Nieuw

Twitter verbiedt “kwetsende” berichten die immigratie willen stoppen

Twitter introduceert nieuwe regels die het zogeheten haat en kwetsende taalgebruik tegen religieuze groepen verbieden, schrijft het bedrijf op zijn blog. Het is onder andere verboden om de immigratie van een bepaalde religieuze groep op een denigrerende manier te willen stoppen.

Na druk van buitenaf heeft Twitter er nu opnieuw voor gekozen om de gebruiksvoorwaarden aan te scherpen. De nieuwe regels houden in dat zogenaamde “haat” tegen religieuze groepen verboden is.

Wie de regels overtreedt, kan van het platform worden verwijderd.

Voorafgaand aan de nieuwe regels heeft Twitter onder meer overleg gepleegd met ‘externe deskundigen’, zoals vermeld op hun website.

Het verbod geldt voor het zogenaamde “taalgebruik dat anderen op grond van hun religie ontmenselijkt”. Twitter spreekt ook over zogeheten “gevaarlijke taal”.

Volgens het Zweedse staatskanaal SVT is het nu verboden om op Twitter bijvoorbeeld te schrijven “dat je niet meer mensen van een bepaalde religieuze groepering in je land wilt”, als je dat op een zogenoemde “denigrerende manier” doet.

De nieuwe regels moeten worden opgevolgd door de gebruikers van het platform, die ook opiniepolitie worden en elkaar moeten aangeven. Ook oudere berichten vallen onder het verbod en moeten daarom worden verwijderd als iemand ze aanmeldt.

De laatste jaren heeft de druk op een aantal online-reuzen ertoe geleid dat de vrijheid van meningsuiting op het internet steeds meer wordt beperkt. In Zweden hebben de (((Bonnier)))-kranten Expressen en DN de overheid ertoe aangezet om bedrijven als Google onder druk te zetten om hun inhoud te censureren.

Bron:

Twitter förbjuder hat mot religiösa grupper
SVT Nyheter
Twitter förbjuder “kränkande” inlägg som vill stoppa invandring
Fria Tider

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8178 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Twitter verbiedt “kwetsende” berichten die immigratie willen stoppen

 1. jegeloofthetniet // juli 10, 2019 om 17:15 //

  Dan maar massaal stoppen met Twitter. Er zijn vast wel alternatieven voor Twitter. We laten ons toch niet de mond snoeren?
  De waarheid mag ook hier blijkbaar niet geschreven worden.

  Liked by 1 persoon

 2. Greengo // juli 10, 2019 om 17:37 //

  Waar is ‘hier’?

  Like

 3. Waarom geen GAB?.

  Like

 4. Overigens, die fascistische Turk krijgt ruzie met Ursula en het trillende rietje.
  https://www.zerohedge.com/news/2019-07-09/eu-mulls-sanctions-turkey-after-2nd-drilling-ship-deployed-cypriot-waters

  Like

 5. Ze moeten eens alles op tv uitzenden over hoe en wat ,wat die migranten honderdduizenden uitgeprocedeerde migranten dus de illegale wat hier verblijven, schijnbaar ook onmogelijk die terug te sturen wat die allemaal uitvreten in europa.

  Liked by 1 persoon

 6. Alles wat anti-immigratie is, wordt toch als kwetsend ervaren, zelfs als het gewoon de waarheid is en niet discriminerend is bedoeld? Of zie ik dat verkeerd?

  Liked by 1 persoon

 7. antiislamnu // juli 10, 2019 om 22:23 //

  Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel

  Like

 8. pipi123 // juli 11, 2019 om 02:10 //

  Twiiter? Oh dat. Nooit gehad, hoef het ook niet. Gewoon accounts opzeggen, enige manier om de techreuzen van hun macht te ontdoen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s