Nieuw

Mensensmokkelaar en piratenkapitein Carola Rackete wil een half miljoen ‘migranten’ vanuit Libië halen

De Duitse “Sea Watch” kapitein Carola Rackete heeft opgeroepen tot de opvang van alle vluchtelingen uit Libië.

“We horen van ongeveer een half miljoen mensen die we eruit moeten halen.” Ze verblijven in kampen of bij smokkelaars. Rackete riep ook op tot de opvang van klimaatvluchtelingen. Zij vertelde “Bild” dat dit ook de verantwoordelijkheid van Europa was.

Sea Watch Captain Carola Rackete heeft Europa opgeroepen om migranten uit Libië te verwelkomen die in handen zijn van mensenhandelaars of vluchtelingenkampen. “Degenen die in Libië zijn, moeten onmiddellijk vertrekken naar een veilig land”, zei Rackete tegen de krant Bild. “We horen dat ongeveer een half miljoen mensen in handen zijn van handelaars of in Libische vluchtelingenkampen die we er uit moeten halen. Zij hebben onmiddellijk hulp nodig bij een veilige doorgang naar Europa.”

Rackete staat al weken in de krantenkoppen omdat ze eind juni het reddings smokkelschip van de Duitse hulporganisatie smokkelorganisatie Sea-Watch met migranten aan boord illegaal naar Italië had gevaren. De 31-jarige vrouw uit Niedersachsen wordt in Italië onderzocht wegens hulp bij en aanzetten tot illegale immigratie.

Migranten in Libië zonder geldige papieren worden in detentiekampen met rampzalige omstandigheden geplaatst. Er is een gebrek aan toiletten, douches, eten en drinken en volgens rapporten van de VN en hulporganisaties wordt een deel van de mensen mishandeld.

Rackete zei dat Duitsland en andere Europese staten “een historische verantwoordelijkheid hadden voor de omstandigheden in Afrika vanuit de koloniale tijd”. “De huidige machtsverhoudingen zijn bepaald door Europa.”

Daarom is er een historische verantwoordelijkheid om vluchtelingen op te nemen “die vanwege de machtsverhoudingen of de klimaatsituatie niet meer in hun land kunnen leven”.

Voor de toekomst ziet Rackete een intensiever conflict ontstaan. “De ineenstorting van het klimaatsysteem veroorzaakt klimaatvluchtelingen, die we natuurlijk moeten opvangen.” In sommige Afrikaanse landen wordt de voedselvoorziening vernietigd door de geïndustrialiseerde landen in Europa. “We komen nu op een punt waar er sprake is van gedwongen migratie, dat wil zeggen migratie die wordt gedwongen door externe omstandigheden zoals het klimaat. En dan hebben we geen keuze meer en kunnen we niet zomaar zeggen dat we de mensen niet willen”.

Zij noemde het debat over het aantal vluchtelingen in Europa “deels absurd”. “Het aantal mensen dat we hebben toegelaten is nog steeds klein als je het vergelijkt met Libanon, Jordanië of andere Afrikaanse landen,” zei Rackete. We moeten dit beter uitleggen en de kwestie niet overlaten aan de rechtse populistische partijen.

Bron:
Rackete fordert Aufnahme aller Flüchtlinge aus Libyen
Die Welt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1421 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

9 Comments on Mensensmokkelaar en piratenkapitein Carola Rackete wil een half miljoen ‘migranten’ vanuit Libië halen

 1. Greengo // juli 15, 2019 om 19:38 //

  Optiefen Carola Rackete, wij hebben dankzij typen als jij hier al veel en veel teveel geïmporteerde problematiek en ondanks dat dit alles in ´de doofpot´ wordt gestopt respectievelijk ´onder het tapijt wordt geveegd´, is deze problematiek reëel en zeer ernstig van aard. Dusdanig dat (Gezond)Europa er geen luckseekers meer bij wenst. Respecteer onze grenzen, bitch.

  https://fenixx.org/2018/03/11/grootste-seksjihadschandaal-in-engeland-ooit-moslimschoften-verkrachten-mishandelen-verkopen-en-vermoorden-meer-dan-duizend-meisjes/

  Like

 2. Ron Long // juli 15, 2019 om 20:37 //

  Dit is weer iets nieuws. Nu zijn die Negergelukszoekers opeens Klimaat Vluchtelingen. Robot Jetten kwam er ook al mee.

