Nieuw

Diversiteit is onze kracht – Buitenlandse artsen blijken achter 60% van alle seksaanvallen op patiënten te zitten

Groot-Brittannië – In het buitenland opgeleide artsen plegen zes op de tien gevallen van seksueel wangedrag met patiënten, hoewel ze slechts een derde van de NHS-dokters uitmaken, onthullen schokkende nieuwe cijfers.

Ze waren goed voor 23 van de 38 bewezen incidenten in de afgelopen drie jaar, volgens cijfers verkregen door The Mail. Beschuldigingen zijn onfatsoenlijk gedrag, aanranding en zelfs verkrachting.

De alarmerende statistieken zijn te voorschijn gekomen enkel omdat de NHS doelstellingen heeft geïntroduceerd om de aantallen zwart en etnisch minderheidspersoneel – waarvan bijna tweederde in het buitenland opgeleid – die vóór disciplinaire hoorzittingen (GMC) moeten verschijnen te verminderen.

De 95.000 Britse artsen met een zwarte en etnische minderheidsachtergrond (BME) worden meer dan twee keer zo vaak naar het GMC verwezen als hun blanke collega’s. Er is een gelijkaardig patroon met ander personeel zoals verpleegkundigen.

Prerana Issar

De belangrijkste NHS personeelschef Prerana Issar, die onlangs van de Verenigde Naties toetrad, schreef: ,,Het is niet aanvaardbaar dat als u van sommige achtergronden komt, u eerder het formele disciplinaire proces zult ingaan, daarin langer zult blijven en meer carrière-beperkende resultaten zult hebben. Daar moeten we snel verandering in brengen.”

Een nieuw document geeft NHS trusts wat het ‘aspirationele doelen’ noemt om de kans te verkleinen dat BME-medewerkers worden doorverwezen voor disciplinaire maatregelen, zodat de cijfers meer in overeenstemming zijn met blank personeel.

Maar er bestaat bezorgdheid dat het instellen van willekeurige doelen er toe kan leiden dat artsen die een reële bedreiging vormen voor patiënten aan onderzoek ontsnappen. J. Meirion Thomas, een gepensioneerde consultant chirurg die 30 jaar in de NHS werkte, zei: ‘Klachten van seksueel wangedrag, en andere zaken tegen artsen, moeten ongeacht de etniciteit worden beoordeeld. Het toepassen van andere criteria kan het risico met zich meebrengen dat sommige klachten niet goed worden onderzocht.”

Een recent GMC-rapport vond ‘geen bewijs van [raciale] vooringenomenheid’ in haar disciplinaire procedures. In plaats daarvan werd gesuggereerd dat er niet genoeg werd gedaan om BME-artsen te helpen, die zich ‘geïsoleerd’  voelen of ‘behandeld als buitenstaanders’.

Een woordvoerder van de NHS zei: ‘Waar beschuldigingen worden geuit, is het juist dat ze grondig worden onderzocht en dat er passende maatregelen worden genomen, ongeacht iemands etniciteit of de plaats waar ze zijn opgeleid. Maar het is ook juist dat al het NHS personeel het gevoel heeft dat zij eerlijk zullen worden behandeld en geen onderscheid onder ogen zullen zien, dat is wat deze begeleiding beoogt te bereiken.

De cijfers over seksueel wangedrag werden verkregen in het kader van de wet op de vrijheid van informatie naar aanleiding van opvallende gevallen als de Tsjechisch opgeleide Anush Babu, die jarenlang in het geheim vrouwelijke patiënten heeft gefilmd.

Thair Altaii (YT)

Thair Altaii nam 19.000 foto’s door in het geheim vrouwelijke patiënten meer dan zes jaar lang te filmen op zijn chirurgie afdeling. Hij werd betrapt toen een patiënt merkte dat er mobiele telefoons op zijn bureau en in de buurt van de onderzoeksruimte stonden.

De door Irak opgeleide arts werd 14 maanden gevangen gezet nadat hij afgelopen augustus wegens voyeurisme was veroordeeld. Een slachtoffer vertelde het Newcastle Crown Court: Hij overtrad zijn vertrouwenspositie om zijn eigen voldoening.

In oktober werd hij geschorst uit het GMC-register.

De in Nigeria opgeleide Cyprianus Okoro stuurde naaktfoto’s van zichzelf naar een patiënt op WhatsApp nadat hij haar had lastig gevallen voor seks.

Een rechtbank vond het ‘seksueel gemotiveerd gedrag van de huisarts uit Norwich ongepast en hardnekkig’ en ontsloeg hem vorig jaar af. De rechtbank heeft hem vorig jaar van de lijst geschrapt. In 2016 kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf voor het hebben van een verzameling ‘extreme’ pornografie.

De Pakistaans opgeleide A&E-arts Syed Bukhari betastte herhaaldelijk een 28-jarige patiënt die in het ziekenhuis werd behandeld voor pijn op de borst en hartkloppingen.

Twee dagen lang voelde hij haar borsten en wreef hij over haar benen tot aan de top van haar dijen onder het mom van een medisch onderzoek.

Hij werd in 2017 ontslagen nadat een panel had vastgesteld dat zijn ‘ongepaste onderzoeken’ in Lanarkshire ‘seksueel gemotiveerd’ waren.

Bron:
Foreign doctors are revealed to be behind 60% of all sex assaults on patients – but NHS wants fewer of them taken to disciplinary hearings
The Mail Online

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1411 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

8 Comments on Diversiteit is onze kracht – Buitenlandse artsen blijken achter 60% van alle seksaanvallen op patiënten te zitten

 1. sandra // juli 15, 2019 om 20:31 //

  Het lijken wel seksmonsters vieseriken. Hun zoeken niet ver,maar bij kwetsbare patienten smerige monsters.

  Like

 2. jennefer // juli 15, 2019 om 20:36 //

  https://www.youtube.com/watch?v=nrA6Rh8T_zo&t=920s sommige mannen hoort niet in n mileu waar vrouwen weerloos sijn.

  Like

 3. Greengo // juli 15, 2019 om 21:07 //

  Jennefer, check The Freemasonry in South Africa ……

  Free Masons & Xosa Mafia of South Africa

  This guy zegt Masons are related to Africa (Noachides)
  Freemasonry and Africa

  SATANIC SYMBOLS IN SOUTH AFRICA AND THE CHURCH

  Illuminati Freemason Satanic Temple on the Grounds of Parliament – Cape Town, South Africa

  Like

 4. Greengo // juli 15, 2019 om 21:21 //

  Er viel zonet iets in het spamfilter of zwarte gat. Kan dat er even worden uitgevist ajb, thank you!

  Like

 5. Er uit …

  Like

 6. Greengo // juli 16, 2019 om 00:21 //

  Je bedoelt pleitos … strange, but no lost. Thanks for searching.
  P.S. Kheb, zoals je al wel zag hierboven vier vids neergeplempt en eigenlijk is alleen de eerste wel heel interessant en aan de hand van een document. Die zouduh guh eigenlijk ff kunnuh checkuh, just for information.

  Like

 7. @Sandra,

  Er gaat ook een gedetallieerd verhaal over seksmonsters wat dichterbij uw woning.

  http://rondehuis.blogspot.com/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s