Nieuw

Raids, razzia’s en deportaties – Trump gaat 1 miljoen illegalen terugsturen (zei hij)

Het is bijna niet te geloven dat Donald Trump een tweede keer een datum voor deze razzia’s zou aankondigen en deze vervolgens een tweede keer zou annuleren.

Het is ook bijna niet te geloven dat hij de eerste keer zonder reden de razzia’s zou annuleren maar dat toch deed.

We zitten nu dus in een dubbele “bijna niet te geloven” situatie.

Ik geloof het dan ook niet tot ik het zie.

Fox News:

Immigration and Customs Enforcement agenten bereiden zich voor om vanaf zondag invallen uit te voeren om duizenden illegale immigranten in de Verenigde Staten te arresteren, slechts enkele weken nadat president Trump aankondigde dat hij de operatie vertraagde.

De ICE-agenten zullen ten minste 2.000 immigranten targeten waarvan de deportaties al zijn bevolen, zo meldde een New York Times-rapport, daarbij verwijzend naar één voormalige en twee huidige functionarissen van het Department of Homeland Security.

Ooh, het gaat al mis. 7 juli werd aangekondigd dat er 1 miljoen illegalen uitgezet zouden worden. En nu zijn het er 2000? Ik ben geen wiskundige, maar bij mijn weten is 2000 iets anders dan 1.000.000.

Gevraagd om commentaar, wou een woordvoerder van ICE geen specifieke details geven, en haalde “wetshandhavingsgevoeligheden en de veiligheid van personeel van de Amerikaanse immigratie- en douanediensten” aan.

“Zoals altijd geeft ICE voorrang aan de arrestatie en verwijdering van illegaal aanwezige vreemdelingen die een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid, de openbare veiligheid en de grensbeveiliging. …. Echter, al degenen die de immigratiewetgeving overtreden kunnen worden onderworpen aan immigratie arrestatie, detentie en – indien gevonden verwijderd middels een definitief bevel – uit de Verenigde Staten,” zei de woordvoerder.

Ken Cuccinelli, waarnemend directeur van ICE, vertelde verslaggevers woensdag dat de invallen ,,gaan gebeuren.” Details gaf hij niet.

Het Times-bericht zei dat de invallen “collaterale” -deportaties zullen omvatten, wat betekent dat illegale immigranten die op de plaats van de razzia worden aangetroffen die niet het doelwit van de razzia waren, ook vastgehouden kunnen worden.

Er komen er meer dan 2000 per dag binnen.

Amerika heeft tot nu toe niets gedaan om de inkomende stroom van helse horden te stoppen. Integendeel, het zogenaamde humanitaire beleid, zoals het niet neerschieten van de indringers en het verstrekken van voedsel, kleding en onderdak, is een stimulans voor meer van hen om de Amerikaanse grens te verkrachten.

Washington Post:

Bijna 700.000 migranten zijn tijdens de eerste negen maanden van het belastingjaar 2019 langs de Amerikaanse grens vastgehouden, een totaal dat niet meer is voorgekomen sinds 2007, toen de meerderheid van de gearresteerden Mexicaanse volwassenen waren die snel verwerkt en gedeporteerd konden worden.

Degenen die vandaag aankomen, zullen veel vaker Amerikaanse agenten opzoeken en beweren dat ze vervolgd worden, de eerste stap naar het starten van het proces om asiel te zoeken. Vanwege rechterlijke beperkingen op de hoeveelheid tijd die minderjarigen in immigratie-inrichtingen kunnen worden vastgehouden, krijgen ouders die met een kind aankomen meestal een afspraak op een later tijdstip met een rechtbank en worden ze naar het binnenland van de Verenigde Staten gebracht.

En die cijfers zijn gegarandeerd nog een stuk hoger. Er komen er dus 1 miljoen bij in plaats van dat er 1 miljoen weggaan. Werkelijk het enige ‘goede’ dat Trump gedaan heeft is dat de werkloosheid onder negers op een recordlaagte staat. Waardoor die ook zeker niet meer weg zullen gaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1116 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on Raids, razzia’s en deportaties – Trump gaat 1 miljoen illegalen terugsturen (zei hij)

 1. Nederlander // juli 12, 2019 om 01:53 //

  Ver van me bed show, valt me op dat het meeste nieuws op dit blog uit het buitenland komt. In Nederland komen blijkbaar geen groepsverkrachtingen door negers voor. En hoeveel heeft Rutte er al terug gestuurd van de 30K+ die er elk jaar komen binnen wandelen?
  Wat meer nieuws uit ons eigen land zou een welkome aanvulling zijn.

  Like

 2. @Nederlander // juli 12, 2019 om 01:53

  Ik zie dat je voor de eerste keer op Fenixx reageert en je bent welkom maar gebruik één alias en niet voor elke nieuwe reactie een andere. Wij van Fenixx willen weten met wie we communiceren en zijn niet gediend van sokpoppen.

  Like

 3. Wakkere Joost // juli 13, 2019 om 23:41 //

  En zo is dat!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s