  Like

 3. Greengo // juli 15, 2019 om 21:38 //

  Ron Long, misschien zit er een meervoudig plan achter. Het mes wat de zichzelf benoemde elite hanteert, snijdt niet aan twee kanten, maar minstens aan zes.

  Het was )van puffelen die ´m in het zicht bracht, ik geef ´m graag nog eens door.

  https://www.groene.nl/artikel/het-wereld-natuur-leger

  Like

 4. Dat gekke wijf is het bewijs van de labiele geestelijke verstand waar deze NGO smokkelaars over beschikken.ik zeg inlaten slapen. Gevaar voor de samenleving

  Like

 5. Alphons Mantel // juli 16, 2019 om 08:20 //

  bij Rackete thuis zijn er maximaal nul asielzoekers; ze wil op Merkel en Rutte lijken

  Like

 6. Republikein // juli 16, 2019 om 10:37 //

  Zou zij ingeënt zijn, pest en kolere?

  Like

 7. weg met ons // juli 16, 2019 om 11:48 //

  Soros, haar meester, zal haar goed belonen met een paar stuiverlingen (ons geld) en met een grote, donkere Rakete in haar holletje.

  Dergelijke mensen zijn gekocht om Europa naar de Filistijnen te helpen, waren ze dat niet zouden ze in Afrika gaan wonen en daar mensen helpen zich te ontwikkelen. (Bron: Barbara Specter).

  In ieder geval is historisch Nederland voor altijd gesloopt en komt nooit meer terug en is op weg naar één Europese (islamitische) worst zonder enige smaak of inhoud.

  Daarnaast dient de oorspronkelijke bevolking zich eerst nog kapot te werken, indien nutteloos, dan te worden afgemaakt, liefst ritueel op straat (de overheid en politiek steunt en bevordert dit beleid).

  De autochtoon is daarbij weg te zetten als een racist. Zelfs Surinamers, Antillianen, Indonesiërs, molukkers zijn niet langer gewenst. Afrikaans (islam) is het nieuwe doorlopende programma.

  Like

 8. sandra // juli 16, 2019 om 12:37 //

  Zij is gestoord. Zij moet naat een gekken huis. Genoeg vetgemeste negerinnen en negers hier. Zichzelf vetgemeste negers en negerinnen alleen uitslapen en vloeken stink vette kakkerlakken in mijn straat. Overal vandaan.

  Like

 9. Horatius // juli 16, 2019 om 14:23 //

  In vroegere tijden werden dergelijke vrouwen vanwege bepaalde hysterische afwijkingen als non voorgoed opgeborgen in een klooster.

  Nu kan ze haar droomwereld ongestraft praktiseren, want een linkse goedmens geniet de steun van de gevestigde politiek ongeacht de rampzalige gevolgen voor de autochtone bevolking van Europa.

  Afrika is in principe een rijk werelddeel met veel delf- en grondstoffen maar de bevolking ontbeert de juiste mentaliteit om daar zelf optimaal gebruik van te maken ondanks de vele miljarden aan ontwikkelingshulp sinds de jaren 60 van de vorige eeuw.

  Die Afrikanen weten via hun sociale media en de tamtam donders goed wat hun te wachten staat in Libië op het gebied van de lokale sociale voorzieningen, dus het is geheel op eigen risico dat ze daar naar toe gaan.

  Klimaatvluchtelingen, kennismigranten, medicijnmannen, militante moslims, nepvluchtelingen, economische vluchtelingen etc. alles is hier welkom al zou het de totale ontwrichting van onze samenleving betekenen plus het einde van onze verzorgingsstaat want ook die heeft uiteraard nu eenmaal een beperkte opvangcapaciteit.

  Blijven over de culturele en religieuze tegenstellingen en bloedige conflicten die dergelijke grootschalige volksverhuizingen nu eenmaal inhouden, daar zijn talloze voorbeelden van te vinden in de wereldgeschiedenis.

  Maar daar hebben deze ‘wereldverbeteraars’ en z.g. idealisten maling aan. Want als het zover is gekomen weten ze als de gesmeerde bliksem de wijk te nemen naar oorden waar het goed toeven is voor volgevreten bureaucraten, miljonairs, filantropen zoals George Soros en andere linkse goedmensen met een welgevulde geldbuidel.

  De verantwoordelijkheid van Europa zou moeten bestaan uit het hermetisch afsluiten van haar buitengrenzen om niet terug te keren tot het tijdperk van het voeren van stammenoorlogen en etnische en religieuze conflicten waarbij de islam een prominente rol zal spelen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s