigd van poging tot moord) en recentelijk, Harvey Weinstein.

Dershowitz ziet het als een verplichting, in een rechtsstaat, om zelfs de meest weerzinwekkende criminelen te verdedigen. Het is niet alleen voor het geld, zegt hij, maar hij wijst ook op zijn pro bono werk voor het Aleph Institute, een joodse groep die gevangenen helpt.

“Het is zo moreel als een dokter die iemand op de spoedafdeling een dosis toegedient,” zei hij. “Het is in de hoogste traditie van het Joodse recht en het Amerikaanse constitutionele recht. Als je niet in zo’n systeem wilt leven, verhuis dan naar Iran.”

“Het meest morele wat je kunt doen is de meest impopulaire beklaagde vertegenwoordigen.”

Dershowitz’ relatie met Epstein ging echter verder dan de juridische vertegenwoordiging. Hij stuurde Epstein ontwerpen van zijn boeken voor publicatie en nam deel aan seminars die Epstein samen met andere Harvard persoonlijkheden organiseerde, zoals de voormalige president Larry Summers. Hij woonde ook sociale bijeenkomsten bij in Epstein’s Upper East Side townhouse.

Dershowitz zegt dat hij, afgezien van zijn rol als lid van het juridische team van Epstein, geen contact meer heeft gehad met Epstein sinds de pleidooi deal is afgerond.

“Mijn relatie met hem was academisch en hij was een zeer slimme kerel,” zei hij met betrekking tot de ontwerpen van de boeken. “Hij las ze en hij bekritiseerde ze, en hij maakte marginale aantekeningen en hij was er erg goed in.

Epsteins ‘tempel’ op pedo-eiland

Volgens een Epstein aanklager ging de vriendschap dieper.

Virginia Roberts Giuffre, die beweert dat Epstein haar als “seksslaaf” hield, zegt ook dat ze gedwongen werd om seks te hebben met Dershowitz in het New Yorkse herenhuis. Een ander vermeend Epstein slachtoffer, Sarah Ransome, zegt ook dat ze werd gedwongen om seks te hebben met Dershowitz.

Dershowitz ontkent heftig de beschuldigingen en zegt dat hij geschokt was om te horen van de misdaden van Epstein. Hij zegt dat hij e-mails heeft die bewijzen dat Giuffre liegt en dat hij haar of Ransome nooit heeft ontmoet. Giuffre klaagt Dershowitz aan voor laster.

“Ik heb nooit een van deze mensen ontmoet,” zei hij. “Natuurlijk ontken ik het categorisch. Het is gewoon een leugen.”

Dershowitz is een van de vooraanstaande Joodse mannen die in de loop der jaren verstrikt zijn geraakt in Epstein’s web, toen Epstein beter bekend stond als een investeerder dan als een zedendelinquent. Epstein financierde ooit een tijdschrift, bijvoorbeeld met de New Yorkse mediamagnaat Mort Zuckerman.

Veruit het meest betrokken is Leslie Wexner, de oprichter van Victoria’s Secret and The Limited, en een belangrijke filantroop voor Joodse zaken. Wexner was de enige bekende klant van Epstein’s geheimzinnige geld management bedrijf, en Epstein werd vaak omschreven als zijn protege.

Hoewel Wexner heeft gezegd dat de twee al meer dan tien jaar niet meer met elkaar in contact zijn geweest, waren ze ooit vrij close. Epstein was een bewindvoerder van de stichting van Wexner, ter vervanging van Wexner’s zieke moeder in het bestuur, en Wexner vertelde in 2003 aan Vanity Fair dat Epstein “zeer slim is met een combinatie van een uitstekend beoordelingsvermogen en ongewoon hoge normen. Ook is hij altijd een zeer trouwe vriend.”

De meest intieme en misschien wel onverklaarbare band tussen de twee mannen is echter een stukje gedeeld eigendom. Wexner kocht het herenhuis in New York City in 1989 voor 13 miljoen dollar, maar Epstein gebruikte het halverwege de jaren negentig als woning. Het herenhuis zou formeel van eigenaar veranderen, van Wexner naar Epstein, in 2011. Volgens The New York Times, heeft het overdrachtsdocument geen aankoopprijs, wat aangeeft dat Epstein het huis gratis kreeg van Wexner. Nadat Epstein volgens The New York Times uit de gevangenis was vrijgelaten, sierde hij het huis met een fotorealistische muurschildering van zichzelf in een gevangenis.

Toen federale agenten deze week dat huis binnenvielen, vonden ze een trove van honderden seksueel suggestieve foto’s van minderjarige meisjes – samen met cd’s met labels als “misc naakt 1.”

Het huis is hetzelfde huis waar Dershowitz wordt beschuldigd van seks met Giuffre en Ransome. Maar er is nog een andere link tussen Dershowitz en het huis, dat overigens een verwarmde stoep aan de voorkant heeft om de sneeuw te smelten. De ontwerper, de architect Horace Trumbauer, ontwierp ook Clarendon Court in Rhode Island – het huis van Claus von Bulow.

Bron:
Alan Dershowitz helped Jeffrey Epstein secure his controversial plea deal. He has no regrets.
The Jewish Telegraph Agency

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1421 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on Alan Dershowitz hielp Jeffrey Epstein zijn controversiële pleidooi deal veilig te stellen, hij heeft geen spijt

  1. Wilfred // juli 16, 2019 om 19:13 //

    Duidelijk

    Like

  2. Greengo // juli 16, 2019 om 23:30 //

    The WORST Part of the Epstein Case

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s