Nieuw

Washington: Antifa gewapend met een geweer en brandbommen valt ICE-faciliteit aan, probeert immigranten te bevrijden – wordt doodgeschoten

Dit is veel erger dan alles wat een “blanke supremacist” heeft gedaan sinds Oklahoma City.

En het is maar een klein nieuwsbericht.

Grappig hoe dat werkt, hè?

ABC News:

Een 69-jarige man gewapend met een geweer gooide molotov’s  naar een immigratie-detentiecentrum in de staat Washington zaterdagochtend vroeg, en werd dood gevonden nadat vier politieagenten kwamen en het vuur openden, zeiden autoriteiten.

De Tacoma Politie zei dat de agenten ongeveer 4 uur ’s morgens antwoordden op het privé gerunde Tacoma Northwest Detention Center, een detentiecentrum van het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid dat migranten vasthoudt in afwachting van de uitzettingsprocedure. Het detentiecentrum heeft ook immigratie-zoekende ouders gescheiden van hun kinderen gehouden onder het “zero tolerance” beleid van President Donald Trump, een poging om illegale immigratie tegen te gaan.

De schietpartij vond plaats ongeveer zes uur na een vreedzame bijeenkomst voor het detentiecentrum, aldus politiewoordvoerder Loretta Cool.

Op zaterdagavond, identificeerde de Pierce County Medical Examiner’s Office de man als Willem Van Spronsen van Vashon Island, meldden de Tacoma News-Tribune en de Seattle Times.

Volgens de politie heeft Van Spronsen een voertuig in brand gestoken en probeerde hij een grote propaantank te ontsteken en gebouwen in brand te zetten. De politie zei dat hij naast het geweer een tas en fakkels had.

Volgens de politie riepen de officieren naar Van Spronsen en werden schoten afgevuurd.

Cool zei dat alle vier de officieren hun wapens afvuurden, maar ze had geen specifieke details van wat er gebeurde. Zij zei de ambtenaren geen lichaamscamera’s droegen, maar het gebied wordt gedekt door toezichtcamera’s van het detentiecentrum. Zij zei dat zij niet wist of de man op de agenten had geschoten.

Na het geweervuur, namen de ambtenaren dekking, zekerden het gebied en zetten medische hulp op een korte afstand op, aldus de politie.

Officieren lokaliseerden vervolgens Van Spronsen en besloten dat hij was neergeschoten en ter plekke was overleden.

De autoriteiten zeggen dat de onderzoekers de plaats delict onderzoeken. Geen enkele wetshandhavingsfunctionaris is gewond geraakt. De vier Tacoma politieagenten die hun wapens hebben afgevuurd, zijn op betaald administratief verlof geplaatst, zoals gebruikelijk is bij de schietpartijen waarbij ambtenaren betrokken zijn.

Een vriend van Van Spronsen zei dat zij denkt dat hij een fataal conflict wilde uitlokken, zo meldde de Seattle Times.

Deb Bartley, die de Times vertelde dat ze al zo’n 20 jaar een vriend van Willem Van Spronsen is, beschreef hem als een anarchist en antifascist, en gelooft dat zijn aanval op het detentiecentrum een fataal conflict wil uitlokken.

“Hij was klaar om er een einde aan te maken,” zei Bartley. “Ik denk dat dit een zelfmoord was. Maar nu was hij in staat om het te doen op een manier die sprak tot zijn politieke overtuiging. Ik weet dat hij erheen ging in de wetenschap dat hij zou sterven.”

Hij probeerde om een betonnen gebouw in brand te steken, zei de politie, maar andere “activisten” waren het daar niet mee eens.

KOMO:

Detectives zochten naar aanwijzingen die hen konden helpen begrijpen waarom de 69-jarige Molotov-cocktails in het detentiecentrum en in de buurt van auto’s wierp terwijl hij gewapend was met een geweer.

“Hij gooide deze spullen naar het gebouw in een poging het in brand te steken. Het werkte niet, het is een betonnen gebouw, “zei officier Loretta Cool van het Tacoma Police Department.

Maar activisten zeiden later dat Van Spronsen een demonstrant was die probeerde de deportatiebussen in brand te zetten – die tegenover het detentiecentrum aan de overkant van de straat stonden – toen hij werd neergeschoten en gedood.

Dus deze “activisten” waren zich bewust van wat hij probeerde te doen. Dat wil zeggen dat ze eerder met hem gesproken hadden. Dat betekent dat ze medeplichtig zijn aan een terroristische aanslag op een federaal gebouw.

En ik kan je garanderen dat geen enkele van hen gearresteerd zal worden, want al dat Antifa-tuig zijn overheidsinstrumenten.

Het aanvallen van een federaal gebouw is een oorlogshandeling.

Stel je voor dat dit een rechtse aanvaller was die een migrantencentrum aanviel om te proberen migranten te doden in plaats van ICE-agenten.

Stel je voor.

Misschien stuurt Donald Trump een tweet ter viering van de dood van de aanvaller, zoals toen zijn zoon een tweet stuurde ter viering van de levenslange gevangenisstraf van James Fields voor een auto-ongeluk dat de media veranderden in een terroristische aanslag.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1411 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

4 Comments on Washington: Antifa gewapend met een geweer en brandbommen valt ICE-faciliteit aan, probeert immigranten te bevrijden – wordt doodgeschoten

 1. trebor2110 // juli 14, 2019 om 23:07 //

  en werd dood gevonden nadat vier politieagenten kwamen en het vuur openden, zeiden autoriteiten.

  Ja we begonnen een beetje te schieten en toen vonden we iemand ie dood is .

  Like

 2. Like

 3. vangie1206j // juli 15, 2019 om 01:07 //

  Zo dat is 1 minder wie volgt.
  In Amerika doen ze niet zo moeilijk eerst schieten dan praten.

  Like

 4. Over de doden niks dan goeds! Maarre, het is goed dat hij dood is!

  Ik zal deze (s)linkse extremistiche wereld verrader geen moment missen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s