Nieuw

Uitspraak arbitragecommissie – Thilo Sarrazin uit de SPD

De voormalige Berlijnse financiële senator Thilo Sarrazin (74) kan uit de SPD worden gezet!

Volgens BILD heeft de arbitragecommissie Charlottenburg-Wilmersdorf, die over de zaak had onderhandeld, dit besloten. Het vonnis werd vanmorgen medegedeeld aan zowel Sarrazin als de federale SPD.

Over Sarrazin staat er in: “Het gedrag van de beklaagde heeft de SPD ernstige schade toegebracht (….) De verspreiding van anti-moslim- en cultureel-racistische uitlatingen van de beklaagde onder het mom van zijn bekende en herhaaldelijk in persberichten benadrukte lidmaatschap van de SPD trekt de geloofwaardigheid van de partij en haar inzet voor haar waarden en basisopvattingen in twijfel en hoeft niet door haar geaccepteerd te worden.

De 12 pagina’s tellende uitspraak stelt verder: “Met deze manier van denken beschrijft de tegenstander van de motie de moslims die hier wonen als minder waardevol (vanwege hun gebrek aan talent) en gevaarlijk (onder andere vanwege hun neiging tot geweld) voor de autochtone bevolking. Dit is vooral duidelijk racistisch, omdat hij de minderwaardigheid van de islam ten opzichte van het christelijke Westen als onomkeerbaar afschildert en dus elke integratie-inspanning als uiteindelijk nietszeggend beschouwt”.

Sarrazin “veroorzaakte ernstige schade aan de SPD”, aldus de Arbitragecommissie.

Sarrazin zal in beroep gaan tegen de beslissing van het Arbitragehof van de Berlijnse Staatsvereniging, benadrukte zijn advocaat. Hij blijft lid van de partij totdat de uitspraak juridisch bindend is. Sarrazin had tijdens de hoorzitting al aangekondigd dat hij “bij het Bundesverfassungsgericht” in beroep zou gaan indien nodig.

De procedure, die tot doel had partijlid Sarrazin uit de partij te verdrijven, richtte zich vooral op het boek “Vijandige overname: Hoe de islam vooruitgang verhindert en de maatschappij bedreigt”, waarvan in totaal 350.000 exemplaren verkocht werden.

SPD-leiderschap voelt zich bevestigd
Het verzoek om Sarrazin kwijt te raken kwam van secretaris-generaal van de SPD, Lars Klingbeil, de derde poging van de SPD in deze zaak. Klingbeils beschuldiging: Sarrazins controversiële islamitische boek “Hostile Takeover” is “racistisch”, presenteert moslims als “inferieur” en toont “overeenkomsten met antisemitische argumentatiepatronen”.

Sarrazin schendt zo “de fundamentele waarden van de sociaal-democratie” en schaadt de “geloofwaardigheid en prestige” van de SPD, die met “zero tolerance” reclame maakt tegenracisme. De partij, aan de andere kant, moet “een houding tonen” – en Sarrazin eruit gooien.

Secretaris-generaal Klingbeil schreef op donderdagmorgen op Twitter dat de SPD-leiding zichzelf “bevestigd ziet in de duidelijke uitspraak”. De politicus vervolgde: “Racistische gedachten horen niet thuis in de SPD”.

Bron:
Thilo Sarrazin raus aus der SPD
Bild

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1116 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Uitspraak arbitragecommissie – Thilo Sarrazin uit de SPD

  1. Willem // juli 11, 2019 om 16:45 //

    Ha, ha, ha, geweldig, de ware aard van de SPD, de waarheid mag niet gezegd/geschreven worden. Trouwens, weer wordt de racistische kaart getrokken, dus voor de zoveelste keer : moslims zijn geen ras, de islam is ook geen ras. De islam is een totalitair politiek veroverings systeem verpakt als religie en omdat wij zo voor godsdienst vrijheid en tolerantie zijn trappen we er allemaal in, de meeste dan en vooral onze leiders, ziende blind en horende doof, terwijl de jihad op elk niveau gestaag doorgaat.

    Liked by 1 persoon

  2. Republikein // juli 12, 2019 om 02:49 //

    Binnen zonder kloppen.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s