Nieuw

Anti-migrantenoperatie: zes maanden gevangenisstraf geëist tegen leden van Generation Identitaire

Donderdag werd zes maanden gevangenis geëisd door de strafrechtbank Gap tegen drie leden van de groep Génération Identitaire, voor een anti-migranten operatie uitgevoerd van april tot juni 2018 in de Hautes-Alpes.

De openbare aanklager van Gap, Raphael Balland, heeft om deze uitspraak gevraagd tegen Clement Gandelin,  24, president van Génération Identitaire; zijn woordvoerder Romain Espino, 26, en een actieve organisator, Damien Lefèvre, 29, die ook parlementaire attaché is bij Gilbert Collard parlementslid voor Rally National. Hij vroeg ook de maximale boete van 75.000 euro tegen de vereniging zelf.

“Defend Europe”
Op 21 april 2018 had Génération identitaire een spectaculaire operatie opgezet aan de Col de l’Echelle, een oversteekplaats voor veel migranten in de Hautes-Alpes: honderd mensen gekleed in hetzelfde lichtblauwe donsjack, twee helikopters – gehuurd -, een gigantische spandoek en een “symbolische grens” gematerialiseerd in de sneeuw door middel van plastic roosters.

De activisten waren van plan om de migranten die er doorheen zouden gaan “te melden” dat “de grens (was) gesloten en zij (zouden) naar huis (moeten) terugkeren”.

Onder dezelfde noemer “Defend Europe” hadden de identitairen in 2017 in de Middellandse Zee een schip gecharterd om te protesteren tegen de immigratie uit Afrika.

Bron:
Opération anti-migrants: six mois de prison requis contre les membres de Génération identitaire
BFMTV

In mei van dit jaar berichtte Fenixx al dat Generation Identitaire toch vervolgd zou worden voor deze actie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1115 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

6 Comments on Anti-migrantenoperatie: zes maanden gevangenisstraf geëist tegen leden van Generation Identitaire

 1. antiislamnu // juli 12, 2019 om 00:52 //

  Wil jij opkomen voor je land en je eigen ras dan moet jij van de gevestigde orde helemáál kapot gemaakt worden .

  Like

 2. Wat hebben ze nou eigenlijk precies gedaan dat strafbaar is dan?

  Like

 3. Er is helaas geen (extreem) rechtse miljardair die je dan sponsert als je voor je idealen in de problemen komt.

  Like

 4. Onmiddellijk vrijspraak /in vrijheidstelling,!!!!!! De rechters ( door de Euro-elite gedwongen/betaald?) moeten wat mij betreft, zelf de gevangenis in. Er is geen RECHT meer in ons land/Europa. Eigen bevolking wordt compleet genegeerd, en weggezet als extreem.-rechts,islamofobisch, als u bezorgt bent over uw eigen veiligheid, cultuuromvormimg, zondermeer te worden overhoop gestoken etc. Nederland :Let op uw saeck!!!

  Like

 5. inderdaad; die mensen zouden beloond moeten worden ipv “gestraft”. Straf impliceert iets fout gedaan te hebben. hebben ze niet; integendeel.

  En die trut uit Soestdijk, die uit een familie komt verantwoordelijk voor ad random martelen, en mensen boven zee uit vliegtuig te gooien: laat die lekker oprotten naar Argentinie.mag ze die extreem stelende wanpresterende familie van Soestdijk meenemen.
  Zelfde behandeling gedurenede een vliegreisje wellicht?

  Like

 6. Maxima die mij wil vertellen wat NL identiteit is= als Goebels die in Israel wetten maakt.

  Daarnaast is deze veel te dure niks presterend geval niet geschoold om een onderzoek te doen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s