Nieuw

Polen weigert Rus die zijn kinderen uit islamitisch pleeggezin had ontvoerd aan Zweden uit te leveren

Fotocollage © Samhällsnytt

De Rus Denis Lisov vluchtte met zijn drie dochters naar Polen nadat de Zweedse autoriteiten de kinderen in een moslimpleeggezin hadden gedwongen. Nu weigert een Poolse rechtbank in te stemmen met het verzoek van Zweden om de man uit te leveren.

De rechtbank heeft besloten dat het Europees arrestatiebevel van de Zweedse autoriteiten een schending is van de vrijheden en mensenrechten van Denis Lisov is, aldus rechter Dariusz Łubowski, schrijft Polen In (Engelstalig).

De christelijke Russische man kwam zeven jaar geleden naar Zweden en toen zijn vrouw aan een geestelijke stoornis leed, dwong de Zweedse sociale dienst zijn drie dochters tot verplichte plaatsing. De Zweedse autoriteiten hebben de dochters – die respectievelijk 4, 6 en 12 jaar oud zijn – vervolgens bij een islamitisch Arabisch pleeggezin geplaatst op 400 km van het huis van hun ouders.

In zijn wanhoop koos Denis Lisov er vervolgens voor zijn eigen dochters te ontvoeren om ze naar Rusland te brengen. Na een melding uit Zweden werd hij gestopt in Polen, waar hij al snel het recht kreeg om bij zijn kinderen in Polen te blijven. De vader is voor zijn daden door Poolse ministers geprezen en de zaak heeft veel aandacht gekregen in de Poolse media.

Rechter Dariusz Łubowski constateert dat de enige grond voor de zorg voor de kinderen de geestelijke toestand van de moeder was en dat Denis Lisov tijdens zijn verblijf in Zweden in een “impasse” was beland.

– Zijn kinderen werden hem ontnomen en het was voor hem onmogelijk om ze terug te krijgen omdat hij geen recht had op een permanente verblijfsvergunning. De Zweedse autoriteiten hebben hem niet het recht gegarandeerd om contact op te nemen met zijn kinderen. Het geselecteerde pleeggezin woonde op grote afstand van zijn huis, zegt hij.

Het feit dat de kinderen, ondanks het gegeven dat ze uit een christelijk gezin komen, in een moslimgezin werden geplaatst, was volgens de familierecht-advocaat van cruciaal belang voor de beslissing van Lisov om ze uit Zweden te halen.

Een Poolse psycholoog die de zaak heeft onderzocht, heeft vastgesteld dat de meisjes erg gehecht zijn aan de vader en dat ze bij hem willen wonen.

– Ze voelden zich niet veilig bij het pleeggezin, wat de stress heeft verergerd en tot onrust heeft geleid, zegt de rechter.

In april van dit jaar werd Denis Lisov in zijn afwezigheid gearresteerd door de districtsrechtbank van Örebro op verdenking van grove eigenmacht over kinderen.

Bron:
Polen vägrar lämna ut kristen familj som flytt Sverige
Fria Tider

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8456 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Polen weigert Rus die zijn kinderen uit islamitisch pleeggezin had ontvoerd aan Zweden uit te leveren

 1. Greengo // juli 14, 2019 om 22:15 //

  Dzięki z Holandii.

  HYMN POLSKI – NATIONAL ANTHEM OF POLAND (lyrics)

  Like

 2. Weer een voorbeeld van een compleet gestoorde Zweedse socialistische regering! Ongelooflijk deze denkwijze van de meest vrouwelijke ministers daar. Hoe help je een land naar de knoppen net dom geleuter? Inwoners daar zijn ook niet helemaal helder om zo schandalig links te stemmen.

  Like

 3. Dagroosje // juli 15, 2019 om 09:32 //

  Elk willekeurige migrant of migrantenfamilie krijgt verblijfsvergunning en worden in de watten gelegd, maar een russische familie die 3 kinderen aan het groot brengen is wordt geweigerd.
  Dat er ook nog een moslim pleeggezin voor deze kinderen wordt aangewezen en daarmee hun kostbare kinderjaren te ontwrichten is een grof schandaal en laat alleen zien dat de linksliberale bende politici in staat van hersendood verkeert.
  Ik heb ook geen lofende woorden voor de bevolking. Die hebben zelfs deze fase al grotendeels gepasseerd door steeds maar op de linksliberalen blijven stemmen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s