Nieuw

Duitsland: Identitaire beweging als rechts-extremistisch aangemerkt

De Duitse binnenlandse inlichtingendienst heeft de Duitse Identitaire Beweging geïdentificeerd als een extremistische entiteit. De groep, die beweert de Europese identiteit te verdedigen door middel van een etnopluralistische ideologie, heeft aan kracht gewonnen.

De Duitse binnenlandse inlichtingendienst zei donderdag dat het de observatie van de extreem-rechtse Identitaire beweging in Duitsland zou intensiveren, nadat het het als een extremistisch orgaan had aangewezen.

Het agentschap, bekend onder het Duitse acroniem BfV, zei dat de groep “voorbij het stadium van de verdenking” is gekomen en nu wordt beschouwd als “een geverifieerde extreemrechtse beweging.”

De beoordeling geeft het veiligheidsagentschap meer toezichtbevoegdheden tegen de groep, die in 2012 werd opgericht.

Vijandige gevoelens aanwakkeren’.

De pan-Europese beweging van jonge nationalisten is ontstaan in Frankrijk en ziet als haar hoofddoel de verdediging van de “identiteit” van Europa tegen de islamisering. In tegenstelling tot veel andere extreemrechtse groeperingen wijzen Identitariërs elke associatie met het Derde Rijk of het nationaal-socialisme van de hand.

De BfV zei echter in een verklaring dat de beweging “er uiteindelijk naar streeft om mensen van niet-Europese origine uit te sluiten van democratische participatie en hen te discrimineren op een manier die hun menselijke waardigheid schendt”.

“Deze verbale stokebranden stellen de gelijkheid en waardigheid van mensen in vraag, ze spreken van buitenlandse infiltratie, stimuleren hun eigen identiteit om anderen te denigreren en wekken vijandige gevoelens op ten opzichte van vermeende vijanden”, aldus BfV-voorzitter Thomas Haldenwang.

Bron:
Germany: Identitarian movement classified as right-wing extremist
DW

Maassen de vorige voorzitter van de Binnenlandse Veiligheidsdienst werd gedwongen met pensioen te gaan in een controversiële beslissing na kritiek op Merkel en het vermeende radicaal linkse element binnen haar coalitiepartner, de SPD. Daarna werd Sinan Selen, een advocaat geboren in Istanbul, aangesteld als vice-voorzitter, berichtte Fenixx vorig jaar.

De SPD geeft nu openlijk toe dat het de Binnenlandse Veiligheidsdienst beschouwt als een politiek instrument en persoonlijk bezit, “Onder Maassen was dit niet mogelijk”:

En nu wordt dus een vereniging die tegen massa-immigratie is als extreem en ongrondwettelijk neergezet. Een beweging die nota bene bij een moskee demonstreerde met de leuze: “Grondwet boven sharia.”

De Jodin Anetta Kahane is de voormalige Stasi-agente (gezuiverd op de Duitse wikipedia) die het Duitsland-vijandige cultureel marxistisch instituut Amadeu Antonio-stichting oprichtte. Anetta Kahane is ook mede-verantwoordelijk voor de Duitse Facebook-censuur.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1116 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s