Nieuw

Mysterie rond Jeffrey Epstein’s fortuin en hoe hij het gemaakt heeft…

In een buurt van miljonairs en miljardairs, dicht bij de beroemde Museum Mile van New York, sieren twee initialen discreet de ingang van een van de meest weelderige herenhuizen van de stad: J.E.

De letters staan voor Jeffrey Epstein, de zelfbenoemde ‘verzamelaar’ van rijke en machtige mannen, die beschuldigd wordt van het seksueel misbruiken van meisjes in het luxueuze Manhattan huis.

Nu vertonen de zware houten deuren breekijzertekens – bewijsmateriaal van hoe de autoriteiten binnendrongen, nadat federale aanklagers nieuwe aanklachten openden tegen Epstein die tientallen jonge vrouwen naar het huis lokte voor seks. Aanklagers zeggen dat ze honderden, mogelijk duizenden suggestieve foto’s hebben ontdekt, waaronder die van wat leek op minderjarige meisjes.

De laatste wending in de lange, lugubere sage van Jeff Epstein komt meer dan een decennium na een geheim pleidooi waardoor hij soortgelijke beschuldigingen in Florida kon vermijden. Nu kronkelen bekende vragen opnieuw over zijn mogelijke banden met een Who’s Who van vooraanstaande politieke en zakelijke figuren.

Ondanks al zijn schande, zijn er nauwelijks details van hoe hij zijn geld verdiende. Hoewel hij vaak een miljardair wordt genoemd, is zijn vermogen moeilijk te achterhalen. Hij had een geldbeheerbedrijf dat zich richtte op de ultrarijken, voornamelijk voor de Victoria’s Secret mogul Les Wexner, maar de bezittingen van zijn bedrijf werden nooit openbaar gemaakt en slechts weinigen op Wall Street hebben met hem te maken gehad als geldschieter of geldbeheerder.

(Epstein zou alleen klanten aangenomen hebben met een vermogen van meer dan 1 miljard, maar behalve Les Wexner is er niet één bekend. Les Wexner is net als Jeffrey Epstein ook Joods. P)

Volgens zijn advocaten had hij meer dan tien jaar geleden een nettowaarde van meer dan negen cijfers. Tegenwoordig is er zo weinig bekend over de huidige zaken of klanten van Epstein dat alleen zijn eigendommen met enige zekerheid gewaardeerd kunnen worden. Het herenhuis van Manhattan wordt geschat op een waarde van ten minste 77 miljoen dollar, volgens een federaal document dat voorafgaand aan de borgtocht hoorzitting van Epstein is ingediend.

Virgin Islands

Hij heeft ook eigendommen in New Mexico, Parijs en de Amerikaanse Maagdeneilanden, waar hij een privé-eiland heeft, en een Palm Beach landgoed met een geschatte waarde van meer dan 12 miljoen dollar. Hij pendelt tussen hen met een privéjet en heeft volgens de federale autoriteiten minstens 15 auto’s, waaronder zeven Chevrolet Suburbans.

Epstein’s vroege carrière is beter gedocumenteerd. Geboren in 1953 en opgegroeid in Brooklyn, ging Epstein naar Cooper Union en NYU’s Courant Institute, maar verliet beide zonder een diploma. Hij landde tussen 1973 en 1975 op de exclusieve Dalton School in Manhattan, volgens een profiel in een tijdschrift in New York in 2002, waar een van zijn studenten onder andere de zoon van Bear Stearns Chairman Alan Greenberg was.

Hij trad in 1976 in dienst bij Bear Stearns als een kleine junior assistent van een floortrader. Hij steeg er snel en werd vier jaar later partner, met voormalig Chief Executive Officer Jimmy Cayne die zijn vaardigheden prees. Hij vertrok in 1981 om J. Epstein & Co. op te richten, maar een bankdirecteur zei dat hij dicht bij Cayne en Greenberg bleef.

Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw is het bedrijf gevestigd op de Amerikaanse Maagdeneilanden en heet het nu Financial Trust Co. Een persoon die de telefoon beantwoordde bij het in Saint Thomas gevestigde bedrijf hing op na een verzoek om commentaar.

De belangrijkste klant was Wexner, de oprichter van ondergoedproducent L Brands (Victoria Secrets, P). Epstein begon zijn geld te beheren in de jaren ’80 en een 2003 Vanity Fair profiel merkte op dat het paar een hechte relatie had, dicht genoeg voor Epstein om het herenhuis van Manhattan van Wexner te verwerven.

Het is onduidelijk hoeveel Epstein betaald heeft en wanneer hij daadwerkelijk eigenaar werd.

Wexner had het pand gekocht van de Birch Wathen School, een Manhattan prep school in 1989, volgens de stad records. Hij verkocht het in 1998 aan een entiteit op de Maagdeneilanden, NES LLC genaamd, volgens een persoon die bekend is met de zaak is Epstein aangesloten bij de NES, zo blijkt uit openbare verslagen.

Er zijn geen New Yorkse eigendomsgegevens die een overdracht documenteren tot 2011, toen het bedrijf dat Wexner gebruikte om het herenhuis te kopen het overbracht naar Epstein’s Virgin Islands-based Maple Inc. voor $0. Epstein tekende voor beide partijen de transactie.

“Mensen hebben gezegd dat het lijkt alsof we één brein tussen ons tweeën hebben: elk heeft een kant,” zei Epstein in het profiel van 2003.

Wexner, die een vermogen van 6,7 miljard dollar heeft op de Bloomberg-miljardairindex, weigerde commentaar te geven. Hij beweert de banden met Epstein meer dan een decennium geleden doorgesneden te hebben toen vermoedens over Epstein ronddwaalden, waarbij vermeende slachtoffers beweerden dat Epstein zijn werknemers gebruikte om lokale tienermeisjes naar zijn villa in Florida te brengen voor seks en ze betaalde om nieuwe slachtoffers te werven. De meisjes waren nog maar 13 jaar oud.

Geen van de andere klanten van Epstein is geïdentificeerd. Maar terwijl zijn geldbeheerbedrijf een zwarte doos blijft, kan hetzelfde niet over Epstein zelf worden gezegd.

Epstein betaalde slachtoffers honderden dollars in contanten na seksuele handelingen, aldus openbare aanklagers. Ze werden aanvankelijk gerekruteerd om Epstein-massages te geven, die in toenemende mate seksueel van aard werden. Ten minste drie van de medewerkers van Epstein waren betrokken bij het rekruteren en plannen van minderjarigen voor seksuele ontmoetingen met hem, evenals met andere niet-gespecificeerde ‘medewerkers’, aldus de VS. Een daarvan was gevestigd in New York, terwijl twee andere assistenten in zijn landhuis in Palm Beach verantwoordelijk waren voor het plannen van de ontmoetingen daar en het begeleiden van slachtoffers naar een kamer in het huis, volgens de aanklacht.

Bron:
Mystery Around Jeffrey Epstein’s Fortune and How He Made It
Bloomberg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.195 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1412 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on Mysterie rond Jeffrey Epstein’s fortuin en hoe hij het gemaakt heeft…

  1. Wilfred // juli 16, 2019 om 11:34 //

    BiBiBi strikes back…..

    Like

  2. Wilfred // juli 16, 2019 om 11:55 //

    Trump de sjaak?

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s